Pc toplama ile ilgili sorular

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tropikal_Meyve

Tropikal_Meyve

Üye
    Konu Sahibi
Pc toplama ile ilgili sorular
arkadaşlar ben kendimı bilgisayar hakkında biraz geliştirmek istiyorum. Yani kendi bilgisayarımı en iyi bir bilgi ile toplamak istiyorum. Sizden de biraz yardım alarak tabi.

Bir bilgisayar parçası seçerken nelere dikkat ettiğinizi söyler misiniz?

Bu ana sorumuz arkadaşlar. Sizden de anlatım karışıklığı olmamasi için ayrı ayrı cevap vermenizi istiyorum. Yani örnek olarak:

ekran kartı: deyip ekran kartıni seçerken nelere dikkat ettiğinizi söyler misiniz?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

B.BUSKUT

B.BUSKUT

Üye
İlk ve genel kural hepsi birbiriyle uyumlu olmalı...
ilk önce işlemciyi almanı tavsiye ederim sonra ona göre anakart ararsın..
anakarta göre ram (tercih ddr3,dd4 ve boyutu kadar hızıda önemli)
Ekran kartında marka olarak nVidia biraz daha iyidir bundada boyutukadar hızıda önemli..
aldığın donanıma göre birkaç tane fan alman gerekir..
güç kaynağından tasarruf etmemeye çalış iyisini al..(tagan,enarmax bu markalar iyidir..)
donanımsal olarak aklıma şimdilik bunlar geldii..
Ekranda önemlidir masanda yerin varsa 22" led ekran tavsiyemdir.. (Led ekran denildiğinde 1.Samsung'dur)(noc'larda iyidir)

aklıma bu kadar geldi biraz yardımcı olmuşumdur galiba :)

Tropikal_Meyve

Tropikal_Meyve

Üye
    Konu Sahibi
İlk ve genel kural hepsi birbiriyle uyumlu olmalı...
ilk önce işlemciyi almanı tavsiye ederim sonra ona göre anakart ararsın..
anakarta göre ram (tercih ddr3,dd4 ve boyutu kadar hızıda önemli)
Ekran kartında marka olarak nVidia biraz daha iyidir bundada boyutukadar hızıda önemli..
aldığın donanıma göre birkaç tane fan alman gerekir..
güç kaynağından tasarruf etmemeye çalış iyisini al..(tagan,enarmax bu markalar iyidir..)
donanımsal olarak aklıma şimdilik bunlar geldii..
Ekranda önemlidir masanda yerin varsa 22" led ekran tavsiyemdir.. (Led ekran denildiğinde 1.Samsung'dur)(noc'larda iyidir)

aklıma bu kadar geldi biraz yardımcı olmuşumdur galiba :)

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim Fakat ben tavsiye değil de neye göre tercih edildiğini sormuştum. Yani uyumlu olacak dedinya parçaların uyumlu olduğunu nasıl seçeceğiz.

B.BUSKUT

B.BUSKUT

Üye

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim Fakat ben tavsiye değil de neye göre tercih edildiğini sormuştum. Yani uyumlu olacak dedinya parçaların uyumlu olduğunu nasıl seçeceğiz.

anakart mesela ddr4 veya 1600mhzye kadar destekliyorsa sende bu özelliklere göre ram alacaksın anlatabildimmi bilmiyorum :D
Sen electro world e falan gittiğinde zaten biraz bilgin varsa pc hakkında donımların uyumlu olup olmadığını anlarsın yada marka ve modelini internette araştırarak neleri desteklediğine bakarsın....

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bu iş öyle ha diyince öğrenilecek bişey değil.
benim gibi aylarını vermen gerekiyor...
bizim anlatmamızlada olacak iş değil...
kendine hobi edineceksin..
boş durdukca araştıracaksın..
a dan z ye intrnette herşey var zaten... bir süre sonra bu araştırma ve çabanın karşılığını alırsın merak etme :oke:

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 14714
B.BUSKUT

B.BUSKUT

Üye
bu iş öyle ha diyince öğrenilecek bişey değil.
benim gibi aylarını vermen gerekiyor...
bizim anlatmamızlada olacak iş değil...
kendine hobi edineceksin..
boş durdukca araştıracaksın..
a dan z ye intrnette herşey var zaten... bir süre sonra bu araştırma ve çabanın karşılığını alırsın merak etme :oke:

Doğru :oke:

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Seni seviyoruz Google baba. :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt