Çöken telefona nasıl flash atılır ? lumia 800

Sponsorlu Bağlantılar

vetapex

vetapex

Üye
    Konu Sahibi
Çöken telefona nasıl flash atılır ? lumia 800
merhaba arkadaşlar..

cihazım lumia 800 ( 801) :angry:

geçenlerde şarjı bitti , bende şarja taktım ama ekrana boş batarya simgesi geldi. ardından ben birkaç kez açmaya çalıştım ama 2 gün bekledim şarj olmadı.

telefon işletim sistemi açılmadan şarj olmuyor. ama işletim sistemini yükleyecek kadarda şarjı yoktu. :ah

bende telefonun parçalayıp içindeki bataryayı şarj ettim. yani dışarda şarj ettim. :islik

bataryayı telefona taktığımda yan tuşların işlemediğini gördüm. yani açma tuşuna basınca telefon açılmıyor.

usb den bağlayınca önce titreyip açılıyor sonra tekrar titreyip nokia yazıyor. sonrada kapanıp bu işi tekrarlıyor... :ağlarım:

flash atma işini denedim ama telefon açılmadığından pc görmedi. :vur

ne yapabiliriz ? yardım lütfen :islik

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
cunku cihazi boot moduna alip baglaman gerekiyor. Verdigim link senin sorununu cozecektir ayni konu degil.

vetapex

vetapex

Üye
    Konu Sahibi
cunku cihazi boot moduna alip baglaman gerekiyor. Verdigim link senin sorununu cozecektir ayni konu degil.

yazıları okudum , konulara baktım. ancak sorun cihazın boot modda dahi hiç açılmaması. tuşlara bastığımda telefon hiçbir şekilde açılmıyor.

video ile anlatmaya çalışayım ozaman.. cihazın yan tuşlarına basarak cihaz açılmıyor çünkü. ister iki ses tuşuna basılı tutarak açma tuşuna bas , ister alt ses tuşuna basarak açmaya bas ama değişen bişey yok.

sadece usb yi bağladığımda titriyor ve 2. titremeden sonra ekrana nokia yazısı geliyor.. başka hiçbirşey yok :(

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
yazıları okudum , konulara baktım. ancak sorun cihazın boot modda dahi hiç açılmaması. tuşlara bastığımda telefon hiçbir şekilde açılmıyor.

video ile anlatmaya çalışayım ozaman.. cihazın yan tuşlarına basarak cihaz açılmıyor çünkü. ister iki ses tuşuna basılı tutarak açma tuşuna bas , ister alt ses tuşuna basarak açmaya bas ama değişen bişey yok.

sadece usb yi bağladığımda titriyor ve 2. titremeden sonra ekrana nokia yazısı geliyor.. başka hiçbirşey yok :(

arkadaşim o yuzden coken lumia flash atma diye konu acildi zaten. Yani cihaz acilmayacak. Coken cihaz acilmaz zaten. Sadece belirtilen tuş kombinasyonunu uygulayarak flashtool'un cihazini kapaliyken gormesini saglayacaksin. Cihaz acilmiyacak yani.

vetapex

vetapex

Üye
    Konu Sahibi
ohalde bir yerde ben yanlıyorum :( flashtool ayrı bir yazılım mı ?

telefon açılmadan bilgisayar görüyorsa sorun yok gerçekten. ama ben pc ye bağlayıp denedim. bütün kurulum işlemlerini eksiksiz yaptım.

acaba telefonu nasıl açılacağını mı anlamadım ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
nss pro veya nokia care suite(ncs) flashtoollarimiz. ncs'yi driverlar icin yukluyoruz. Konudaki adimlari sirayla uygularsan sorunun cozulur. Onemli olan dogru tuş kombinasyonuyla cihazini usb'ye baglaman dogru romu dogru yere kopyalaman. Bundan sonrasini 6-7 dakikada nss pro yapiyor ve cihazin fabrikadan ciktigi gibi oluyor.

vetapex

vetapex

Üye
    Konu Sahibi
bir video çektim. durumu anlatmak için. ancak sitede aktif olmadığım için link veremiyorum. youtube de vetapex kullanıcısında windows çöktü isimli videoya bakabilirsiniz

acemi olduğum için belki kaçırdığım bir nokta vardır..

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
şu anda bakamam şirket hatlarimizda youtube yasakli saat 6'dan sonra eve gecicem.

vetapex

vetapex

Üye
    Konu Sahibi
7.nss disk surucunun ustunde usb takildiginda telefonunuzu gorecekpw7 qualcomm isaretliyoruz

sanırım bu kısmı yapamadım :islik nss disk sürücüsü nedir ?

- - - Eklendi - - -

şu anda bakamam şirket hatlarimizda youtube yasakli saat 6'dan sonra eve gecicem.

kardeşim ilgin alakan için çok teşekkür ederim. okadar yazdın ettin , uğraştın benim için... saol.. halletmeye çalışıyorum umarım olur..

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
evet pw7qualcomm işaretlediginde flashlanicak dosyalari otomatik olarak sag taraftaki listeye ekler ve flasinge tikladin mi soldaki pencereden herşeyi canli olarak seyredersin. Kafani toparlayip tekrar herşeyi gozden gecir sonra sirayla adimlari takip et yaparsin. Hatta yaptiginda bu kadar basit mi diyeceksin:D

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Yazmadan geçemedim kralsın abi... :alkis

vetapex

vetapex

Üye
    Konu Sahibi
Scanning done. The parser seems to be able to handle those files.
Will try flashing:
Phone not found!

şimdi bu durumda kaldım. anlatmak istiyorum.
zune kurulu, nokia care yi kurdum , caresuit / driver deki win64x dosyasını tekrar kurdum.
telefonu yukarı ses tuşu ve power tuşuna basarken usb ile pc ye bağladım.
disk sürücü olarak tanıdı. format at ma dım.

ancak cmda sürücüsünü tanımadı. belkide bu yüzden flash işlemine geçemiyorum.

birşey danışmam lazım, telefonun bataryası zayıf ise sorun çıkar mı ?

- - - Eklendi - - -

beyler başka bir sorunum var.

power tuşu ile yukarı tuşuna basarak usb yi taktığımda pc de depolama aygıtı olarak görünüyor. nss görmüyor

power tuşu ile aşağı tuşuna basarak usb yi taktığımda yine kafasına göre açılıp kapanıyor ve pc hiç görmüyor.
power tuşu ile ses tuşlarının ikisinede basarak usb yi taktığımda ise yine depolama aygıtı olarak görünüyor.

power tuşu ile herhangi diğer tuş kombinasyonlarında hiçbir zaman telefon açılmıyor. ancak usb takıldığında çalışıyor.

çözemiyorum, saatlerimi verdim.

vetapex

vetapex

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Naviden indirdigim yazlımları yüklemeye çalıştıgımda telefon flash moduna geçmeye çalıştıgında windows Qualcomm CDMA Technologies MSM driverini arıyo bulamıyo ve flash yarım kalıyo bu gibi bi sorunla karşılaşıp halleden varmı acaba işletim sistemi win7 windows xpdede denedim yine aynı sorundan dolayı flash yapamadım!!!!!

daha önce benim sorunu yaşayan bir arkadaş varmış. benim bilgisayarda bu cdma sürücüsü yüklenmiyor. bu sorunun bir çözümü bulundu mu ?

- - - Eklendi - - -

no solution for these type of lumia phones, wait for solution

It is a BUG of either Nokia or MICROSOFT

Some time these type of LUMIA phone show as a removable hard drive ... Remember never format it .

bir internet sitesinde microsoft veya nokia daki bir sorundan kaynaklandığı belirtilmiş.

şuan için çözüm olmadığı söylenmiş.

bazı windows telefonların çıkartılabilir disk olarak göründüğü söylenmiş.

ve asla format atılmaması gerektiği yazılmış. :vur

nahid710

Üye
selam abi bendede ayni sorun var amma bir care bulamiyorum

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Anlatacaklarım yabancı siteden alınarak açıklama kısımları tarafımdan Türkçeye çevrilmiştir. (bulutsuzgece)

Çöken Lumia 800'e Dead Flaş Atma

....\Products dizininin içinde RM-817 klasörü oluşturun.

Ardından RM-801 yazılımına ait dosyaları bu klasörün (RM-817'nin) içine kopyalayın.

Şimdi de Nokia Care Suite'i açın ve File menüsünden Open Product diyerek gelen listede RM-817'yi seçin.
(Bunun öncesinde bağlantı menüsünde "No Connection" seçili olmalıdır.)

Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi "Recovery" seçeneğini seçin.

Flaşlanacak doğru ve güncel yazılım dosyasını seçtiğinizden emin olun.

Sonra aşağıdaki ekranda gösterilen adımları takip edin.
(USB kablosunu cihazınızdan çıkarın. Telefonu kapatın. Ses açma tuşuna basarak USB kablosunu tekrar takın. Ardından da "Tekrar Dene"ye basın)

Hazır olduğunuzda ses açma butonuna basılı tutarak telefonunuzu bağlayın ve bırakın gerisini Care Suite halletsin.

Ve birkaç dakika sonra işlem tamam.
Geçmiş olsun. :oke:

webkrali

Üye
hocam nokia careden sonra ben de programming çıkmıyor gri renkte kalıyor tıklanmıyor. ne yapmam lazım acaba ?

- - - Eklendi - - -

Üst Alt