N9 Deneyimleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
    Konu Sahibi
N9 Deneyimleri
N9 deneyimlerim
Hahaha sonunda başlıyorum çok bekledim ama beklediğime deydi
Cumartesi günü Bimeks'teki o muhteşem kampanyadan yararlanarak kaymak beyazı N9'umu aldırmış bulunuyorum şimdi de benim kısa olarak nitelendirdiğim ama uzun olabilecek bir yazıya başlıyorum :
Gerçekten tasarım olarak harika bir cihaz nereye koyarsanız koyun oraya uyum sağlıyor aynı zamanda koyulduğu yerde kendini de belli etmeyi beceriyor . ( Özellikle Annem hayran kaldı ) Polikarbon gayet iyi bir his veriyor ama Beyaz N9 diğerlerinden biraz daha değişik seramikimsi bir yapıya sahip elinize tamamen oturuyor . Bana göre (küçük) ekranı gayet büyük duruyor . Ekran kasa uyumu ve hatlarsa tartışılmaz derecede muhteşem Siyahla beyaz çok iyi ayrılıyor . İyi ki Nokia'ya Marko Aahtisari'yi gibi bir tasarım şefi gelmiş . Bu polikarbon olayı ise hem zarif hem de erkekimsiliği barındırıyor yani bu tasarım herkese gidecek bir yapıya sahip iyi ki varsın Marko . herneyse Nokia tasarım konusunda kendini bayağı geliştirdi ben zamanımın çoğunu Nokia Shop'ta geçirdiğimden sürüyle kaliteli aksesuar geliyor hepsi de şık ve kullanışlı ironiktir ki N9'a her türlü desteğin kesilmesine rağmen gayet güzel aksesuarlar çıkıyor . Sağlamlık hissine de gelirsek gayet sağlam bir his veriyor ağırlığını da pek hissettirmiyor cihaz . Ekranı ise tek kelimeyle muhteşem resmen swipe için tasarlanmış gayet yumşak bir algılaması var aynı zamanda ekran diğerleri gibi ( Samsung , Htc vs. Telefonları ) kırılgan durmuyor . Corning gorilla glass'la ekran kavisi gayet uyumlu çalışıyor Zoom in zoom out işi de resmen parmaklarınızı rahatlatıyor manyak zevk veriyor . Ekran kalitesine gelirsek burada da Amoled'le ClearBlack muhteşem uyumlu çalışıyor ekran parlaklığı netliği hele hele ana sayfadaki ikonların verdiği görüntü çok hoş insan gözlerini alamıyor resmen mest ediyor adamı . Oyun ve video kalitesi de ayrı inanılmaz bir resmen yaşatıyor size o anı . Nokia Apple'ın Retina hakkında yaptığı reklamı Kendi geliştirdiği ClearBlack için yapsaydı gayet büyük bir ilgi odağı olurdu ( Gerçi Nokia Pazarlama sıkıntısı yüzünden bugünleri yaşıyor ya ( N95 reklamı Hariç ) ) . Görüş alanı da çok iyi çoğu açıdan seçebilirsiniz cihazı güneş altında kullanımsa sanki normal ortam ışığı kullanımından daha kaliteli yahut benim gözüme öyle geldi . Eğer arayüze gelirsek Cihazın her zerresi bu arayüzü yaşatmak için var sanki yok böyle kolay ve eğlenceli bir arayüz bırakın oyun uygulamayı sadece swipe yapmak bile zevk veriyor insana tasarımla da bire bir uyumlu bir arayüz beni en çok etkileyeniyse oyun veya video oynaması esnasında geçiş yaparken video veya oyunun devam etmesi bitiyorum ona cihazı ilk kullandığımda ( Aralık 2011 ) onu denemiştim gerçekten kusursuz . Multitasking ekranındaki işlevsellikte başlı başına bir şaheser gayet kolay bir kullanımı var parmak kıstırma hareketi falan . Besleme ekranı da çok iyi Twitter'la Facebook'un uyumu çok iyi hava durumu falan ne oluyor ne bitiyoru öğrenmenin en kısa yolu . Facebook mesajlarının normal mesajlaşma ekranında görünmesi ve bildirim olarak gelmesi de tamamen kullanıcı yararına mesajlaşma arayüzü de çok iyi Conversation deniyordu sanırım o da gayet kolay kullanımlı . Kamera aşırı basit ve aşırı kullanışlı çektiğim fotoğrafları anında görüntüleyebiliyorum , sonra galaxy S3'te en iyisini sizin için seçerin benzeri ve daha kullanışlısı var bastığın sürece art arda çekmesi gibi ayarlar basit ve kullanışlı . Telefonun Ayarlar menüsü de öyle istediğiniz şeye ulaşmanız an meselesi gayet hızlı ve basit . Tarayıcı'da karelenme çok ( adına her ne deniyorsa ) onun haricinde gayet basit bir kullanımı var gayet te hızlı ( En azından Lumia 800'den daha hızlı ) ortalama bir kullanıcının işini görecek düzeyde ama ben tercihen Firefox kullanıyorum her ne kadar arayüzünü beğenmesem de sayfalar daha iyi görüntüleniyor . Saat ajanda gibi uygulamalar da gayet basit her işimi görüyor . Mağaza ve uygulama konusuna gelirsek uygulama yok diyen arkadaşlar sallamayın tamam uygulama sayısı az olabilir ama gayet nitelikli ve hoş arayüzlü uygulamalar var sizi kesinlikle yarı yolda bırakmaz ( Panorama uygulaması bile buldum ) 5-6 tane kaliteli HD oyun da buldum onlar da gayet eğlenceli ve insanı sıkmayan oyunlar diğer basit oyunlar da öyle ama en hoşuma giden klasik Linux oyunu TuxRace bence kesinlikle oynamalısınız . Cihazda yüklü gelen oyunlar da gayet iyi ve eğlenceli oyunlar Shift benim çok hoşuma gitti bilgisayardaki shift'i aratmıyor ondan sonra cuma GtRacing de gayet iyi grafiklere sahip ve eğlenceli bir oyun . En azından Mobil oyun bağımlısı değilseniz sizi sıkmayacak sürüyle eğlenceli oyun var çok mu sıkıldınız NitDroid yükleyin Gs3'le eşdeğer kalitede oynayın oyunları .
Müzik ve ses kısmına gelirsek çok iyi bir ses veriyor cihaz Dolby desteği vs . çok iyi işliyor N9'la müzik dinlemek ayrı bir zevk kulaklığı da gayet iyi kulağa oturuyor Oyun uygulamalarda gelen sesler de çok kaliteli ve eğlenceli ( Nokia Purity HD kulaklığı öneririm gayet iyi ses veriyor ama o oranda da tuzlu yaklaşık 300- 550 lira arasında fiyat değişiyor . )
Klavye kısmına gelirsek gayet kullanışlı bir klavye iPhone klavyesi kadar iyi Beni etkileyen özelliğiyse dokunduğunuzda çıkan ses ve titreşim sana yazdığını hissettiriyor resmen .
Saded :
Tek kelimeyle muhteşem bir cihaz iPhone'muş Galaxy'miş onların sıkıcı tip ve arayüzlerinden soyutlanmış bir cihaz gayet kullanışlı çoğu gündelik işlerinizi gayet basit bir şekilde yapabileceğiniz bir cihaz . Yani bu telefonu severek ve bilerek aldıysanız her elinizde aldığında benim telefonum dünyanın en iyisi yemişim ayfonunu galaksisini dersiniz . Rahat olun çünkü elinizde tuttuğunuz en iyisi
( Yazım yanlışları içinse çok çok özür dilerim af buyrun )

Bunlar benim görüşümdür !!!
Önce bir reklam görürsün,
Telefonu hayal edersin,
Ailene dil dökersin, Zar zor ikna edersin,
İlgi çekersin,
HEVESİN KAÇAR! Bir reklam görürsün,
Telefonu hayal edersin,
Parayı ayarlarsın,
Telefonu alırsın,
İlgi çekersin,
Çok geçmeden HEVESIN KAÇAR! Bir reklam görürsün,
Telefonu hayal edersin,
Çok çalışırsın,
Arabayı alırsın,
İlgi çekersin,
Koşturduğuna değmeden HEVESİN KAÇAR! Sonra bir NOKİA N9 görürsün,
Çok beğenirsin,
Kolay ulaşırsın,
Zor vazgeçersin!!! :)
hayırlı olsun
Bu da tuzu biberi oldu :D :bud:

• Beğen
Tepkiler: codblackops2, Cihanî Sultan, Cezzbedici3 ve 1 kişi daha

doctorrr

doctorrr

Üye
yalnız telefon bölümünde hala c5-03 yazıyor değiştir istersen :D

Corrupt

Corrupt

Üye
Helal kardeşlm mayfonmuş dandroid miş peeh

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
hayırlı olsun :D

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
    Konu Sahibi
[ENGİN];5118028' Alıntı:
Teşekkürler de hayırlı olsun konusu değil bu :D Ama çok teşekkürler

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
biliyorum n9 aldığın için dedim :D

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
    Konu Sahibi
[ENGİN];5118065' Alıntı:
biliyorum n9 aldığın için dedim :D
peyki yazı nasıl ?

- - - Eklendi - - -

Daha ikinci günden 45 uygulama yükledim hepsini de kullanıyorum hepsi yararlı uygulamalar

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Hislerini ancak bu kadar güzel anlatabilirdin. Çok iyi özetlemişsin :D

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
kimse sevmese ben severim N9 :yuru

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
konuyla alâkasız bi yorum oldu galiba:hmmm

_RYUK_

_RYUK_

Üye
Telefonu hayal edersin,
İlgi çekersin,
Telefonu hayal edersin,
Parayı ayarlarsın,
Telefonu alırsın,
İlgi çekersin,
Telefonu hayal edersin,
Çok çalışırsın,
Telefonu alırsın,
İlgi çekersin,
Çok beğenirsin,
Kolay ulaşırsın,
hayırlı olsun

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
    Konu Sahibi
[ENGİN];5118096' Alıntı:

yazıya diyecek söz bulamadım o kadar iyi yani :ehe
Hımmm Ben anlamadım ama :D İyi veya kötü bekliyorum :D

- - - Eklendi - - -

Telefonu hayal edersin,
İlgi çekersin,
Telefonu hayal edersin,
Parayı ayarlarsın,
Telefonu alırsın,
İlgi çekersin,
Telefonu hayal edersin,
Çok çalışırsın,
Arabayı alırsın,
İlgi çekersin,
Çok beğenirsin,
Kolay ulaşırsın,
hayırlı olsun
Bu yazı tam imzalık :D çok güzel yazmışsın kardeşim :D

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
hayırlı olsun :) nokia king :)

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Hayırlı olsun demek düşer bize kuzum :op:

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Telefonu hayal edersin,
İlgi çekersin,
Telefonu hayal edersin,
Parayı ayarlarsın,
Telefonu alırsın,
İlgi çekersin,
Telefonu hayal edersin,
Çok çalışırsın,
Telefonu alırsın,
İlgi çekersin,
Çok beğenirsin,
Kolay ulaşırsın,
hayırlı olsun

Okan ve Nissan reklamı :ehe

• Beğen
Tepkiler: MasteLaa
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt