MoonLife01
Üye
HP’nin yeni akıllı telefonu “Bender” göründü
Dizüstü ve masaüstü bilgisayar segmentinin güçlü isimlerinden bir tanesi olan HP, daha başka bir çok donanım segmentinde de faaliyet gösteriyor. Geçtiğimiz dönemde WebOS ile akıllı telefon ve tablet segmentinde başarısız olan HP, tablet pazarında Windows işletim sistemini kullanmayakarar vermişti. Diğer taraftan akıllı telefon pazarına da girmeye hazırlananHP‘nin yeni akıllı telefonunun detayları ortaya çıktı.HP‘nin yeni akıllı telefonu Bender‘ın bir benchmark testinde ortaya çıkan detaylarına bakacak olursak eğer HP Bender Android işletim sistemi üzerinde çalışacak. Testlerde Android 4.0.4 olarak görünse de çıkışı ileGoogle‘ın son işletim sistemi Android 4.1 Jelly Bean kullanması çok büyük bir olasılık.Ekran çözünürlüğü 1366×720 piksel olarak görülen HP Bender‘ın ekran büyüklüğü ise belli değil, ancak bu ekran çözünürlüğünde 4.5″ civarında olacağını söyleyebiliriz. Yonga seti olarak da çift çekirdekli işlemci içeren1.5Ghz saat hızında çalışan Qualcomm yonga setini kullanıyor. Kraitişlemci olup olmadığı ise belli değil.İlerleyen günlerde daha detaylı bilgilerin gelmesi bekleniyor.