samsung wp8li ativ-s'i duyurdu (hands on video eklendi)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bir çalım daha attı Samsung bana kalırsa... Telefon da hem özellik olarak hem görünüm olarak gayet güzel.

dostum aslinda pek calim atmiş sayilmaz hatta telaştan bu cihazi tanitmak zorunda kaldilar. Cunku 5 eyluldeki nokia/microsoft tanitimindan sonra insanlar başka cihazlardan biraz zor etkilenir.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici

dostum aslinda pek calim atmiş sayilmaz hatta telaştan bu cihazi tanitmak zorunda kaldilar. Cunku 5 eyluldeki nokia/microsoft tanitimindan sonra insanlar başka cihazlardan biraz zor etkilenir.

samsung un yine paçaları tutuşmuş

hidayet02

hidayet02

Üye
Alev Alev:D

n000k

n000k

Üye
Allah aşkına ne bu şimdi bu tel!!!??? dış kasa resmen galaxy S3 ü anımsatıyor.. bu kadar yani acelecilik olmaz yani.. nokia yı geçicem diye doğru düzgün bir dış kasa yapmadan WP8 ilk ben sundum misali atladı ortaya!! helal olsun.. eski görsellikle aynen devam!!! hiç sevmiyorum şu samsung u!! < kendi fikrim!! laf söylemeyin!! >

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Samsung'un Nokia'yı baltalamak adına bildiğimiz Galaxy S3'e WP8 yükleyip birazda tasarımda değişiklik yaparak aceleyle piyasaya sürdüğü bir telefon gibi görünüyor.

Ancak bu telefonu orta seviye (mid-range) bir cihaz kabul edersek, donanım yönünden Nokia'nın mid-range olarak kabul edilen Arrow kod adlı (Lumia 820) cihazına göre daha iyi gibi görünüyor. (Tabi üst seviye Nokia 920-Phi modelinin karşısında ezilmeye mahkum o ayrı mesele:))

Nokia 820 (Arrow): 480x800 çözünürlük/muhtemelen 512 MB Ram

Samsung Ativ S: 720x1280 HD çözünürlük/1024 MB Ram

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Samsung'un Nokia'yı baltalamak adına bildiğimiz Galaxy S3'e WP8 yükleyip birazda tasarımda değişiklik yaparak aceleyle piyasaya sürdüğü bir telefon gibi görünüyor.

Ancak bu telefonu orta seviye (mid-range) bir cihaz kabul edersek, donanım yönünden Nokia'nın mid-range olarak kabul edilen Arrow kod adlı cihazına göre daha iyi gibi görünüyor.

Nokia 820 (Arrow): 480x800 çözünürlük/muhtemelen 512 MB Ram

Samsung Ativ S: 720x1280 HD çözünürlük/1024 MB Ram

Daha tanıtılmadan konuşmak pek doğru olmaz ama ne sınıf bir telefon olduğunu fiyatı belirleyecektir ki bu fiyat hiçte orta sınıf telefon fiyatı değil.690 dolar denilmişti Galaxy SIII parası yav.Nokia'nın tepe cihazıyla aynı olur parası herhalde :kıskıs:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Daha tanıtılmadan konuşmak pek doğru olmaz ama ne sınıf bir telefon olduğunu fiyatı belirleyecektir ki bu fiyat hiçte orta sınıf telefon fiyatı değil.690 dolar denilmişti Galaxy SIII parası yav.Nokia'nın tepe cihazıyla aynı olur parası herhalde :kıskıs:

Evet "Ativ S" donanım olarak güzel özellikler barındırsa da fiyat olarak oldukça yüksek. (Ayrıca ekranı da çok büyük bana göre)
Eğer Nokia'nın üst seviye Phi modeli Türkiye'de abartı fiyat olmazsa Phi modelini almayı düşünüyorum. (Yüksek vergiler ve maalesef vurguncu pazarlamacılar malum)

Eğer üst seviye cihazlar çok yüksek olursa Nokia'dan sonraki önceliğim HTC Accord olacak.
Ekran büyüklüğü ideal (4.3"), Ram ideal (1024 Ram), Çözünürlük gayet iyi (720x1280 HD)...
Sanırım tek kusuru ekranın Super Amoled HD yerine Super LCD2 olması.
Gerçi hangisi daha iyi bilmiyorum ama Oled tabanlı ekranlar daha parlak ve canlı renklere sahip oluyormuş. (Bataryayı da tasarruflu kullanıyor bildiğim kadarıyla)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ekran kalitesi kriteri tam olarak nedir anladim gitti. Yani 340ppi piksel dansite veya cok parlak ekran mi kalitelidir yoksa 250ppi piksel dansite ile gercege yakin renkler veren mi. Aylardir cok ceşitli cihazlar kullandim. Bu cihazlar iphone 4,4s,3gs,htc evo 3d,htc desire,nokia n8,lumia900 ve emin olun lumia ile aldigim ekran keyfi hicbirinde yok. Saatlerce araliksiz internette gezinip ekrana bakmama ragmen en ufak rahatsizlik olmadi gozlerimde. Diger cihazlarin hepsinde uzun sure ekrana bakmanin rahatsizligini hissettim. Yani diyecegim o ki kaliteli ekran bana gore ne kadar uzun sure kullanirsam kullanayim gozlerimi rahatsiz etmemeli. Ve bana bu rahatligi başta tefeddut etmeme ragmen beni utandiran lumia verdi. Peki diger cihazlarla karşilaştirsak hangisi daha kaliteli olur. 480x800 cozunurluk 252ppi piksel dansite ile tabi ki gerilerde kalir ama ben sonuca bakarim.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ekran kalitesi kriteri tam olarak nedir anladim gitti. Yani 340ppi piksel dansite veya cok parlak ekran mi kalitelidir yoksa 250ppi piksel dansite ile gercege yakin renkler veren mi. Aylardir cok ceşitli cihazlar kullandim. Bu cihazlar iphone 4,4s,3gs,htc evo 3d,htc desire,nokia n8,lumia900 ve emin olun lumia ile aldigim ekran keyfi hicbirinde yok. Saatlerce araliksiz internette gezinip ekrana bakmama ragmen en ufak rahatsizlik olmadi gozlerimde. Diger cihazlarin hepsinde uzun sure ekrana bakmanin rahatsizligini hissettim. Yani diyecegim o ki kaliteli ekran bana gore ne kadar uzun sure kullanirsam kullanayim gozlerimi rahatsiz etmemeli. Ve bana bu rahatligi başta tefeddut etmeme ragmen beni utandiran lumia verdi. Peki diger cihazlarla karşilaştirsak hangisi daha kaliteli olur. 480x800 cozunurluk 252ppi piksel dansite ile tabi ki gerilerde kalir ama ben sonuca bakarim.

Pek çok analizciye göre ekranın kalitesinde piksel çözünürlüğü (ppi) ön plana çıkıyor.
Öte yandan genel analizde ekranın bataryayı kullanma düzeyi ve sizin dediğiniz gibi gözü hırpalama seviyesi de önem taşıyor.
Şöyle bir düşündüğümüzde ekran parlaklığını -donanımın elverdiği ölçüde- gözü yormayacak şekilde azaltabilir yada çoğaltabiliriz.
Ancak "ppi faktörü"; grafik gerektiren (oyun, fotoğraf, video v.b) pek çok alanda önem taşıdığı için alırken ppi değeri yüksek cihaz almakta fayda var. (Özellikle de günden güne gelişen grafik ve çözünürlük teknolojisi düşünüldüğünde)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
peki oyun konusunda yuksek cozunurluk ve ppi degeri one cikiyor diyelim. O zaman 30 dakika oyun oynayinca bu "kaliteli" ekran gozlerimizde yanma ve kaşinmayi engelliyor mu bence hayir. İnsan gozu icin ideal ppi degeri 252. bunun ustundekileri goz algilamiyor. O zamanda atil deger olarak kaliyor yuksek ppi ki bence saglik hepsinden once geliyor. Oyunlari yuksek grafiklerle oynayip gozlerimi riske etmektense biraz duşuk grafikle saglikli kalmak kalite olarak bence daha elzemdir.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
peki oyun konusunda yuksek cozunurluk ve ppi degeri one cikiyor diyelim. O zaman 30 dakika oyun oynayinca bu "kaliteli" ekran gozlerimizde yanma ve kaşinmayi engelliyor mu bence hayir. İnsan gozu icin ideal ppi degeri 252. bunun ustundekileri goz algilamiyor. O zamanda atil deger olarak kaliyor yuksek ppi ki bence saglik hepsinden once geliyor. Oyunlari yuksek grafiklerle oynayip gozlerimi riske etmektense biraz duşuk grafikle saglikli kalmak kalite olarak bence daha elzemdir.

Elbette sağlık herşeyden önemli. Zaten bu yüzden ekranın yaydığı ışık seviyesi yani "parlaklık değeri" çok ama çok kritik bir unsur. Ne çok fazla olmalı, ne de çok az. Ancak "ppi değeri" parlaklıktan ziyade "netliği" belirliyor. İnsan gözü için 252 ppi yeterli bir değerse sorun yok tabii ki. Ancak ppi değerinin bundan fazla olmasının göze bir zararı olacağını sanmıyorum.
Yüksek ppi değerinde, ekrandaki harf ve yazılar daha net okunur. Kimi ekranlarda dikkatle bakıldığında görünen çizgiler, yüksek ppi değerli ekranlarda görünmez. (Ör: HTC One S-HTC One X kıyaslaması. HTC One S'in ekranına yakından dikkatle bakıldığında ekranda aşağı doğru çizgiler olduğu görülür ve pikseller göze çarpar. Daha yüksek ppi değerli One X'te ise netlik daha üst seviyededir, dikkatle bakıldığında dahi çizgilerin çıplak gözle görülmesi zorlaşır. Daha güncel bir örnek: Samsung Ativ S:306ppi\4.8inch - HTC Accord:342ppi\4.3inch. Telefonlarda ekran büyüklüğüne uygun çözünürlük seçimi de önemli tabi. Özellikle son örnekte Ativ'in ppi değerinin Accord'dan düşük olması ekran boyutunun büyük olmasından kaynaklanıyor sanırım)

Zarar konusunda parlaklık seviyesini sorgulamak gerekiyor öncelikle.
Burada da OLED, LCD vb ekran teknolojilerini seçerken kalite kadar parlaklık yönünden sağlığa uygun seviyeyi belirleyip ona göre alma konusu öne çıkıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...