iPhone 5 FİYATİ DUDAK UCUKLATTI !!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ozan2020

ozan2020

Üye
    Konu Sahibi
iPhone 5 FİYATİ DUDAK UCUKLATTI !!!
12 Eylül’de resmi olarak lansmanı gerçekleşen iPhone 5 kimi ülkelerde satışlara başlarken kimi ülkelerde ön sipariş sürecini başlattı. Ön siparişe açılan ülkelerden biride Türkiye oldu. Paralel ithalat yoluyla ülkemizde ön siparişe başlayan iPhone 5 için ilk belirlenen satış fiyatı dudak uçuklatacak cinsten. 3.299 (ülkemiz şartlarında neredeyse iki aylık öğretmen maaşı) liradan ön siparişe açılan 16GB versiyon için belirlenen fiyat iPhone hayranlarını da şaşırtmıştır.

Avrupa’da 700 € civarında bir rakamla satılacak olan telefonun bu denli yüksek bir fiyatla ülkemize giriş yapması gerçekten şaşırtıcı. Elbette resmi olarak fiyat bu olmayacak ancak anlaşılan ön sipariş sürecini başlatan kuruluş kimilerine göre bir fanatizm olgusuna dönüşen iPhone hayranlığını iyi değerlendirmek istiyor. Sonuçta ticari mantıkla düşünürsek neden olmasın (!)
Ön siparişle ilgili çeşitli detayları hatırlatırsak, kargonun bedava olduğu göze çarpıyor. Yani alacağınız iPhone 5, bedava kargo sebebiyle 3.294 liraya mal oluyor. Eğer telefona çeşitli taksit seçenekleri ile sahip olmak istiyorsanız iki yıl için belirlenen miktar 4.575 lira, üç yıl için belirlenen miktar ise 5250 lira civarında.

Bir tüketici olarak hangi kuruluştan hangi marka ürünü alıyorsanız alın fakat bu denli bir ön sipariş rakamı açıkçası bende biraz üzüntü yarattı. İnsaf diyorum başka bir şey demiyorum. Kullanıcılar artık bu telefona sahip olmak için banka kredisine başvurmak zorunda kalacak. Bedelli askerlik kredisinde yarış içinde olan bankalarımız eminim bu fiyattan sonra iPhone 5 kredisi için hazırlıklara başlamıştır(!) Kredi bitiminde iPhone 6, iPhone 7 ve iPhone 8’in çıktığını düşünürsek kullanıcı bunalıma girebilir :) Haber kuşaklarının son bölümünde görmeye alıştığımız ekonomi bölümünde dolar-euro-petrol varili ve altın fiyatlarının yanında iPhone 5 fiyatları da belirtilsin.
Yılbaşında büyük ikramiye için belirlenen bazı kriterler vardır. Anında haberi yapılır bu kadar para ile neler yapılabilir?
Bizlerde ülkemiz şartlarında bu para ile neler yapılabileceğini araştırdık ve haberini yaptık. İşte iPhone 5’in ön sipariş fiyatı ile ülkemizde yapabileceklerimiz;
- Bir öğretmen olarak yukarıda da değindiğim gibi iki meslektaşımın maaşı ödenebilir.
- Asgari ücretle çalışan 4.5 kişinin aylık ücreti ödenebilir.
- Ben iPhone hayranıyım kesinlikle alacağım diyorsanız bu para ile Galaxy S III + iPhone 4S alabilirsiniz.
- Bu fiyattan sonra çok sinirlendim iPhone 5 almam diyorsanız hem kendinize hem de sevdiğiniz birine ’dan iki tane Galaxy S III alabilirsiniz. Üstelik artan 300 lira ile yine sevdiğiniz kişiyle eğlenceli bir hafta sonu geçirebilirsiniz.
- Yine ’dan halen üst seviye telefonlardan biri olan Galaxy S II’den üç tane alabilirsiniz. Böylece etrafınızdaki iki kişiyi de mutlu etmiş olursunuz.
- Bir Şahin ya da bir Toros alarak ayaklarınızı yerden kesebilirsiniz.
- Ülkemiz kuyumcuları işyerlerinde iPhone 5 satmak için harekete geçti.
- Bundan sonra düğünlerde 5’i 1 yerde yerine iPhone 5 takılacak.
- Her gün 10 lira harçlık ile liseye giden bir öğrenci 180 iş günü düşünüldüğünde bunun yanına hafta sonları da eklendiğinde 2700 lira para biriktirir. O zamana kadar telefonda indirime girmiş olur herhalde.
- Bildiğiniz gibi Kurban Bayramı yaklaşıyor. 7 arkadaş bir araya gelip iPhone 5 alabilir.
Listeyi bu şekilde daha da uzatabiliriz. Sizlerde listeye katkıda bulunabilirsiniz. Yurt dışında Apple Store önünde bekleyen kullanıcıların bir benzeri ön siparişi başlatan kuruluşun önünde toplanmış mıdır bilmiyorum. Birkaç Galaxy S III kullanıcının gidip durumu kontrol etmesini bekleyeceğiz.
 


Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Adam döktürmüş :)
 
ia.phlvn

ia.phlvn

Üye
:birak:
 
alenkolik

alenkolik

Üye
ne o telefonu alırım ne de o parayı veririm canavar gibi s3 dururken. O parayı hak edecek neyi var?
 
  • Beğen
Tepkiler: gıwıliler
lolaman

lolaman

Üye
Telefonda telefon olsa hadi neyse benim IPhone sloganım: "IPhone'cu steve 1972'den beri aynı tasarım..."
 
TheMadness

TheMadness

Üye
O fiyata Galaxy Note 10.1 + Galaxy S III alırım artan da bana kalır :)
 
MoonLife01

MoonLife01

Üye
Adam resmen dökturmuş konu sabitlenmeli bence. Teşekürler.
 
Why Always Me

Why Always Me

Üye
Duygularımın tercümanı olmuşsun kardeşim bravo gerçekten :) Galaxy S3 alırım keyfime bakarım :D
 
cyber

cyber

Üye
apple fakirlemiş galiba bune bea altın mı o fiyata araba bile bulur ama nede olsa pahalı ya pahalıysa kalitelidir ya Türkiye de yine çok satar
 
TheMadness

TheMadness

Üye
apple fakirlemiş galiba bune bea altın mı o fiyata araba bile bulur ama nede olsa pahalı ya pahalıysa kalitelidir ya Türkiye de yine çok satar

Pahalıysa kalitelidir mi :zuhaha:
 
cyber

cyber

Üye
7 kişi iphone a girdik :D :D
 
Symbianize

Symbianize

Üye
Bu onsiparis fiyati 1 2 aya kalmaz 2500 e bulunur hatta daha ucuza ve bu sadece ulkemizde boyle yurtdisinda bi ayakkabi parasi kontratlilari
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt