Müslüman Olan Bunu Söylemez!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
clawiss

clawiss

Üye
    Konu Sahibi
Müslüman Olan Bunu Söylemez!!
Foça’da 1 kişinin şehit olduğu, 11 kişinin de yaralandığı askeri araca terör saldırısı sonrasında binlerce kan vermek için hastanelere akın etti. Hastanelerde izdiham yaşandı. Toplumun büyük bir kesimi lerin bu davranışını, “İşte teröre en güzel cevap” diye takdir etti, haber dün gazetelerde bu başlıklarla manşetlere çıktı.

Ancak sosyal medyada bazı kişiler “ ler tabii ki kan vermeye koşar, çünkü tutmuyorlar” deyince dün büyük bir “sosyal medya kavgası” çıktı. Bu görüş ağır tepki topladı.

Prof. Dr. Bayraktar BAYRAKLI:

KAN vermek orucu bozmaz. Kan almak orucu bozar. Biri kan alacak kadar hastaysa da tutamaz. Orucu tutan adam kimin tutup kimin tutmadığına da karışamaz. ‘ tutmayanın kanı alınmaz’ diye bir şey de olamaz. Kan vermek de bir ibadettir. Çok önemli bir hayırdır. Bir insanın hayatının kurtulması için yapılan önemli bir fedakârlık görmezden gelinmemelidir. ‘ tutmayanın kanı alınmasın’ yaklaşımı çok tehlikeli ve yanlıştır. O zaman tutmayan Batılıların bulduğu MR’ı da kullanmayın. ler veya başkaları için yapılan ‘ tutmuyor tabii ondan kan veriyor’ gibi konuşmalar son derece sağlıksız ve çok çirkindir. Bir Müslüman bunu söyleyemez. tutan adam, o zaman ibadetiyle kibir, gurur yapmış olur. O da günahtır.

CONNECTED7

CONNECTED7

Üye
Cahilligine say

clawiss

clawiss

Üye
    Konu Sahibi
milletimizin bir an önce bu cahillikten kurtulması gerek

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Tövbe tövbe...

- - - Eklendi - - -

Bence bu lafı söyleyenlerin olayı gerçekleştiren teröristlere sempatisi vardır. Daha ilerisini söyleyecektim ama orucumu mundar etmek istemem..

larten123

larten123

Üye
Sosyal medyadaki onu söyleyen bazı kişiler acaba tutuyor mu?!

WaLLcoT

WaLLcoT

Üye
:oha: diyorum başka bişe demiyorum!

Metin MF

Metin MF

Üye
Ama gerçekten de öyle. Geçen sene ramazanda izmir'e gitmiştim kafeler lokantalar ağzına kadar dolu

_RYUK_

_RYUK_

Üye
Herkesin ibadeti kendine.Herkes kendinden sorumludur. Onların oruç tutup veya tutmamalarî kimseyi ilgilendirmez.

clawiss

clawiss

Üye
    Konu Sahibi
Ama gerçekten de öyle. Geçen sene ramazanda izmir'e gitmiştim kafeler lokantalar ağzına kadar dolu

güzel kardeşim öyle olmayan şehir mi var ben şükür tutuyorum Allah bana sağlık verdiği sürece de tutarım ama tutmayana da niye tutmuyosun demem Allah'la aralarında olan bir husustur bu ki şöyle de bir şey var şimdi adam oruç tutmuyor diye insanlık da yapmasın mı? Ayrıca İzmir'de tanıdığım insanlardan çoğu oruc tutuyor bunu bir şehirle bağdaştırmamak lazım ben sadece bu duyarlı İzmirli kardeşlerimi tebrik ederim başka söyleyecek bir şey yok ard niyet de aramaya gerek yok

- - - Eklendi - - -

Herkesin ibadeti kendine.Herkes kendinden sorumludur. Onların oruç tutup veya tutmamalarî kimseyi ilgilendirmez.

evet kardeşim aynen katılıyorum sana

Metin MF

Metin MF

Üye
güzel kardeşim öyle olmayan şehir mi var ben şükür tutuyorum Allah bana sağlık verdiği sürece de tutarım ama tutmayana da niye tutmuyosun demem Allah'la aralarında olan bir husustur bu ki şöyle de bir şey var şimdi adam oruç tutmuyor diye insanlık da yapmasın mı? Ayrıca İzmir'de tanıdığım insanlardan çoğu oruc tutuyor bunu bir şehirle bağdaştırmamak lazım ben sadece bu duyarlı İzmirli kardeşlerimi tebrik ederim başka söyleyecek bir şey yok ard niyet de aramaya gerek yok

- - - Eklendi - - -

evet kardeşim aynen katılıyorum sana

ben zaten insanları yargılamam. tutan kendine tutmuş olur zaten

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
cehalet ne kötü bişey

wade_flash.3

wade_flash.3

Üye
Yahu bu oruç tartismalarını anlamak ne kadar guc. Arkadasım sen oruç oruç dıyorsun da, oruçtan önce namaz var kılıyor musun? Oruçtan önce islamda hoşgörü var yapıyor musun? Tutmayanın günahı kendine. Ben cok şükür tutuyorum orucumu ama hiçbir zaman bu tür provakasyon, irdeleme, tahrik etme aracılığı ile ortalık karışsın istemem. Zaten hep böyle ortalığı karıştırdıkları için böyle oluyoruz. Ben tutarım, tutmayanın da günahı kendi basına. :) haber için teşekkür ederim konu sahibi kardesim. :)

clawiss

clawiss

Üye
    Konu Sahibi
Yahu bu oruç tartismalarını anlamak ne kadar guc. Arkadasım sen oruç oruç dıyorsun da, oruçtan önce namaz var kılıyor musun? Oruçtan önce islamda hoşgörü var yapıyor musun? Tutmayanın günahı kendine. Ben cok şükür tutuyorum orucumu ama hiçbir zaman bu tür provakasyon, irdeleme, tahrik etme aracılığı ile ortalık karışsın istemem. Zaten hep böyle ortalığı karıştırdıkları için böyle oluyoruz. Ben tutarım, tutmayanın da günahı kendi basına. :) haber için teşekkür ederim konu sahibi kardesim. :)

Teşekkür ediyorum ve sana A'dan Z'ye katılıyorum kardeşim

- - - Eklendi - - -

[ENGİN];5104764' Alıntı:
cehalet ne kötü bişey

:oke:

avcitalip

avcitalip

Üye
her koyun kendi bacağından asılır,banamı tutuyorlar kendilerine tutuyorlar Allah'a şükür şimdiye kadar 1 kere tutmamazlık yaptım oda evimizi taşımıştık yorgunluktan sahura kalkamamıştık bir tek bu sene o şekilde tutmadım :)

clawiss

clawiss

Üye
    Konu Sahibi
her koyun kendi bacağından asılır,banamı tutuyorlar kendilerine tutuyorlar Allah'a şükür şimdiye kadar 1 kere tutmamazlık yaptım oda evimizi taşımıştık yorgunluktan sahura kalkamamıştık bir tek bu sene o şekilde tutmadım :)

Allah kabul etsin tuttuğun orucları kardeşim..

_RYUK_

_RYUK_

Üye
Oruç tutmuyor diyenler o kişilerin verdiği kan belki senin bir tanıdığına verilir.O zamanda böyle konuşabilecek misin ?

• Beğen
Tepkiler: seribro
clawiss

clawiss

Üye
    Konu Sahibi
Oruç tutmuyor diyenler o kişilerin verdiği kan belki senin bir tanıdığına verilir.O zamanda böyle konuşabilecek misin ?

haklısın da bu oruc tutmuyor diyen oruc tutanlar kan vermenin oruc bozmayacağını bile bilmiyorlar

uğur e

uğur e

Üye
izmir şehri lüks sehr ordakı insanlarn çoğu oruç tutmuyo

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Allah ıslah etsin başka ne deyim!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt