Samsung işini biliyor :) 3 gb ram telefon

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ozan2020

ozan2020

Üye
    Konu Sahibi
Samsung işini biliyor :) 3 gb ram telefon





Akıllı telefonlarda hızla gelişen teknoloji bizleri hayrete düşürmekte. Dört çekirdekli işlemcilerin hızla yaygınlaşması üstelik üretim mimarisinde 28nm’ye kadar geliştirilmesi ayrıca bu işlemcilere eşlik eden grafik birimlerinde konsol kalitesinin yakalanmış olması ve sistem belleğindeki artış akıllı telefonların nedenli bir hıza ulaştığını gözler önüne seriyor.

Akıllı telefon satışlarında bir numara olan Samsung zirvedeki yerini korumak ve sağlamlaştırmak adına önemli gelişmelere imza atmaya devam ediyor. Kısa süre önce Tayvan’da düzenlenen Samsung Mobil Çözümler Forumu’nda şirket 2GB LPDDR3 RAM ve 128GB depolama alanı sunan yongaların üretimine başladığını bildirmişti. 2GB LPDDR3 RAM, 30nm mimarisi üzerine inşa ediliyor. 200MB/s hızına kadar veri transfer performansı sunan yonganın serinin daha önceki versiyonu LPDDR2’ye oranla %50 daha fazla performans sunduğu açıklanmıştı. Üretime başlanan yongaların cihazlarda ne zaman kullanılacağı bildirilmemiş olsa da 2013 yılında bazı Samsung modellerinde bu yongalar karşımıza çıkacaktır. Güney Koreli üretici 2012 yılı içerisinde LTE destekli ülkelerde Galaxy S3’ü 2GB RAM ile kullanıcılara sunmuştu. Bunun yanında Samsung’un son gözdesi Galaxy Note 2’de tüm platformlarda 2GB RAM miktarı ile karşımıza çıkmıştı.
2012 yılı içerisinde birçok modelde 1GB RAM standart olarak karşımıza çıktı. Günümüz koşullarında yeterli seviyede olan bu miktar mobil dünyasında yaşanan gelişmeleri dikkate aldığımızda 2013 yılı için pekte yeterli görünmeyecek. Özellikle Android dünyasında yeni sürümlerin karşımıza çıkması ve bu sürümlerin telefona konumlandırılması adına RAM ve ROM miktarları büyük önem taşımaktadır. Belirttiğimiz bu durumun yanında Samsung rakiplerinin önünde olmak için RAM miktarında ciddi artışlar yapması gerekiyor. Son döneme damgasını vuran Optimus G sunduğu işlemci ve 2GB RAM miktarı ile birçok testte Galaxy S3 geride bırakmaktadır. Yine aynı işlemci birimini kullanan Xiaomi Mi-Two’da performansıyla göz dolduruyor.
Google tarafından üreticilere deklare edilen bilgilendirmede yeni Nexus programı için şu an Samsung ve LG’nin olumlu adımlar attığını görüyoruz. İkilinin hazırlık içerisinde olduğu Nexus cihazlarla ilgili son günlerde fazlasıyla iddia oluşmuş durumda. Özellikle LG bünyesinde oluşturulan Optimus Nexus’un Optimus G temelli olması telefonu önemli bir konuma getiriyor. Hal böyle olunca Samsung cephesinden daha iddialı modeller bekleniyor. Nitekim bu modellerin başında da Galaxy S4 gelmektedir.
Galaxy S3’ün kullanıcılarla buluşmasının üzerinden henüz beş ay kadar bir süre geçti ve Galaxy S4 ile ilgili iddialar belirmeye başladı. Her ne kadar söylentiler Samsung tarafından yalanlanmış olsa da iddiaların ardı arkası kesilmeyecek. Biz yinede serinin 4. telefonunun Mayıs 2013′te sunulacağı ihtimalini değerlendirirsek önümüzde yedi aylık bir zaman dilimi var ve bu süre içerisinde rakipler üst seviye birçok modele imza atacak. Samsung’un bu modellerle rekabet etmesinin yanında yeni rekorlar kırabilmesi için oldukça iddialı bir modeli elinden çıkarması gerekiyor.

Galaxy S4 için konuşmak çok erken ancak biz yinede telefonun 13mp kameraya ve 3GB RAM miktarına sahip olacağını söyleyebiliriz. Çünkü her iki detay için Samsung’un hazırlıklar içerisinde olduğunu görüyoruz. Şuana kadar kamera sensörlerini Sony’den tedarik eden şirket 13mp çözünürlüğe sahip sensör üretimine başladığını kısa süre önce duyurmuştu. Bunun yanında sitesinde elde edilen görüntülerden bazı çıkarımlar yaptığımızda Samsung’un bazı deneme modelleri üzerinde 3GB RAM’i kullandığı görüyoruz. 2013 yılı içerisinde Samsung’un bazı modellerinde kullanılacağı iddia edilen belleklerin yanında görselde karşımıza çıkan telefonlarda fiziksel butonun olmaması da gözden kaçmayan bir durum. Android platformunun yanında Windows Phone tabanlı telefonlara da imza atan Samsung, INTEL ile geliştirme çalışmaları halen devam eden Tizen platformu içinde 2013 yılında yeni modellerini duyuracak. Bir çok alanda bir numara olmayı hedefleyen Güney Kore menşeli üreticinin bu anlamda sıkı çalışmalar içerisinde olduğunu görmekteyiz.
 


Symbianize

Symbianize

Üye
Pc ile isimiz kalmicak
 
PriZm

PriZm

Üye
Bu telefonda'da "Android kasıyor!" diyen olursa kendimi banlarım.
 
  • Beğen
Tepkiler: taylan08 ve ozakin70
aleranol

aleranol

Üye
bu haber paylaşılmıştı nawy bunu kapatsa iyi olacak. Ayrıca bence 2013ün başında kullanılanilir çünkü bu çok büyük bir miktar.işlemciler yetişemiyor .
 
  • Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
PriZm

PriZm

Üye
bu haber paylaşılmıştı nawy bunu kapatsa iyi olacak. Ayrıca bence 2013ün başında kullanılanilir çünkü bu çok büyük bir miktar.işlemciler yetişemiyor .
hatırlatma için teşekkürler :)

Ayrıca tek Cep Genel Destek Bölümü'de değil.bir yerde daha gördüm bu konuyu.o yüzden :locked:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt