Windows Xp Ve LİNUX İşletim sistemini nasıl aynı anda kullanabilirim..?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sfenks01

sfenks01

Üye
    Konu Sahibi
Windows Xp Ve LİNUX İşletim sistemini nasıl aynı anda kullanabilirim..?
konu hakkında detaylı bilgi verecek olan olursa çok memnun olurum.

curtaincall

curtaincall

Üye
aynı anda mı yoksa ,iki tane boot ile mi ? aynı anda diyorsan virtualbox yüklemen lazım, xp üzerinden linux yükleyebilirsin. Virtula box u indir. Orada yükleyeceğin linux sürümünü seç. yüklenir . Xp çalışırken sen linux u kullanırsın

yok boot üzerinden diyorsan zaten ubuntu o desteği veriyor

yükledikten sonra başlangıçta iki tane işletim sistemin olacak, biri ubuntu diğeri xp

yüklemeyi biliyorsan herhangi ayar yapmana gerek yok

sfenks01

sfenks01

Üye
    Konu Sahibi
Şuanakadar Linux hiç kullanmadım.Merakımdan dolayı kullanmak istiyorum.En basit yolu hangisi ise onu uygulamak isterim.

curtaincall

curtaincall

Üye
en basit yolu tabiki cd üzerinden yükleme, internetten ubuntuyu indir. Yükle. Yüklerken internetin açık olsun, o internet üzerinden paket te indirir. Linux e 20 gb kadar yer ayır. Yüklerken o senden sorar zaten. Görsellik vs istiyorsan onun compiz beryl paketleri var,internetten araştır güzel efektler var

mesela bu benim videom ,orada compiz ayarlar
ını yaptıktan sonra bak nasıl ekranı çeviriyorum

tabi bunlar
ı anlatamam, bir sürü ayar yapman lazım,ama linuxten anlamak istiyorsan uğraş, kolay gelsin. Forumları araştırırsan birşeyler yaparsın

sfenks01

sfenks01

Üye
    Konu Sahibi
Ubuntuyu sitesinden windows intaller olarak yuklemem nasıl olur.Sitesinde dvd oalrak indirmek için iso dosyası var.

curtaincall

curtaincall

Üye
iso dosyasını cdye yazdır ,sonra xp açıkken tak cdyi, çalıştır, basit. Türkçe dil seçeneği var

abandonware

abandonware

Üye
bknz:

oflu250

oflu250

Üye
bu başlığı geç gördüm kusura bakma eğer hala yardıma ihtiyacın varsa seve seve yardım ederim senden haber bekliyorum buraya yazıver ben bakarım daha çok haftasonları oturabiliyorum çalıştığım için yinede en az 2 günde 1 bakarım haber veriver linux hakkında yapabileceğim ne varsa yaparım arkadaş gerekeni yazmış ayrıca usb flaşh'a da yükleyici kurulabiliyor onuda tarif ederim.slm.

muqiwara

muqiwara

Üye
en basit yolu tabiki cd üzerinden yükleme, internetten ubuntuyu indir. Yükle. Yüklerken internetin açık olsun, o internet üzerinden paket te indirir. Linux e 20 gb kadar yer ayır. Yüklerken o senden sorar zaten. Görsellik vs istiyorsan onun compiz beryl paketleri var,internetten araştır güzel efektler var

mesela bu benim videom ,orada compiz ayarlar
ını yaptıktan sonra bak nasıl ekranı çeviriyorum

tabi bunlar
ı anlatamam, bir sürü ayar yapman lazım,ama linuxten anlamak istiyorsan uğraş, kolay gelsin. Forumları araştırırsan birşeyler yaparsın
Arkadaş Güzel Açıklamış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt