Konsept: "Nokia 8" by Tobias Pankraz

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Konsept: "Nokia 8" by Tobias Pankraz
Tobias Pankraz, Windows Phone 8 cihazların geleceğini düşündü ve aşağıda gördüğünüz gibi "Nokia 8" WP8 konseptini yarattı. Konsept; köşeli, modern katı metalik yapısı ve zarif kamerası ile gerçekten albenisi yüksek ve göze çarpan bir telefon.

Nokia 8, küçük orta ve büyük olmak üzere hareketli widgetlarıyla Windows Phone 8 ile çalışıyor. Cihaz, arkasında 12 megapiksellik bir kamera, alt tarafında ses jackı, microUSB portu ve mikrofon çıkışı ile geliyor. Bu dizayn size iPhone 5’i andırabilir. Yan tarafında kamera ve ses butonları bulunurken, üst tarafta ise kulaklık bölümü ve power düğmesi yer alıyor. Nokia WP8 konseptinin bu tasarımı, köşegen kasaya akıllıca yerleştirilmiş.

Eğer tahmin yürütecek olsam bu telefon için 7mm kalındığında, çift çekirdek işlemcili, 4.5 inch HD ekranlı, 1GB of RAM’e ve 16GB depolama alanına sahip derdim. Cihazın kenar bölümleri oldukça hatta neredeyse yok denecek kadar ince ve ClearBlack ekrana tam uyuyor. Eee ne diyorsunuz? Bu dizaynı beğendiniz mi yoksa çok mu ince?

Nokia, Windows Phone cihazlarının dış dizaynında değişikliğe gitse ve daha ince, daha keskin ve köşeli bir yapı tercih edecek olsa; eminiz “Nokia 8” piyasadaki en popüler cihazlardan biri olurdu.

Şu anda sadece bir konsept telefon durumunda, ancak çok uzak olmayan bir gelecekte gerçeğe dönüşebilir. Özellikle de endüstri giderek daha ince ve daha güçlü dizaynlara doğru yönelirken…

Bu sıradan bir konsept telefon değil orası kesin. Düz ve keskin köşeleri ve basit minimal kasa yapısı ile herhangi bir alanda çalışan kullanıcının hayatına kolayca uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış.

Dahası, geniş dokunmatik ekranı, geliştirilmiş bağlantı seçenekleri, microUSB portu, hoparlörü ve mikrofon çıkışı ile tamamlanan dizaynı sayesinde kullanıcılara büyük avantaj sağlıyor

Nokia 8’in arka tarafında 12-megapixel’lik ve muhtemelen HD video kaydı yapabilen bir kamera yer alıyor.
Bu konseptin tasarımı ’a ait. Ancak kendisi telefonun iç donanımı hakkında herhangi bir bilgi vermemekle birlikte, yalnızca telefonun Windows Phone 8 sistemi üzerinde çalışacağını belirtiyor. Ancak biz yine de bu telefonun günümüzün yüksek donanımlı telefonlarının sahip olduğu donanımlara sahip olacağını düşünüyoruz. Ve bu da en aşağı 1 GB Ram’le desteklenen çift çekirdekli işlemci ile birlikte 16 yada 32 GB’lık depolama alanı demek oluyor.

Telefonun ekranı yaklaşık 4.5-inch büyüklüğünde ve HD çözünürlüğe sahip. Kalınlığa gelince, yaklaşık 6,5-7mm’lik kalınlığı ile bugünün en ince telefonlarından biri olacağını düşünüyoruz.

Sonuç olarak Nokia 8 konsepti, gerçeğe dönüşmesi halinde hem iş alanını hem de son kullanıcıyı etkiler gibi duruyor.

Alıntıdır.
Çeviri: bulutsuzgece

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, uMTOku, Esendağlı ve 2 diğerleri

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Daha kötülerini gördüm ama daha iyilerini de gördüm.Açıkçası bir N9 tasarımı gibi değil.Bi Samsung yapsa iyi yapmış tasarım konusunda düzeliyorlar diyebilirdim ama şirket Nokia ise bu tasarım sınıfta kalır :kotu:

• Beğen
Tepkiler: n000k
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Ekranı çok büyük.Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece ve kullanıcıadları
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
cok klas bir tasarim , iş dunyasi ve unlulerin elinden duşurmeyecegi bir aksesuar olur.

• Beğen
Tepkiler: uMTOku, Cihanî Sultan ve bulutsuzgece
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
kullanıcıyı etkiler ki ne etkiler :oha:
o kadar abartılacak bir kasası yok hatta hiç abartılacak kasası yok. Adamlar incecik dikdörtgen prizma yapıyor köşeli birşey. O bile gereğinden fazla şık oluyor. Şu güzelliğe baksanıza ya.

Konu için teşekkürler:)

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve bulutsuzgece
ecel54

ecel54

Üye
ekran çok geniş benim elime sığmaz bu :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
begenmediyseniz bana verin ben taşirim:ehe

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR, kullanıcıadları ve bulutsuzgece
awdil

awdil

Üye
Bu büyük ekran sevdası muhtemelen,yakında cep telefonu ergonomisini tarihe gömecek...

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Bu büyük ekran sevdası muhtemelen,yakında cep telefonu ergonomisini tarihe gömecek...

Evet maalesef cep telefonları giderek tabletleşmeye başladı.
Bu durum benim de hiç hoşuma gitmiyor.
Bana göre en ideal büyüklük 4.0" hadi en olmadı 4.3" büyüklüğünde olanlar.
Daha üstü tablet oluyor. (Cebe sığmadığı için cep telefonu sınıfından çıkıyor)

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Çok güzel ama benim favorim lumia 800 ve 900 şuan için,paylaşım için teşekkürler

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Evet maalesef cep telefonları giderek tabletleşmeye başladı.
Bu durum benim de hiç hoşuma gitmiyor.
Bana göre en ideal büyüklük 4.0" hadi en olmadı 4.3" büyüklüğünde olanlar.
Daha üstü tablet oluyor. (Cebe sığmadığı için cep telefonu sınıfından çıkıyor)

Benim için en uygun ekran boyutu 4.7" ile 5.3" arasında :ehe

kartal-78

Üye
bu teli alırsak yanında canta vereceklermi

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Güzel gibi yarın pc den detaylı incelim

KojiroHyuga

KojiroHyuga

Üye
çok renksiz :/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt