Mazlum Somer
Üye
Bende anlamadım,anlayanlar birazdan açıklar herhalde![]()
Siz beni dinlemiyorsunuz anlasilan. Ben bu ozelligi haziran ayindaki gelistirici zirvesinden beri defalarca soyledim![]()

Siz beni dinlemiyorsunuz anlasilan. Ben bu ozelligi haziran ayindaki gelistirici zirvesinden beri defalarca soyledim![]()

Vaşşşşşş.... Olağanüstü....
Sevgili dostumuz WP8'deki ses ve konuşma özelliklerinin gelişmişliğine vurgu yaparak diyor ki;
Uygulamaları yalnızca sesle başlatmakla yetinmeyecek, aynı zamanda uygulamalarla konuşabileceksiniz.
Yani uygulamaya sesle çeşitli talimatlar verebileceksiniz.
Audible (sanırım sesli e-kitap okuma uygulaması) bunlara sadece bir örnek.
Uygulamayı sesle çalıştırdıktan sonra ona çeşitli komutlar veriyor.
Game Of Thrones kitabını çal(oku) diyor. Uygulama bulup okumaya başlıyor.
"Durdur" diyor uygulama okumayı durduruyor.
"Ara" diyor, uygulama "Neyi aramak istiyorsunuz" diye soruyor.
Dostumuz "Apollo" diyor. Uygulama kitabın içinde "Apollo" geçen bölümü bulup okumaya başlıyor.
V.s v.s...
Ve asıl önemli nokta şu; geliştiriciler bu özelliği kullanabilecek ve yapacakları uygulamalara bu tarz ses komutlu özellikler ekleyebileceklermiş. Yani ileride Audible gibi sesle çalışan ve çalıştıktan sonra da sesli komutlara itaat eden pek çok uygulama göreceğiz. Bu özellik iyice geliştirilirse uygulamaların sesle kontrol yeteneği; geliştiricilerin hayalgücüyle sınırlı olacak.
Valla ben yeni gördüm Ali Kemal. Heyecan yaptım birden...![]()
![]()

Açıklama için gerçekten teşekkürler,senin hakkını nasıl öderiz
Vaşşşşşş.... Olağanüstü....
Sevgili dostumuz WP8'deki ses ve konuşma özelliklerinin gelişmişliğine vurgu yaparak diyor ki;
Uygulamaları yalnızca sesle başlatmakla yetinmeyecek, aynı zamanda uygulamalarla konuşabileceksiniz.
Yani uygulamaya sesle çeşitli talimatlar verebileceksiniz.
Audible (sanırım sesli e-kitap okuma uygulaması) bunlara sadece bir örnek.
Uygulamayı sesle çalıştırdıktan sonra ona çeşitli komutlar veriyor.
Game Of Thrones kitabını çal(oku) diyor. Uygulama bulup okumaya başlıyor.
"Durdur" diyor uygulama okumayı durduruyor.
"Ara" diyor, uygulama "Neyi aramak istiyorsunuz" diye soruyor.
Dostumuz "Apollo" diyor. Uygulama kitabın içinde "Apollo" geçen bölümü bulup okumaya başlıyor.
V.s v.s...
Ve asıl önemli nokta şu; geliştiriciler bu özelliği kullanabilecek ve yapacakları uygulamalara bu tarz ses komutlu özellikler ekleyebileceklermiş. Yani ileride Audible gibi sesle çalışan ve çalıştıktan sonra da sesli komutlara itaat eden pek çok uygulama göreceğiz. Bu özellik iyice geliştirilirse uygulamaların sesle kontrol yeteneği; geliştiricilerin hayalgücüyle sınırlı olacak.
Özgür abi sen hatları bi daha kontrol et![]()

Sesli yönlendirmeye ilişkin hatlar bayağı dolambaçlı geliyormuş bana, bi el atıp kısaltıyım en iyisi![]()
![]()
Ali abi bugün beni bi aradı abi nasıl da heyecanlı içi gülüyo konuşurken sen dedi siteye girmiyon heralde dedim açıyım bi açtım şok
Özet geçersek bak ben hat çekmiyorum direk yayın akışı oluyor 
Ali abi bugün beni bi aradı abi nasıl da heyecanlı içi gülüyo konuşurken sen dedi siteye girmiyon heralde dedim açıyım bi açtım şok
Özet geçersek bak ben hat çekmiyorum direk yayın akışı oluyor
![]()

Eee Türkiye'de herkes Lumia 920 için fellik fellik net tarih ve fiyat beklerken, o sağolsun gitti araştırdı birinci ağızdan öğrendi hepimizin yerine...
Seviyoruz seni Ali Kemal![]()
Şaka bi yana seviyoruz sayıyoruz Allah kendisinden bin kere razı olsun 
bu uygulama güzel fakat Türkçe olacakmı acaba gerçi nokia da türkçe destek oluyor ama bu kadarı olurmu bilmem zira N8 de Türkçe komutlar var aama yapma menüaçma v.s ama Lumia 920 ne getirir umarım kendi dilimizde yapılmıtır