Symbian^3'e Adobe Flash ile Oyun Geliştirmek [En Gelişmiş Kaynaklar]

Sponsorlu Bağlantılar

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Eline emeğine sağlık hacı...:)

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Slogan nasıl :)

• Beğen
M@cros

M@cros

Üye
21 part demişsin 17 part var ve 5 ten başlayınca 1 i istiyor?

• Beğen
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
21 part demişsin 17 part var ve 5 ten başlayınca 1 i istiyor?

Yükleyici almamış.Ve bendeki akla bakki tüm dosyaları silmiştim.:ahNeyse düzgünce yeniden çekerim.İki part olur sadece.

nadir_89

nadir_89

Üye
artık bi oyun geliştirme formu olmalı bence sitede :) baya bu işle ilgilenen arkadaş oldu sitede
bende elimden geldiğince yardımcı olurum böyle bir bölüm olursa sitede
hemde daha iyi oyunlar daha iyi işler ortaya çıkar

- - - Eklendi - - -

Flashta neler yapılabileceğini göstermek açısındav ve süpriz olarak size bir video paylaşıyorum konuyla alakalı diye burada paylaşıyorum

[video=youtube;VHc4pYPf3VA]http://www.youtube.com/watch?v=VHc4pYPf3VA&feature=plcp[/video]

• Beğen
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
artık bi oyun geliştirme formu olmalı bence sitede :) baya bu işle ilgilenen arkadaş oldu sitede

Teşekkür ettim ilk mesaja ekliyorum.Bence de ayrı bir kısım olmalı.:D

M@cros

M@cros

Üye

- - - Eklendi - - -

Flashta neler yapılabileceğini göstermek açısındav ve süpriz olarak size bir video paylaşıyorum konuyla alakalı diye burada paylaşıyorum

[video=youtube;VHc4pYPf3VA]http://www.youtube.com/watch?v=VHc4pYPf3VA&feature=plcp[/video]

Aslında ben online bir oyun yapmak istiyorum.Ancak php asp gibi dilleri bilmiyorum.Action script 3 te yapılıyor diye biliyorum ama o da bana çok karışık geliyor.As2 çok kısa komutlar kullanırken as3 te çok uzun komutlar var.Forum açma bence de güzel.Bu işle uğraşanlar soru-cevap bölümünde de sorularını sorabilirler.

• Beğen
nadir_89

nadir_89

Üye
sadece as3 ile de olmuyor online oyunkar as3 ile as2 nin özellik bakımından çok farkı yok
ben as3 php asp html javascript biliyorum ama online oyun için server gerekli bide şöyle bir sorun var
symbian kullanıcısı çok azaldı online oyun yapacaksın ama 3-5 kişi aynı anda girer oyuna dolayısıyla oynayacak adam bulamazsın
en az aynı anda 100 kişi falan online olacakki bişeye benzesin o da şuanda symbian için zor görünüyor
ama flashın burda şöyle bir avantajı var tüm platformlarda çalışıyor ios ve android içinde aynı oyunu yapar aynı server ı paylaşırsan oyuncu sıkıntısı çekmezsin

bide online oyunun destek sıkıntısı var oyunlasürekli ilgilenmen gerekiyor server da arıza varmı oyunda açık varmı vs sürekli ilgi istiyor yani

ben bu saydığım sebeplerden dolayı şimdilik online oyun yapmayı düşünmüyorum

eğer sen ben öğreneyim yapayım falan diyorsan soket programlamadan başlayabilirsin araştırmaya
ayrıca artık as3 öğrensen iyi edersin bildiğim kadarı ile as3 ten öncesi ios ve android te çalışmıyor

• Beğen
M@cros

M@cros

Üye
sadece as3 ile de olmuyor online oyunkar as3 ile as2 nin özellik bakımından çok farkı yok
ben as3 php asp html javascript biliyorum ama online oyun için server gerekli bide şöyle bir sorun var
symbian kullanıcısı çok azaldı online oyun yapacaksın ama 3-5 kişi aynı anda girer oyuna dolayısıyla oynayacak adam bulamazsın
en az aynı anda 100 kişi falan online olacakki bişeye benzesin o da şuanda symbian için zor görünüyor
ama flashın burda şöyle bir avantajı var tüm platformlarda çalışıyor ios ve android içinde aynı oyunu yapar aynı server ı paylaşırsan oyuncu sıkıntısı çekmezsin

bide online oyunun destek sıkıntısı var oyunlasürekli ilgilenmen gerekiyor server da arıza varmı oyunda açık varmı vs sürekli ilgi istiyor yani

ben bu saydığım sebeplerden dolayı şimdilik online oyun yapmayı düşünmüyorum

eğer sen ben öğreneyim yapayım falan diyorsan soket programlamadan başlayabilirsin araştırmaya
ayrıca artık as3 öğrensen iyi edersin bildiğim kadarı ile as3 ten öncesi ios ve android te çalışmıyor

Yaptığım bir uygulama çalışmıştı android tablette.Ama doğru söylüyorsun as3 2 den çoğu yönden önde en önemlisi hız.Bu bedava hostlarda oluyormu o iş bilmiyorum.Tabi eğer php asp desteği istiyorsa symbianda direk php asp iletişimi sağlanabiliyormu yoksa sis gibi program olmasımı gerekiyor onları bilmiyorum.

• Beğen
nadir_89

nadir_89

Üye

Yaptığım bir uygulama çalışmıştı android tablette.Ama doğru söylüyorsun as3 2 den çoğu yönden önde en önemlisi hız.Bu bedava hostlarda oluyormu o iş bilmiyorum.Tabi eğer php asp desteği istiyorsa symbianda direk php asp iletişimi sağlanabiliyormu yoksa sis gibi program olmasımı gerekiyor onları bilmiyorum.

bedava host ile olmaz
yıllık server kiralaman gerekir basit bir oyun için 60 tl lik falan
ama satış yaparsan eğer sürekli server ı yenilemen lazım adam oyunu satın alacak senin server ın süresi bittiği için oynayamayacak :) o iş yaş
eğer oyunu satmayı düşümüyorsan server ceminden çıkacak sürekli oda çok mantıksız
online oyun işi biraz sakat anlayacan yoksa bende online yazardım emin ol o daha kolay
çünkü ben okey batak pişti yazdım bu oyunlar hep yapay zeka gerektiriyor online olsa hiç bukadaqr uğraşmazdım herkes nasıl istiyorsa oynar gider oyun
ama benim yazdığımda bilgisayarın düşünüp mantıklı oynaması lazım buda çok iyi algoritma kurmakla oluyor

symbian ile alakalı değil php asp onlar serverda çalışacak sen yine swf yi telefona uyarlayacan wgz veya sis olarak gerisi serverda olacak

- - - Eklendi - - -

adminlere mesaj atalım mobil programlama formu açılsın altında
android
symbian
ios
başlıkları olsun artık yardımlaşarak daha iyi işler çıkaralım

• Beğen
Kanuni_1520

Kanuni_1520

Üye
Çok güzel tarihimiz var ama sahip çıkmıyoruz ve alay ediyoruz resmen. Hangi ülkenin böyle şanlı tarihi var?

• Beğen
pirenuri

pirenuri

Üye
Çok güzel tarihimiz var ama sahip çıkmıyoruz ve alay ediyoruz resmen. Hangi ülkenin böyle şanlı tarihi var?

Sana kesinlikle katılıyorum eskiden bi iş çıksa hep beraber üstesinden gelinirdi şimdilerde 'Bana ne onlar yapsın ben niye yapıyorum' düşüncesi hakim bu yüzden konuya pek ilgi yok bende isterimde böyle uğraşmak 2-3 güne bidaha giremiycem pcye

• Beğen
Tepkiler: Kanuni_1520 ve Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
Sana kesinlikle katılıyorum eskiden bi iş çıksa hep beraber üstesinden gelinirdi şimdilerde 'Bana ne onlar yapsın ben niye yapıyorum' düşüncesi hakim bu yüzden konuya pek ilgi yok bende isterimde böyle uğraşmak 2-3 güne bidaha giremiycem pcye

Ne zaman hazır olursanız o zaman:oke:
bedava host ile olmaz
yıllık server kiralaman gerekir basit bir oyun için 60 tl lik falan
ama satış yaparsan eğer sürekli server ı yenilemen lazım adam oyunu satın alacak senin server ın süresi bittiği için oynayamayacak :) o iş yaş
eğer oyunu satmayı düşümüyorsan server ceminden çıkacak sürekli oda çok mantıksız
online oyun işi biraz sakat anlayacan yoksa bende online yazardım emin ol o daha kolay
çünkü ben okey batak pişti yazdım bu oyunlar hep yapay zeka gerektiriyor online olsa hiç bukadaqr uğraşmazdım herkes nasıl istiyorsa oynar gider oyun
ama benim yazdığımda bilgisayarın düşünüp mantıklı oynaması lazım buda çok iyi algoritma kurmakla oluyor

symbian ile alakalı değil php asp onlar serverda çalışacak sen yine swf yi telefona uyarlayacan wgz veya sis olarak gerisi serverda olacak

- - - Eklendi - - -

adminlere mesaj atalım mobil programlama formu açılsın altında
android
symbian
ios
başlıkları olsun artık yardımlaşarak daha iyi işler çıkaralım

Ben mesaj attım Ozan Abi'ye ama Symbian^3 Oyun Geliştirme başlığı olarak.

• Beğen
Tepkiler: ANIL
nadir_89

nadir_89

Üye
bende mesaj attım adminlerden birine ama site hakkındaya konu açın ilgi görürse değerlendiririz dedi

• Beğen
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
Ozanin cevabi oumsuz yonde oldu...

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
    Konu Sahibi
su konuyla bir kisi dahi igilenmiyor ya:ehe

• Beğen
Tepkiler: ANIL
ANIL

ANIL

Admin
Forumda ayrı bir bölüm açacak kadar geliştirici yok sanırım :) Forumda bununla ilgili grup kurabilirsiniz ama :)

• Beğen

Üst Alt