Bill Gates'ten Gençlere Öğütler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
    Konu Sahibi
Bill Gates'ten Gençlere Öğütler
Sabah sabah canım sıkıldı ve Stephan hawkings ile bill gates'in hayatını araştırmaya başladım. Stephan hawkings in hayatını okudum ve sıra geldi ünlü yazılımcı bill gates'e :) Okurken dikkatimi çekti sizlerle paylaşmak istedim.

İşte Bill Gates'in bir mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında gençlere verdiği öğütler:

Kural 1: Hayat adil değildir, bu fikre ne kadar çabuk alışırsanız, o kadar iyi olur.

Kural 2: Sizin kendinizi nasıl değerlendirdiğiniz aslında kimsenin umurunda değildir. İnsanlar ÖNCE sizin birşeyler yapmanızı beklerler, ancak bundan sonra kendinizi dilediğiniz kadar iyi hissedebilir veya gurur duyabilirsiniz.

Kural 3:
Okuldan mezun olur olmaz kırk milyon dolarlık bir iş bulamayacaksınız. Ve terleyerek hak etmeden de telefonlu arabaya binen bir başkan yardımcısı kesinlikle olamayacaksınız.

Kural 4: Hocalarınızdan yakınıyorsunuz; bir patronunuz olduğunda neler söyleyeceğinizi çok merak ediyorum doğrusu.

Kural 5: Köftecide çalışmak gururunuza dokunmasın. Bazılarınızın büyükbabaları da ateşte köfte kızarttılar ama onlar bunu ileriye dönük bir "fırsat" olarak değerlendirdiler.

Kural 6: Bir hata yapınca suçu hemen anne babalarınıza yükleyip mızırdanmayın. Hatalarınızdan bir şeyler öğrenmeye bakın.

Kural 7: siz doğmadan önce anne babalarınız hiç de bugünkü gibi sıkıcı insanlar değillerdi. Onlar, sizin eğitim ve diğer giderlerinizi ödemek için sürekli çalıştıkları; evde sizin giysilerinizi yıkayıp ütüledikleri, yemeğinizi pişirdikleri ve sizin her konuda ahkam
kesmenizi dinledikleri için bu hale geldiler. O nedenle yağmur ormanlarını kurtarmak için yapılan toplantıya gitmeden, ailenize bir iyilik yapın ve önce odanızdaki kendi dağıntınızı toplayın.

Kural 8: Okulunuzda sınıfta kalmak kaldırılmış olabilir ama hayatta bu böyle değildir. Bazı okullarda artık kırık not verilmediğini; sizlere, doğru yanıtı verene dek sınava girme hakkı tanındığını duydum, işte bu yöntemin gerçek yaşamla yakından uzaktan ilgisi yoktur. Bilesiniz.

Kural 9: Hayat sömestrlere bölünmüş değildir. Ayrıca yaz tatili ve sizin ruhsal sorunla ilgilenecek rehber öğretmenler de yoktur. Bu gibi sorunlarınızı iş saatleri dışında kendinizin çözümlemesi gerekmektedir.

Kural 10: Televizyonun gerçek hayatla ilgisi yoktur. Gerçek hayatta insanlar cafe'lerde oturup, çene çalmak yerine, işlerine giderler.

Kural 11:
Sevimsiz kişilere iyi davranın. Büyük olasılıkla onlardan biri yarın patronunuz olacaktır.

Kaynak:

Bu arada unutmadan söyliyim '' Bill
Gates'in kişisel serveti yaklaşık olarak 7 milyar dolar olarak tahmin edilmektedir. ''
 


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
Kral adammış yav
 
kol@j

kol@j

Üye
o ada DOS' u öğrnciyken yamış kaç sene ana işletim sistemi oldu...
 
jackalmami

jackalmami

Üye
1 ile 10. Kuralı türk olarak kesinlikle uygulayamayız. Ne adaletsizllikleri kabullenebilir ne de sohbet etmekten vazgeçeriz. :D :tşk:
 
Jitou

Jitou

Üye
Güzel yapmış:d:
 
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
En Iyi Arkadasimla Okula Giderken .. O Hep Benden Yuksek Puanlar Alirdi ..

Ama Simdi Ben Microsoft'un Sahibiyim .. Arkadasim Ise Microsoft'ta Basarili Bir Muhendis ..

Bill Gates ..
 
zombaka

zombaka

Üye
hayatın adil olmadını bende bilıyorum benim felsemem yan gel yat nede olsa yaklaşık 50 yıl sonra ben olmayacam
 
.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
    Konu Sahibi
:hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt