Android yerine başka OS Kurmak Yasal (İllegal)mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Reexecution

Reexecution

Üye
    Konu Sahibi
Android yerine başka OS Kurmak Yasal (İllegal)mı?
herkese iyi forumlar arkadaşlar.
android telefona kerneli linux olmayan (maemo,linux,ubuntu mobile vs.. bunlar linux kerneli olanlar benim dediğim bambaşka bir os ) yüklemek yasal mı oluyor ?
(arm işlemciye , aygıtlarına(kamera,ekran vs...) uyumlu olursa sorunsuz olursa yani)

PriZm

PriZm

Üye
İllegal,ve kurmak şimdilik imkansız zaten.

Reexecution

Reexecution

Üye
    Konu Sahibi
İllegal,ve kurmak şimdilik imkansız zaten.

hmm.. bootloader kiliti kaldırıldığında farklı işletim sistemleri kurulabiliyor sanmıştım. illegal ise bootloader'ı kırmaya bile gerek yok yani.

PriZm

PriZm

Üye
hmm.. bootloader kiliti kaldırıldığında farklı işletim sistemleri kurulabiliyor sanmıştım. illegal ise bootloader'ı kırmaya bile gerek yok yani.
Bootloader şimdilik hiçbir androidli telde tamamen açık değildir.

anlamanıza kolaylık sağlamak için :)

Androdin çekirdeğinin sadece kabuk kısmı kırılabiliyor şuan.

kabuk kısmının kırılmasıyla,

Geliştirici yazılımları
Geliştirici kernelleri
root
O.C

yapılabilir :)

• Beğen
Tepkiler: Peocawe
Reexecution

Reexecution

Üye
    Konu Sahibi

Bootloader şimdilik hiçbir androidli telde tamamen açık değildir.

anlamanıza kolaylık sağlamak için :)

Androdin çekirdeğinin sadece kabuk kısmı kırılabiliyor şuan.

kabuk kısmının kırılmasıyla,

Geliştirici yazılımları
Geliştirici kernelleri
root
O.C

yapılabilir :)

anladım . :) yani android telefona ios yada windows phone 'nin os ' kurulamaz .kısaca böylemi yani?

aleranol

aleranol

Üye
Eger cekirdek tam kirilsa ilk ben yuklerim :ehe

SilentOne

SilentOne

Üye
biri kurar orasi kesin:-)

Reexecution

Reexecution

Üye
    Konu Sahibi
peki cevaplar için teşekkürler
linux kerneli üzerine os yazılsa bu os da başka bir os'u yükleyebilise kırılmış gibi olur :) bu aynı nokianın s60v5 teki yaptığına benziyor. :ehe

PriZm

PriZm

Üye
peki cevaplar için teşekkürler
linux kerneli üzerine os yazılsa bu os da başka bir os'u yükleyebilise kırılmış gibi olur :) bu aynı nokianın s60v5 teki yaptığına benziyor. :ehe
Baştan OS yazabilmek yılları alır :D

furkey

Üye
kaynak kodu verilmeyen yazılımlar için illegal ama açık kaynak kodlu yazılımlar için legaldir. Sanırım şu anda da kaynak kodu açık bi android var :)

Ali58_58

Ali58_58

Üye
sanal gibi mi desem ne desem :D windows xp felan kuran olmuştu forumda ama güzel değil hem android telefon alıp başka işletim sistemine geçmek biraz garip ben yüklesem sadece ios 'u yüklerdim :D

mancukya

Üye
Kurulamaz diye bir olay yok Bootlader tamemen acik cihazlar var o konuda arkadas hatali bilgi vermis.
ios yada win 8 tarzi arm bazli islemciler drivers yazilmasi gerekiyor bunlarin kaynak kodlari kapali zaten yasal sekilde yapan dagitamaz oda ayri sorun ama her cihaz icin her seyin yazilimi ve buglarin giderilmesi vs vs imkansiz gibi bir olay

PriZm

PriZm

Üye
Kurulamaz diye bir olay yok Bootlader tamemen acik cihazlar var o konuda arkadas hatali bilgi vermis.
ios yada win 8 tarzi arm bazli islemciler drivers yazilmasi gerekiyor bunlarin kaynak kodlari kapali zaten yasal sekilde yapan dagitamaz oda ayri sorun ama her cihaz icin her seyin yazilimi ve buglarin giderilmesi vs vs imkansiz gibi bir olay

Androidde bootloader'ı tamamen açık 1 cihaz söyle bana.

Send With My Legend Galaxy S

PriZm

PriZm

Üye
Galaxy s3 developers edition

Yanılıyorsunuz.
S3 developer edition root edilmiş ve superuser,geliştirici seçenekleri ile ilgili program ve download sayacı olmadan geliyor.ama bootloader çekirdeği diğer androidlerde oldugu gibi yarı açık ve android dışında sistem kurmaya açık değil.

Send With My Legend Galaxy S

blacktalon

blacktalon

Üye
neden android kullanmayacaksan androidli tel alıyorsun hadi aldın neden degistirme derdi illa çılgınlık yada kendi egonu tatmin edip biseyler mi başarmak istiyosun? Ayrıca o baslık illegal degil legal mi olacak

Reexecution

Reexecution

Üye
    Konu Sahibi
neden android kullanmayacaksan androidli tel alıyorsun hadi aldın neden degistirme derdi illa çılgınlık yada kendi egonu tatmin edip biseyler mi başarmak istiyosun? Ayrıca o baslık illegal degil legal mi olacak

peki , başlık yanlış oldu affedersin. bu bi deneme gibi olcaktı.androidden ios a geçmek ya da wp'ye geçmek gibi,bootloader kırılsa bile en iyi android çalışıyor yani

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt