Batarya ayarı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kemsaf

kemsaf

Üye
    Konu Sahibi
Batarya ayarı
sevgili arkadaşlar leptobumun bataryasının ömrü uzun olması için şöyle bir program arıyorum:fişe taktığımda batarya doldursun ve doldurduktan sonra bir daha bataryaa dokunmasın fiş takılı olduğu için tabi prizden yiyecektir.Böyle bir program biliyorsanız yardıj edermisiiz?

ANIL

ANIL

Admin
Tam olarak anlayamadım. Zaten fişe taktığın zaman batarya dolmaya başlar. Bittiği zaman otomatik olarak akım kesilir.

muratbeyim

muratbeyim

Üye
sevgili arkadaşlar leptobumun bataryasının ömrü uzun olması için şöyle bir program arıyorum:fişe taktığımda batarya doldursun ve doldurduktan sonra bir daha bataryaa dokunmasın fiş takılı olduğu için tabi prizden yiyecektir.Böyle bir program biliyorsanız yardıj edermisiiz?

Hangi programı kullanırsanız kullanın, laptobunuzu kapatıp açtığınız zaman windows açılana kadar şarj etmeye başlayacaktır. Bataryanızın ömrünün uzun olmasını istiyorsanız pilinizi çıkarın ve ayda bir kez tam deşarj, tam şarj yapın. Ben öyle yapıyorum. Bundan önceki laptobun Toshiba 4 yaşındayken pili 2 saatten fazla gidiyordu.

kemsaf

kemsaf

Üye
    Konu Sahibi
ama batarya takılı deilken elektrikler kesildiğinde büyük hasarlar veriyomuş

- - - Eklendi - - -

hayır kardeş batarya takılı iken bataryadaki enerjiyi kullanmıcak.

ANIL

ANIL

Admin
ama batarya takılı deilken elektrikler kesildiğinde büyük hasarlar veriyomuş

- - - Eklendi - - -

hayır kardeş batarya takılı iken bataryadaki enerjiyi kullanmıcak.

Batarya takılı olarak kullanman daha yararlı olur. Dediğin gibi elektrik kesilmelerinde hasar oluşabilir.

Prize bağlı ise bataryadaki enerjiyi kullanmaz zaten.

ugur1000

ugur1000

Üye
aynen oyle senin o program diye aradığın program bataryanın özünde var ;) şarj %100 oldugu zaman akım kesilir ve batarya dahada kullanılmaz prizden çıkana kadar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt