I-phone sim unlock?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sakat5

Üye
    Konu Sahibi
I-phone sim unlock?
Arkadaşlar ben Japonya'dan bir I-phone 4s getirteceğim. İkinci el şirketi ise AU. Ancak bu şirket başka ülkelerde kullanılmaması için sim block koymuş. I-phone geldiğinde burada sim unblock yapılabilir mi? Herhangi bir elektronikçi veya telefon tamircisi yapabilir mi ya da ben evde kendim yapabilir miyim? Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin. Şimdiden teşekkürler.

Epple

Epple

Üye
Unlock yapan telefoncular var ama ne kadar guvenilir ve o hatti yapabilirler mi bilmiyorum (cogunlukla abd operatorlerini yaptiklari icin). Eger unlock yaptiramazsaniz da -sorunlarina katlanmak sartiyla- gevey denen cihazla telefonunuzu diger sim kartla calistirabilirsiniz. Tabi bir simfree cihaz rahatligi ve kullanim kolayligi vermez. Tavsiyem, alabiliyorsaniz simfree alin.

sakat5

Üye
    Konu Sahibi
Sorun derken nasıl bir sorundan bahsediyoruz?

Epple

Epple

Üye
Gevey denen aparat, her surum icin ayri ayri kullanilan birsey. Ornegin iOS 6 icin aldiginiz gevey, iOS 6.x.x'de calismaz. Ayrica telefonu yavaslattigi, sebekede kesilmeler yasandigi filan da soyleniyor ne kadar dogru bilemem ama

sakat5

Üye
    Konu Sahibi
Ben bir şey duydum ancak tam emin değilim. Yurtdışından yeni gelmiş birinin pasaportu aracılığıyla 100TL karşılığında yasal olarak sim unlock yapılabiliyormuş sanırım. Bu konu üzerine yoğunlaşacağım ama dediğim gibi tam emin değilim daha fazla araştıracağım. İllegal bir iş yapmak istemiyorum.

fnldstntn

Üye
Ben bir şey duydum ancak tam emin değilim. Yurtdışından yeni gelmiş birinin pasaportu aracılığıyla 100TL karşılığında yasal olarak sim unlock yapılabiliyormuş sanırım. Bu konu üzerine yoğunlaşacağım ama dediğim gibi tam emin değilim daha fazla araştıracağım. İllegal bir iş yapmak istemiyorum.
Sizin bahsettiğiniz imei kaydı bu simlock u kaldırmaz bu sadece telefonunuzun türk operatörleriyle kullanılabilmesini sağlar...

sakat5

Üye
    Konu Sahibi
Benim istediğim de bu ya zaten. Operatörüm avea. Ben telefonu avea hattımla kullanabilmek istiyorum. Peki öyleyse bu sim lock ne işe yarıyor? Kaçak program yüklemeyi mi engelliyor? Pek bir bilgim yok kusura bakmayın. :)

fnldstntn

Üye
Benim istediğim de bu ya zaten. Operatörüm avea. Ben telefonu avea hattımla kullanabilmek istiyorum. Peki öyleyse bu sim lock ne işe yarıyor? Kaçak program yüklemeyi mi engelliyor? Pek bir bilgim yok kusura bakmayın. :)

Simlock operatörlere özel birşey mesela avea simlock u olan bir telefon sadece avea ile çalışır vodafon veya turkcell ile çalışmaz ayrıca türkiyede yurt dışından gelen cihazlara imei kaydı yaptırmak gerek türk operatörleri ile çalışabilmesi için buda ayrı bir konu...

toot

Üye
yani diyorsun ki araba aldık yurt dışından geldi türkiyede barındırmak için ruhsat çıkartmanız lazım = imei
bu arabayı kullanmak içinde ehliyet lazım = sim lock doğru anlamış mıyım acaba

Symbianize

Symbianize

Üye
İmei ayri o her yurtdisi telefon icin gecerli simlock olayi su simdi telefonun simlocksuzu 650 dolar amerikada fakat ordaki bi operator (mesela AT&T) 200 dolara satiyor ama kontrat imzaliyosun iki yil sanirim iste burdaki turkcellden telefon almak gibi sonra o telefonu kitliyor at&t den baska hat calistiramiyor teleon dogal olarak aveada calistirmiyor gevey denen bir aparatla simlocklu telefonda hattini kullanabilirsin yada factory unlock yontemi var biraz tuzlu o yontemi kendin yapamiyosun telefoncularin coguda yapmiyor ebay sitesinden mesela siparis veriyosun adamla iletisime geciyosun at&t sisteminde biseyle oynuyo kilidin kalkiyor . Ha eger para vermem diyosan kontratin bitince operator kilidi kaldiriyo zaten umarim aciklayici olmustur

15097

15097

Üye
bence getirtmişken ip5 getirttir :)

sakat5

Üye
    Konu Sahibi
Gerçekten karışık bir konuya benziyor :) Buradaki telefonculara sorup bilgi almaya çalışacağım sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt