Windows Phone BlackBerry’yi solluyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone BlackBerry’yi solluyor

Yapılan tahminlere göre Windows Phone kullanıcılarının sayısı, Amerika’da Kasım ayı itibariyle Blackberry kullanıcılarının sayısının önüne geçecek. Eğer tahminler doğru çıkarsa Microsoft, Amerika’daki üç numaralı akıllı telefon firması hâline gelecek. İlk iki sırayı açık bir şekilde Google ve Apple paylaşıyor. Microsoft’un bu çıkışı yapabildiği takdirde bile piyasanın sadece yüzde iki gibi küçük bir kısmına sahip olacağı tahmin ediliyor.
StatCounter’a göre Amerika’da Blackberry kullananların sayısı, yılın 3. haftasından itibaren hızlı bir düşüşe geçti. Piyasanın yüzde altısında söz sahibi olan Blackberry’nin, şu an bu oranın bir hayli gerisinde kalmış olduğu belirtiliyor.

Bağımsız bir Windows Phone forumuna göre, işletim sisteminin yeniden yapılandırılmasıyla piyasada bir ivme yakalayan Windows Phone’un, Ekim ya da Kasım ayı içinde Amerika’da üçüncü sırayı alacağı tahmin ediliyor. Microsoft ve en önemli mobil ortağı Nokia, 5 Eylül’de bir basın toplantısı düzenleyerek Windows Phone 8’in ne zaman piyasaya sürüleceğini duyuracak. Windows Phone 8, işletim sisteminin şimdiki sürümüyle uyumlu olmasa da yazılımın 7.8 versiyonuna Windows Phone 8 gibi görünmesini sağlayacak bir güncelleme yayınlanacak.

Microsoft’un bu atağına karşılık BlackBerry’nin, yeni işletim sistemiyle birlikte çıkarmayı hedeflediği Blackberry 10’un üretimini erteleme kararı aldığı söylendi. Açıklamaya göre Blackberry 10, 2013’ün ilk çeyreğine kadar piyasaya sürülmeyecek. Amerika’daki en yaygın üçüncü işletim sistemi olması hâlinde bile Windows Phone’un şimdi olduğundan çok da değerli olmayacağı belirtiliyor. Sonuç olarak baktığımızda 100 kişiden sadece ikisi Windows Phone kullanıyor olacak.

Kaynak: Computerworld TR

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve Esendağlı

Jitou

Jitou

Üye
:tşk: ama konu yanlış yerde

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone 7.x ve 8.0 ile ilgili gelişmeleri genellikle buradan paylaştığımız için konuyu buraya açtım.
Sıkıntı yok diye düşünüyorum ama eğer yanlış açtıysam taşınabilir elbette.

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Hadi Bakalim Hayirlisii .. :)

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Teşekkürler,güzel haberler ardı sıra gelmeye başladı artık

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Hayırlısı be gülüm.:bud:

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
Onlar çok daha beklerler bunu,nokia 5 seneye şahlanacak.

benim istediğim şey şu wp8 ile ilgili haberleri cep telefonları genel bölümüne açsınlar. Her seferinde fandroidçi'lere "gir wp bölümüne bak bakalım batıyor mu yükseliyor mu" demek zorunda kalmayalım.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Zaten Nokia batacak diyen adamın bundan sonra söylediği ya da söyleyeceği hiçbir lafa güvenmeyin.Sadece patentlerinden batmayacağını hadi onu geçtim Finlandiya'nın ya da Microsoft'un desteğini alacağını anlamak istemiyorlar çünkü kendi kullandıkları telefon en iyi olmak zorunda.

Ayrıca haber için teşekkürler.Zaten böyle olacağı belliydi.RIM'inde Nokia gibi bir şansı vardı BB10 ile ama gidip dalga geçercesine ertelersen sistemi, heleki bunu batmak üzereyken yaparsan kullanıcıda senin yüzüne bile bakmaz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt