Samsung Galaxy S3 RAM Kullanımı

Sponsorlu Bağlantılar

metehantoksoy

metehantoksoy

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Galaxy S3 RAM Kullanımı
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşım 20 gün önce Samsung Galaxy S3 aldım. Android ile de tanışmış oldum. Lafı uzatmıyorum. Telefonumu gün geçtikçe daha kullanışlı hale getirmek için uygulamalar yüklüyorum. Ama bir Problem var. Son zamanlarda RAM kullanımım 500Mb'nin altına düşmedi diye bilirim.Gereksiz olduğunu düşündüğüm için Ana Ekran sayısını 2'ye düşürdüm. Şu "Task Killer" meselesine gelince o Android ile yeni tanışan veya Android'i bilmeyen insanları kandırmak için uydurulmuş bir yalan diyebilirim. Uygulamayı sonlandırsa bile bu anlık ki Facebook, Twitter, Foursquare gibi uygulamalar arka planda sürekli beklerler. Bu RAM kullanımı şu anlık beni hiç zorlamadı ama doğal olarak endişeliyim. Bunu nasıl düşürebilirim veya düşürmem gerekli mi?

Uygulamalarımın listesi fotoğraflardadır.

Ana Ekran 1:

Ana Ekran 2:

Uygulama Ekranı 1:

Uygulama Ekranı 2:

Uygulama Ekranı 3:

Uygulama Ekranı 4:

Uygulama Ekranı 5:

yesrip2

yesrip2

Üye
aynı sorun bende de var arkadaşım tek çare rootlamak

avcitalip

avcitalip

Üye
aynı sorun bende de var arkadaşım tek çare rootlamak

rootlamak çözüm mü ? hayır çözümse açıklayın

ben telefonu ilk aldığımda demiştim kimse inanmamıştı bu telefonda ram yetmezliği var ama jelly bean ile kendini tamamlar diye umuyorum :)

yesrip2

yesrip2

Üye

rootlamak çözüm mü ? hayır çözümse açıklayın

ben telefonu ilk aldığımda demiştim kimse inanmamıştı bu telefonda ram yetmezliği var ama jelly bean ile kendini tamamlar diye umuyorum :)
root yapıldığı zaman s3'e sabitlenmiş olan google+ vb programları kaldırabiliyoruz bu da ramı rahatlatmaya yetebilir diye düşünmüştüm ama dediğiniz gibi jelly bean'le bu sorunu halledebilirlerse çok ssupper olur:)

cix_can-61

Üye
kullanmadığın uyg.ları ayarlar>uygulamalar dan devre dışı birakabilirsin. Bu uygulamayı kaldırmaz ama arka planda çalışmasını önler ve ramde yer açılır.

patrol76

Üye
kullanmadığın uyg.ları ayarlar>uygulamalar dan devre dışı birakabilirsin. Bu uygulamayı kaldırmaz ama arka planda çalışmasını önler ve ramde yer açılır.
İstediğin kadar devre dışı bırak belli bir süre sonra yada senin o programı ilk çalıştırmandan itibaren arka planda aktif olarak çalışmaya başlıyor.

metehantoksoy

metehantoksoy

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar birde ram miktarı 779 MB olarak gözüküyor?

cix_can-61

Üye
İstediğin kadar devre dışı bırak belli bir süre sonra yada senin o programı ilk çalıştırmandan itibaren arka planda aktif olarak çalışmaya başlıyor.
Hayır. Uygulamayı eğer devre dışı bırakırsan menüden kalkar ve Asla arka planda çalışmaz. Uygulama kullanamazsın. Root yqpmadan orjinal programlardan kısmen kurtulmanın yolu bu. Tekrar kullanmak için uyg. yöneticisinden etkinlestirmen lazım. bkz. http://www.chip.com.tr/haber/android-4.0-in-8-yeniligi-uygulamalari-devre-disi-birakma_29916_3.html ;)

Ali58_58

Ali58_58

Üye
dostum ramı boşver 4 çekirdek kasmaz ve doğru ramı az, 4 çekirdek 1 gb ram gülünç bi durum

cix_can-61

Üye
dostum ramı boşver 4 çekirdek kasmaz ve doğru ramı az, 4 çekirdek 1 gb ram gülünç bi durum
piyasadaki tellerin kacinda 1 gb ram var :):) Bence gayet yeterli. Call of duty oynamican herhalde ;)

cavemece

Üye
BIDE BU VİDEOYU İZLE RAM A BAK

ishak388

ishak388

Üye
Task manager öneriyom yapan firmanın ismi Rhtym task killer işe yaramıyor bunu dene görünmeyen uygulamaları v.b gösteriyor
:rica:

Takipçi Satın Al

Üst Alt