Cepte en uygun tarife hangisi? İşte en hesaplı tarifeler...

Sponsorlu Bağlantılar

S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
    Konu Sahibi
Cepte en uygun tarife hangisi? İşte en hesaplı tarifeler...
GSM operatörlerinin bir birinden farklı pek çok tarifesi var. Peki bunlardan en uygunu hangisi.

Neredeyse bütün tüketici profillerine uygun paketler sunan GSM operatörleri hizmetlerine her gün bir yenisini ekliyor

'Cep'te tarife bolluğu

GSM operatörleri arasındaki rekabet giderek hız kazanıyor. Kullanıcıya onlarca tarife seçeneği sunan operatörlerin yeniliklerine her gün yenileri eklenirken kimi kullanıcılar olanaklardan yararlanmak üzere iki ayrı telefon bile taşıyabiliyor. Neredeyse her tüketici tipine uygun ayrı bir tarife sunan şirketlerin seçenekleri arasında yok yok.

Son birkaç yıl içinde yeni oyuncuların girdiği GSM piyasasında büyük bir rekabet yaşanıyor ve kızışan rekabet tarife bolluğu yaratıyor. Nerdeyse her gün yeni bir tarife ile karşılaşan bazı kullanıcılar yeniliklerle hiç ilgilenmezken, bazı kullanıcılar ise iki telefon taşıyarak faturayı hafifletmenin yollarını arıyor.
"Ucuz görünüyor, vardır bunda da bir aldatmaca" diye düşünmekten kendini alamayan kullanıcıların yapması gereken yeniliklere açık olmak ve bilgilenmek. Yenilikler ışığında kullanıcılar GSM operatörlerini de tarifelerini de değiştirmeyi seçebilir.

Öncelikle bilinmesi gereken, telefon konuşmalarının kaç saniyede bir ücretlendirildiği. Turkcell ve Avea'da ücretlendirme periyodu 6 saniye iken, Vodafone'da 60 saniye. Ücretlendirme periyotlarının kısa olması tüketicinin daima avantajına diye değerlendiriliyor. 61 saniye konuşulduğunda, Turkcell ve Avea'da 66 saniyelik bedel ödenirken, Vodafone'da 120 saniyelik konuşma bedeli ödenmesi gerekir. Farklı bir deyişle yanlış bir numarayı arayıp iki saniye bile sürmeyen bir telefon görüşmesi için, Avea ve Turkcell'de 6 saniyelik ödeme, Vodafone'da 60 saniyelik ödeme yapılması gerekiyor. Kullanıcıların, bu ayrıntıyı atlamadan hangi tarifenin kendileri için daha uygun olduğuna karar vermeleri önemli.
3 temel tarife dışında, kullanıcıların cep telefonundan sabit hatları mı, aynı operatörü kullananları mı, farklı operatörleri mi, yakın arkadaş ya da ailelerini mi daha çok aradığına bakıp kendilerine en uygun paketleri seçmeleri mümkün.

'Herkesle' konuşurum diyenlere

* Avea'nın "konuşturan paketi" ile, kullanıcılar ayda 49 YTL'ye, yurtiçindeki dilediği bir numarayla 210 dakika konuşabiliyor. Yani bu paketle dakikası 23.3 YKr'den, Avea, Turkcell, Vodafone ve sabit telefonlara ulaşılıyor.
* Turkcell'in "bir fiyat" tarifesiyle Avea, Turkcell, Vodafone ve sabit telefonlar tek bir fiyattan 30.5 YKr'ye aranabiliyor.
* Vodafone'un "cep to cep" paketiyle Avea, Turkcell, Vodafone ve sabit telefonların dakikasına 36 YKr ödeniyor.
* Avea'nın ' TümEvİsAvea' paketiyle 10 YTL'ye 90 dakika (11 YKr/dk ), 13 YTL'ye 120 dakika (10.8 YKr/dk), 24 YTL'ye 240 dakika (10 YKr/dk), 30 YTL'ye 320 dakika (9.3 YKr/dk) sabit tel ve Avea'lılarla konuşmak mümkün. Ancak, diğer GSM operatörleriyle konuşmanın dakikası 25 YKr.

Az kişiyle çok konuşanlara

* Avea'nın "dört köşe" paketiyle ayda 5.95 YTL sabit ücret ödedikten sonra 2, 3 ya da 4 kişilik arkadaş grubuyla dakikası 5.9 YKr'den konuşmak mümkün. Ancak, diğer Avea'lıları ve sabit hatları aramanın dakikası 19.9 YKr, diğer operatörleri aramanın dakikası ise 44.9 YKr.
* Turkcell'in "Bizbize hepimiz" tarifesi ile 9 YTL'ye alınan ALO60 paketiyle dakikası 15 YKr'den 60 dakika, 17 YTL'lik ALO120 paketiyle dakikası 14.16 YKr'den 120 dakika, 32 YTL'lik ALO240 ile dakikası 13.3 YKr'den 240 dakika, 60 YTL'lik ALO480 ile dakikası 12.5 YKr'den 480 dakika sabit hatlar ve Turkcell'lilerle konuşmak mümkün. Ancak diğer operatörlerle konuşmanın dakikası 57.5 YKr ve bu ücret pakete dahil değil, ayrıca faturalara yansıtılıyor.
* Vodafone'un "cep aile" paketi ile ayda 2.90 YTL sabit ücretle en fazla 10 kişiye kadar ailenizle, dakikası 1.8 YKr'den konuşuluyor. Ancak diğer Vodafone'lular ve sabit telefonlar dakikası 22 YKr'den, diğer GSM operatörleri 66 YKr'den aranabiliyor.

Başka operatörlerle konuşmayanlara

* Avea'nın "evlere şenlik" tarifesiyle sabit ücret ödemeden tüm Avea'lıları ve sabit telefonları dakikası 19.9 YKr'den aramak mümkün. Ancak diğer operatörleri aramanın dakikası 44.9 YKr.

Cumhuriyet
 


Ozan

Ozan

Admin
Güzel bilgiler tesekkurler

Genel anlamda 3 konu var önünüzde
En çok kimle konustugunuz (Operatör olarak)
Buludugunuz yerlerde operatörün çekim gücü
Seçeceginiz operatörün, ihtiyaclarınızı karsılaması

Burada en çok kiminle konustugunuz detayına göre kampanyalar belirlenmis ancak üstteki diger 2 nedeni de es geçmemek gerekiyor.

Durum karısık, hepsi kendine göre avantajlı, öyle de olmak zorunda.
Turkcell in her zaman elinde tutacagi avantaj ise abone sayısı.
 

aaallliii

Üye
paylaşım için saol...:oke:
 
dreamboys69

dreamboys69

Üye
tarifeler yüzünden 3 hat kullanmak zorunda kalıyorum:vur
 

elmyra

Üye
Ben tek hat kullanıyorum gecen ay knt yüklemiştim ama bitmediği içinn üzerine yükleme yapmadım süreklii indirimli konuşma tarifeniz bitmiştir diye mesaj geliyooo
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Faideli Bilgi
 

emreemre01

Üye
sağol
 
paradox1026

paradox1026

Üye
dünyanın hiç bir yerinde tek bir gsm operatoru yuzde 60 gibi bi oranla musteri toplamamıstır(TURKCELL)
GSM SEKTORU tekel duruma gelmiştir.
avea yükseliyor ama turkcellin tahtını kimse sallayamaz vodafone faturalı hatlara oncelik veriyor ve trkcll-avea sms kampanyası yapmalarına ragmen vodafone herhangi bir sms kampanyası duzenlemiyor sadece ayda 100 yada 250 sms ile sınırlandırılıyor.
GUNCEL ABONE SAYILARINI PAYLASMAK İSTİYORUM
TURKCELL yaklasık 34 milyon
AVEA şu an en çok abone gelişimini saglayarak 3 milyon faturalı(polis.ogretmen . saglık hatları nedeniyle) ve yaklasık 6 milyon faturasız abonesi bulunuyor.
VODAFONE yaklaşık 12.5 milyon abonesi bulunuyor. VODAFONE müdürü FATURALI hat kampanyalarına öncelik verilecegini açıklamıstır.
 
danger03

danger03

Üye
bilgi paylaşımı için teşekkürler
 
o9uz

o9uz

Üye
saol ama üç hat kullanmak en iyisi ben de 6 hat var
 

mcetintr

Üye
Merhaba arkadaşlar,
Ben bir site hazırladım. Cep Telefonu tarifelerinin konuşma sürelerine göre tutarını hesaplıyor ve tutara göre sıralıyor. Faturalı ve Kontörlü Tarife Sihirbazı ile tarifeleri karşılaştırmak çok kolay.
Ayrıca siteye üye olanlar ilgilendikleri tarifeleri seçerek çok daha hızlı karşılaştırma yapabiliyorlar.



Site hakkında görüşlerinizi belirtirseniz beni mutlu edersiniz.

İyi Günler.
 

mrates

Üye
Vodafone un dünya küçük tarifesine abone oldum. Onay mesajından sonra 150 kontör yükledim ve almanyayı aradım. 3 dakika 10 saniye konuştum ve 32 kontörüm gitti. Tarifenin demesine göre en fazla 16 kontörüm gitmeliydi. Bunların hepsi yalan dolancı arkadaşlar. Müşteri hizmetlerini aradım son görüşmenizi göremiyoz deyip başlarından savdılar. Alayı ş.. bunların. En ucuz tarife hiç görüşme yapılmayan tarife benden söylemesi
 
er7705

er7705

Üye
Geç cep 1 tarifesine 150 yükle herkesle 3 dakıka sı 1 kontore konus artı abonelik yılına göre ahde vefadan yaralan ayrıca cep arana aboneysen kazanılan kontorle 3 dakıkası 1 kontore konuss

Çift hattım var ikiside vodafone biri cep öğrenci biri cep aran :oke:
 

delidiyar

Üye
vodafoneden şaşılmaz hele bide ceparan tarifesi yapdınmıydı dadın yenmez
 
ßy.Shadow

ßy.Shadow

Üye
tşk
 


Üst Alt