aklımda ki tek telefon lumia 900 ancak wp ile ilgili hiç bilgim yok performans nasıl kullanışlılik nasıl uygulama zenginliği nasıl bunları mesaj ediyorum
- - - Eklendi - - -
tabi bir de ben nokiadan başka tel kullanmadım kullanmakta istemiyorum acikcasi ancak bi ara htc dusundum tavsiye bekliyorum sizlerden
- - - Eklendi - - -
tabi birde fiyat bilgisi kaç lira bu telefon

eğer ki bütçen var ise yeni çıkacak olan wp8 telefonları öneririm çok daha gelişmiş zengin bir işletim sistemi. Oyun ve uygulama bakımından hiç zorluk çekmezsin. Tabi bu benim düşüncem. Lumia 900 de alsan pişman olmazsın![]()
peki bu wp7 wp8 e güncellenmeyecekmi yani ayrı yazılımlar olarak mi kalacak
zaten yurtdisindan getirtmek istiyorum cihazi peki bu htcler nasiloncelikle Türkiye'de resmi satişi olmadigi icin pasaport kayitli satan herlerden almak zorundasin o yuzden net bir fiyat veremeyiz. Ama yurt dişindan getirtme imkanin varsa avrupadaki fiyatlar 530€ civarinda. Abd ve kanada'da 650$.
Hiz,stabillik ve kullanişlilik olarak piyasadaki en iyi cihazlardan birisi lumia900 fiyatina gore de en iyisi. İnternet,sosyal ag senkronizasyonu konusnda cok cok iyi. Uygulama zenginligi olarak ios ve androide gore zayif ama marketinde şu anda 120-130bin civarinda uygulama var ve uygulama olarak sıkıntı yasamazsin. Ama oyun olarak tabi ki rakiplerine gore geride. Kamera performansi konusunda son gelen guncelleme ile cok iyi resimler cekebilirsin. 8mp carl zeiss lens hakkini vermeye başladi cihaz. Navigasyon ve harita olarak nokiadrive ve nokia maps kullaniliyor ki chipset sayesinde gps bulma suresi cok kisa hemde kapali mekanlarda bile. Batarya performansi cok cok iyi degil ama n8 kullandim ve n8 ile ayni hatta daha iyi diyebilirim. Tasarim konusu goreceli ama ergonomisi cok iyi. Bu kadar buyuk bir cihazi wp sayesinde tek elle kullanabilirsin.
hayır güncellenmeyecek. Ayrı olarak kalacak malesef.
oncelikle mevcut cihazlar wp8e guncellenmeyecek onun yerine wp8in yazilimsal getirileri wp7.8 guncellemesi ile mevcut cihazlara verilecek. Mevcut wp7 uygulamalari wp8de calişicak fakat cekirdek degişikligi nedeniyle wp8 icin cikan uygulamalar wp7de calişmayacak. Htc konusunda eger titan2den bahsediyorsan lumia900 ayarinda bir cihazdir. Kamerasi 16mp yazar ama cihazda kullanilan snapdragon s2 chipset max.12mp kamera destekler ve lumia900 ile arasinda 150$(abd icin) fark var.
hocam çok teşekkür ederim açıklamalar için ins yakın zamanda alırım bi wp

hocam çok teşekkür ederim açıklamalar için ins yakın zamanda alırım bi wp

lumia 900 de alsan pişman olmazsın ama wp8in en büyük getirisi 1.5 yılda android ve iOstan zengin bir işletim sistemi olabilmek. Bu yüzden getirileri daha çok.
Hayirli olsun ama iki ay daha bekleyeceksen wp8 cihazlari da degerlendir wp7 cihazlarla fiyat karsilastirmasi yap ona gore hareket et derim![]()
hayırlısı olsun...
- - - Eklendi - - -
ben de acele etme derimlumia 900 de alsan pişman olmazsın ama wp8in en büyük getirisi 1.5 yılda android ve iOstan zengin bir işletim sistemi olabilmek. Bu yüzden getirileri daha çok.

Eğer 2 ay içinde piyasaya çıkacaksa kesinlikle beklerimtekrar teşekkürler
- - - Eklendi - - -
bilgilendirme için çok teşekkürler

Eğer 2 ay içinde piyasaya çıkacaksa kesinlikle beklerimtekrar teşekkürler
- - - Eklendi - - -
bilgilendirme için çok teşekkürler
söyle diyeyim sana lumia 800 kullanıyorum ben 900 ile arasındaki tek fark ekran boyutu ve ön kamerası .
nokia n8 den lumia 800 e geçiş yaşadım. abartmadan söylüyorum telefon 10 kat filan hızlandı . herşeyi anında tıklamayla açıyor , kasma donma sorunu 1 haftadır hiç yaşamadım , marketten oyun indirirken aynı anda arkaplanda müzik çalıyor o sıradada internette yoran sitelerde geziniyorum telefon banamısın demiyor hiç kasmıyor nerdeyse . wp7 harika birşey zaten . sırf people hub için alınır. facebooktaki isimleri cep telefonunun rehberine atıyor o sayede ordanda ulasabiliyorsun .
suan piyasadaki en iyi telefonlar lumialar bence. neden dersen tamam bi ios , android kadar zengin uygulaması yok ama yaklaşık 1000-1200 tl arasına denk geliyor fiyatı. bu fiyata böylesine bir cihaz beklemiyordum açıkçası .![]()
not : evde Ericson ARc-s , GalaxyS2 , N8 var bunları aile fertlerim kullanıyor ama 800 ü aldığımdan beri ellerinden düsüremiyorlar telefonumu
ama tavsiyem wp8 leri beklemenden olucaktır.
- - - Eklendi - - -
bu arada benim fikrime göre windows mobile öyle bir sistem ki ; çok sade gibi görünüyor , ulan bu telefondan ne zevk alıcam ben diyorsun ama 3-4 gün sonra inanılmaz ayrıntılı oldugunu anlıyorsun herşey parça parça zamanla oturuyor harika stabilize edilmiş üstelik![]()
onemli olan symbian da her istedigimi yapiyorum bunda da yapacagima eminim ama yinede bilgi almakta fayda var