Şu market takıntısı yapanlara kıl oluyorum.
Market 100.000 i geçti. Android yada ios gibi aynı uygulamanın 5 10 kopyası yok. Markette virüslu uygulamada yok. Hepsi microsoftun kontrolünden geçiyor ve markette yerlerini alıyor.
Birde daha Türkiyede bile satışa çıkmamış bir işletim sistemine sahip bir telefon için marketin 100.000 i geçmesi kimlere yetmiyor anlamıyorum..
Ayrıca window8 ve wp8 kernel uyumuna daha değinmedik bile.

Böyle insanarın olması çok gurur verici.![]()
bence wp store cok hizli gelisiyor ve bu da hem bizim icin hemde ms icin cok iyi bir sey![]()
4 çekirdek ve adreno 320 sana ne verecek? Hayır sistem android olsa neyse diyeceğim. Wp'den bahsediyoruz. Ram yemeyen,sistem yormayan, kaliteli oyunları az donanım ile çalıştırabilen bir sistem. Hoş adreno 320 şu an için çok fazlada neyse. Kaldıki adreno 205 ile herşey yapılıyor.
Ayrıca çift çekirdekli s4 şuan için yeterli. Fazlasına gerek yok. Zaten gerek olsaydı amiral gemisini çift değil, 4 çekirdek çıkartırdı.
- - - Eklendi - - -
4 çekirdekli olmasın o?
nokia hani cift cekirdek islemci gereksizdi? tukurdugunu yalamak derler buna

Nokia'da değiştiZaman degisti![]()

4 çekirdek ve adreno 320 çok çok iyi oyun performansı verir, oyunlar sadece ram ile mi çalışıyor sanıyorsun ? kimisi telefonu oyun için kimisi başka birşey için alır ki oyun için alan biri zaten lumia 920 almaz one x,galaxy s3 veya iphone 5 alır. Bu lumia 920'yide iyice dünyanın en iyi telefonu gibi görmeye başladınız kamerası hariç özel bir yanı yok bence.

çok doğru ama şuan çok popüler olan oyunların wp store'da olmadıgını tahmin ediyorum.mesela dead trigger var mıwp'un market konusuna bende değinmek istiyorum, android ve ios'un marketinde xxxxx kadar uygulama oyun var, kim cihazında xxxxxx kadar uygulama ve oyun kullanıyor acaba?
Mühim olan, bir işletim sisteminin marketinde işe yarayan günlük hayatta kullanılan uygulamaların olması önemli olan yani?
Tartışma çıkarma niyetinde değilim, ama bazen cidden bu konuyu bayıyorlar neymiş android marketinde xxxxxxx kadar uygulama varmış Allah daha çok versin arkadaş, bişey demiyoruz, WP da bu pazarda varım diyorda daha iyileriyle wp'da xxxxxxx kadar uygulama ve oyunla yerini alır piyasada yani, bu uygulama oyun sayısını ve miktarını bu kadar büyütmeye gerek yok diye düşünüyorum, eve android ve ios ve de wp kullanmadım bildiğim tek market Ovi onuda binde bir kullanıyorum?
O yüzden ios ve androidde 15 uygulama varsa Rabbim daha çok versin lakin bu konuyu abartmayalım uygulama sayısı cihazın ve sistemin iyi olduğunu göstermez zaman herşeyin ilacıdır bekleyip göreceğiz![]()

Öncelikle dünyanın en iyi telefonu diye bir kavram yok.. Saydığınız telefonların hepsinin birbirine üstün yanları var,Lumia920 nin üstün yanıysa (iphone5 hariç) diğerlerine göre iyi optimize edilmiş daha verimli yazılımı,en net görüntü veren,en keskin,en hızlı ve en hassas ekranı,purewiev kamerasıdır. Tabi özel yanları sizin tercihinizdir size kalmış,saygı duyarım. Onun dışında oyun performansını henüz hiç görmediğimiz bir cihaz için yorum yapmak çok erken ki adreno 225 mali400 seviyesinde bir gpu,s3 ün de aynı gpunun sadece overclocklanmış halini kullandığını unutmayın yani çok üstün bir yanı yok. Cihazlar çıksın oyun performansları ölçülsün ondan sonra iyi yada kötü tartışmasını yapalım,şuan birçoğumuzun cihazı göklere çıkarma yada yerlere vurma çabaları yersiz.
çok doğru ama şuan çok popüler olan oyunların wp store'da olmadıgını tahmin ediyorum.mesela dead trigger var mı![]()
hada wp'un marketinin tam adını bile bilmiyom ben
7x24 mobilim pc yok imkan kısıtlı o yüzden sadece tahmin ve de düşüncelerimi belirtiyorum + burda çoğu kişi fikirlerini belirttiği için onlardan da edindiğim bilgilerle yapıyorum yorumlarımı ama inşallah WP'da da bahsettiğiniz vede aklınızdan geçen uygulama ve oyunlar yer alır inşallah 
Oyun performansını adreno 320'ye göre değerlendirdim fakat şuan piyasada adreno 320 kullanan telefon olmadığı için one x ve s3 gibi telefonları örnek verdim, arkadaş 4 çekirdek ve adreno 320 gereksiz diyor, kime göre neye göre gereksiz ? şahsen bana göre gerekli s2'den sonra alacağım telefon kesinlikle ya adreno 320 gpulu yada yeni mali gpu'sunu kullanan bir telefon olur, lumia 920'de galaxy s2 civarında bir oyun performansı verir bence çok fazla birşey beklememek lazım
beklentiyi düşük tutma sebebi nedir? Androiddeki oyun kasmalarının çoğu ram kaynaklıdır,Wp nin android gibi ram ile bir sorunu yok biliyorsunuzki.

marketinin adı eskiden marketplace'tı artık windows phone store.inşallahwalla bilmiyom ki hacıııhada wp'un marketinin tam adını bile bilmiyom ben
7x24 mobilim pc yok imkan kısıtlı o yüzden sadece tahmin ve de düşüncelerimi belirtiyorum + burda çoğu kişi fikirlerini belirttiği için onlardan da edindiğim bilgilerle yapıyorum yorumlarımı ama inşallah WP'da da bahsettiğiniz vede aklınızdan geçen uygulama ve oyunlar yer alır inşallah
![]()

marketinin adı eskiden marketplace'tı artık windows phone store.inşallahwalla bilmiyom ki hacıııhada wp'un marketinin tam adını bile bilmiyom ben
![]()

beklentiyi düşük tutma sebebi nedir? Androiddeki oyun kasmalarının çoğu ram kaynaklıdır,Wp nin android gibi ram ile bir sorunu yok biliyorsunuzki.
Oyun konusunda beklenti fazla olmamalı bir one x veya galaxy s3 gibi performans veremez sonuçta oyunlar tek ram ile oynanmıyor![]()
marketinin adı eskiden marketplace'tı artık windows phone store.inşallah
- - - Eklendi - - -
marketinin adı eskiden marketplace'tı artık windows phone store.inşallah![]()