iPhone jailbreak zararlı mı ?

Sponsorlu Bağlantılar

megadethci

megadethci

Üye
    Konu Sahibi
iPhone jailbreak zararlı mı ?
Arkadaslar öncelikle herkesin Bayramı'nı kutluyorum :) kafama takılan bir sey var sizlere sormak istiyorum. iPhone 3GS kullanıyorum uygulama yüklemek icin hepimizin yaptıgı gibi iTunes ve AppStore dan ücretli veya ücretsiz uygulama yükleme dısında yükleme yapamıyorum, internette okuduğum kadarıyla jailbreak cydia gibi şeylerle dışarıdan uygulama yüklemek mümkünmüş ben de telefonuma JB yapsam zararını görür muyum ? herhangi bir sakıncası var mıdır ? Kullananlar yorumlarsa çok sevinirim şimdiden tesekkurler

kemal21

kemal21

Üye
Eğer jb yaparsan c r a c k li uygulamaları yukleyebilirsin forumda bununla ilgili bilgi var
jb nin tek sakıncası var o da cihazı garanti kapsamı dısında bırakması ama teknik servise götürmeden önce cihaza restore yaparsan garantide sorun teşkil etmiyor

-Emre

-Emre

Üye
jbsiz iphone telefon değildir (bence):) ama tabi riskleri vardır heralde, sana kalmış .

Epple

Epple

Üye
Paranla bile yapamayacaklarini yaparsin jb ile ;)

azrock

azrock

Üye
JB'nin bir çok faydası var. Bu bir gerçek. Ama telefonu can alıcı yerinden vuran bir kaç zararı var. Örneğin;

-Zamanla batarya ve kullanım süresi azalacak.
-Yine zamanla telefon tweaklerin çöp dosyalarından dolayı yavaşlayacak. Gözle görülür yavaşlama pek olmaz, ama mesela açılış süresi bir kaç saniye falan uzar.

El-CD

El-CD

Üye
JB'nin bir çok faydası var. Bu bir gerçek. Ama telefonu can alıcı yerinden vuran bir kaç zararı var. Örneğin;

-Zamanla batarya ve kullanım süresi azalacak.
-Yine zamanla telefon tweaklerin çöp dosyalarından dolayı yavaşlayacak. Gözle görülür yavaşlama pek olmaz, ama mesela açılış süresi bir kaç saniye falan uzar.

Evet ozellikle winterboard muthis bir yavaslatma yapiyor

megadethci

megadethci

Üye
    Konu Sahibi
JB yaptıktan sonra icim rahat etmezse restore edip eski haline getirebilirim sanırım, restore edince iTunesdaki uygulamalarım gider mi ? Haliyle dayanamayip ücretli uygulamalar da satın aldım bosa gitsin istemem :)

Edit: Jb işlemi tamamlandı cydia yüklendi fakat "saklama alanı dolmak üzere" diye bı uyarı geldi ayarlardan yapabilirmisim tam olarak nerede yardımcı olabilir misiniz ?

Epple

Epple

Üye
Evet ozellikle winterboard muthis bir yavaslatma yapiyor

Hangi telefon kullaniyosun 2g yada 3g filan mi? Simdiye kadar ne bataryada ne hizinda gozle gorulur bi fark gormedim. Yani kisacasi abartmayin arkadaslar.

Epple

Epple

Üye
JB yaptıktan sonra icim rahat etmezse restore edip eski haline getirebilirim sanırım, restore edince iTunesdaki uygulamalarım gider mi ? Haliyle dayanamayip ücretli uygulamalar da satın aldım bosa gitsin istemem :)

Edit: Jb işlemi tamamlandı cydia yüklendi fakat "saklama alanı dolmak üzere" diye bı uyarı geldi ayarlardan yapabilirmisim tam olarak nerede yardımcı olabilir misiniz ?

Dun bi yakinimin 3gs ini yaptim jb. Ayni sekilde o uyariyi bana da verdi. Girdim Ayarlar > Genel > Kullanim'a hala 6 gb bos yer vardi. Sende bi bak. Muhtemelen sende de vardir baya bi bos yer. Eger gercekten dolmussa bikac bisey silersin yapcak bisey yok

megadethci

megadethci

Üye
    Konu Sahibi
Dun bi yakinimin 3gs ini yaptim jb. Ayni sekilde o uyariyi bana da verdi. Girdim Ayarlar > Genel > Kullanim'a hala 6 gb bos yer vardi. Sende bi bak. Muhtemelen sende de vardir baya bi bos yer. Eger gercekten dolmussa bikac bisey silersin yapcak bisey yok

Baktım yeterince boş yer var :)

anil0539

anil0539

Üye
Arkadaslar öncelikle herkesin Bayramı'nı kutluyorum :) kafama takılan bir sey var sizlere sormak istiyorum. iPhone 3GS kullanıyorum uygulama yüklemek icin hepimizin yaptıgı gibi iTunes ve AppStore dan ücretli veya ücretsiz uygulama yükleme dısında yükleme yapamıyorum, internette okuduğum kadarıyla jailbreak cydia gibi şeylerle dışarıdan uygulama yüklemek mümkünmüş ben de telefonuma JB yapsam zararını görür muyum ? herhangi bir sakıncası var mıdır ? Kullananlar yorumlarsa çok sevinirim şimdiden tesekkurler

Bende iPhone 3g telefonumu jailbreak yaptım yapmadan önce aklımda bir çok soru vardı acaba nasıl olacak diye ancak yaptıktan sonra telefonun gerçek tadına vardım whited00r 5.2 versiyonunu kullanıyorum 3.1.3 e entegre edilmiş müthiş hızlı tavsiyemdir

megadethci

megadethci

Üye
    Konu Sahibi
Bende iPhone 3g telefonumu jailbreak yaptım yapmadan önce aklımda bir çok soru vardı acaba nasıl olacak diye ancak yaptıktan sonra telefonun gerçek tadına vardım whited00r 5.2 versiyonunu kullanıyorum 3.1.3 e entegre edilmiş müthiş hızlı tavsiyemdir

Bende bugün yeni yeni farkına varıyorum, öğrenmem gereken seyleri de yavaş yavaş çözüyorum zaten. Kesinlikle böyle daha iyi :)

El-CD

El-CD

Üye
Hangi telefon kullaniyosun 2g yada 3g filan mi? Simdiye kadar ne bataryada ne hizinda gozle gorulur bi fark gormedim. Yani kisacasi abartmayin arkadaslar.

4'te ;)

- - - Eklendi - - -

kendi kullandığım cihazı bilmiyorum havası veriyosun dostum kusura bakma da ayıp. :ah :nono:

Symbianize

Symbianize

Üye
4'te ;)

- - - Eklendi - - -

kendi kullandığım cihazı bilmiyorum havası veriyosun dostum kusura bakma da ayıp. :ah :nono:
Benim 4side yavaslatti winterboard ayrica tweak yukledikce sarj su gibi bitiyo

El-CD

El-CD

Üye

Benim 4side yavaslatti winterboard ayrica tweak yukledikce sarj su gibi bitiyo

Gözle görülür bariz fark oluyor. iPhone 4s'im gelince karşılaştıracağım ;) Valla benim 4'te şarj 1,5 gün gidiyodu rahat

megadethci

megadethci

Üye
    Konu Sahibi
Benimde şarj problemim olmadı suana kadar gayet iyi :)

emreilhans

emreilhans

Üye
Sarj kesinlikle sorun degil.

Kullanim boyunca edge açıktı hep.
Onlarca tweak kurulu+winterboard da var.
JBsiz iphone, iphone degildir.

Takipçi Satın Al

Üst Alt