Arkadaşlar Bilginize . Önemli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Bilginize . Önemli
Arkadaşlar malum yaklaşık 6 aydır Yurtdışından getirdiğim Lumia 800 ümü kullanmaktaydım . Getiren kişi bana simfree demesine rağmen bana mesaj gelmişti telefonunuz kapatılcak diye ve o kişi bana tamam kaydını yapcam dedi . Kaydı yaptım dediği halde geçenlerde yine mesaj geldi . Kayıt düşmüş kısaca . Yurtdışından bidaha asla ürün getirtmem ve sizde çevrenizde kayıt yaparım , telefon getiririm diyenlere kanmayın . Ha kendi pasaportunuz varsa getirtin telefonu sağlıklı ve güvenli şekilde kaydedin .

Bu yüzden 1000 Lira tiko para saydığım telefonumu satılığa çıkardım . 770 TL Fiyatla sahibinden de satılıktır . Fakat Türkiye cihazı olan telefonlarla takasada açığım .

Takas yapabilceğim telefonlar ; Başta Nokia N9 - Samsung galaxy S2 - Sony experia Solo - Sony experia arc s .

Üzerlerine belli bi mevla vericem . Şimdiden teşekkürler .

Telefonumun kutusu ve tüm orjinal ürünleri sapasağlam duruyor ve telefonda en ufak kılcal çizik bile yok

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
geçmiş olsun ama işletme şansın var halen.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ellerindeki eski (5110, 3310 v.b) yada kullanılmayan telefonların IMEI'lerini çakıyorlar genelde bu tip yurtdışı telefonlara.
Sonra başka bir müşteriye yine yurtdışı telefon satarken yine bilerek/bilmeyerek o eski (sizin için kullandıkları) telefonun IMEI'sini çakıyorlar. Böylece aynı IMEI'den iki kere kullanılmış oluyor ve bu da operatörler tarafından tespit ediliyor.
Götürüyorsunuz, yine başka bir telefonun IMEI'sini çakıyorlar. Sonra da sizin için kullandıklarını unutup aynı IMEI'yi başka bir telefona daha çakıyorlar. Yine aynı sorun oluyor. Böyle uzayıp gidiyor.

Sonuç;
Yurtdışından getirilen telefonu varsa kendinizin yada bir tanıdığınızın pasaportuna kaydettirin.
Kutusuz, açık, yurtdışı yada ikinci el telefon alırken mutlaka ekranda görünen IMEI ile kasanın arkasındaki IMEI'yi karşılaştırın.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Telefonumu satmaya yada takasa vermeye hiç kıyamıyorum . Ama çözümüde yok gibi . Hani ben gidip yine kayıt ettirmeye kalksam her 6 ayda bir aynı sorunu olucak . Sonuç olarak eğer eski 3g si olan bi telefonun imeisini benim telefonuma çakarlarsa ve sorun olmayacaksa veririm parasını hallederim . Ama eğer sorun olma ihtimali devam ederse üzüle üzüle vericem telefonu ve türkiye cihaz bi telefon alıcam . Bidahada yurtdışı cihaz asla

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Telefonumu satmaya yada takasa vermeye hiç kıyamıyorum . Ama çözümüde yok gibi . Hani ben gidip yine kayıt ettirmeye kalksam her 6 ayda bir aynı sorunu olucak . Sonuç olarak eğer eski 3g si olan bi telefonun imeisini benim telefonuma çakarlarsa ve sorun olmayacaksa veririm parasını hallederim . Ama eğer sorun olma ihtimali devam ederse üzüle üzüle vericem telefonu ve türkiye cihaz bi telefon alıcam . Bidahada yurtdışı cihaz asla

aslinda telefonunu kurtarmanin iki yolu var. Birincisi ki yasadişi oldugu icin tavsiye etmiyorum imei klonlama tabi bildigin guvenilir bir yerde mumkunse kendine ait 3g'li bir cihaz imeisi ikincisi ise tanidik birisinin pasaportunu kullanman.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Kadıköyde bi şekilde çaresini bulmaya çalışcam artık . Hani tabiki öncelikli tercihim telefonumu kullanmaya devam etmek . Ama mecbur kalırsam Nokia N9 Yada Sony experia Sola ile takas edicem üzerine bi miktar para vererek . Siz ne önerirsiniz ?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bence acele etme bir ay sonra wp8 nokialar 5 eylulde duyurulabilir onlari gorup karar ver ama androide gecmeyi duşunursen htc one s veya sgs2 n9 klas bir telefon ama market beklentin olmamasi gerekiyor.

fnldstntn

Üye
Ellerindeki eski (5110, 3310 v.b) yada kullanılmayan telefonların IMEI'lerini çakıyorlar genelde bu tip yurtdışı telefonlara.
Sonra başka bir müşteriye yine yurtdışı telefon satarken yine bilerek/bilmeyerek o eski (sizin için kullandıkları) telefonun IMEI'sini çakıyorlar. Böylece aynı IMEI'den iki kere kullanılmış oluyor ve bu da operatörler tarafından tespit ediliyor.
Götürüyorsunuz, yine başka bir telefonun IMEI'sini çakıyorlar. Sonra da sizin için kullandıklarını unutup aynı IMEI'yi başka bir telefona daha çakıyorlar. Yine aynı sorun oluyor. Böyle uzayıp gidiyor.

Sonuç;
Yurtdışından getirilen telefonu varsa kendinizin yada bir tanıdığınızın pasaportuna kaydettirin.
Kutusuz, açık, yurtdışı yada ikinci el telefon alırken mutlaka ekranda görünen IMEI ile kasanın arkasındaki IMEI'yi karşılaştırın.
Siz 3gli bi telefona internete bile giremeyen bir telefonun imeisini yüklerseniz hemen anlaşılır...Ve bildiğim kadarı ile Npkialara imei klonlanmıyor...

Arkadaşım senin bahsettigin sim kilidi değil senin telefon sim free...Pasaport kaydını bir defa yaptırmak yeterlidir bu bir şekilde iptal olur telefonunun kayıtlı olduğu pasaportla 2 yıl içinde başka bir telefonu kayıt ettirilirse eskisini kaydı düşer yani telefonu aldığınız kişiye gidin ve tekrar kayıt etirmesini isteyin ve hiçbir şekilde para vermeyin...Tabi eğer telefoncudan aldı iseniz ve imei klonlamayı kesinlikle tavsiye etmem yakalandığınız taktirde kötü sonuçlanabilir...

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Siz 3gli bi telefona internete bile giremeyen bir telefonun imeisini yüklerseniz hemen anlaşılır...Ve bildiğim kadarı ile Npkialara imei klonlanmıyor...

Verdiğim modeller sadece durumu anlatmak için birer örnekti.
IMEI klonlaması hepsinde oluyor. Nokia'larınki klonlanmıyor diye birşey yok.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Problem orda zaten . Kaydı yapan kişiye ulaşamıyorum ve telefonum kapandı . Kadıköyde kayıt yapan birine rastlarsam yaptırıcam . Ama sorun çıkaracaksa yada riski varsa direk verip türk cihazı alıcam

fnldstntn

Üye
Problem orda zaten . Kaydı yapan kişiye ulaşamıyorum ve telefonum kapandı . Kadıköyde kayıt yapan birine rastlarsam yaptırıcam . Ama sorun çıkaracaksa yada riski varsa direk verip türk cihazı alıcam

Güvenebileceğin birini bulursan kayıt ettir...Kayıt yapılan pasaport ile 2 yıl içinde başka kayıt yaptırılmazsa ömür boyu sorun çıkmaz...

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Gittim kadıköye bi çok telefoncu gezdim . Adamlar şaşırmış resmen . En ucuz kayıt işlemi 250 TL dediler . Yuh ya yuh yani . Ki onunda nasıl olduğu meçhul . Sorun çıkarmı diyorum ilerde yok çıkmazda efendim çıkarsa gelde . Kardeşim sorun orda zaten ben tekrar sana gelmek istemiyorum diyorum ; abi ben yapmıyorum kaydı bende birine yaptırıyorum dedi . E dedim neyse galaxy s 2 yada n9 la falan takas edeyim dedim . Tutmuş bana diyoki senin cihazı 500 e sayarım . Şaka gibi bişey ya Vermedim telefonu . Vermemde . Beklerim bi şekilde tanıdık bulursam kendim kaydettiririm bulamazsamda makul şekilde kabul edene takas ederim . Resmen rant mekanı , üçkağıtçı mekanı olmuş kadıköy

fnldstntn

Üye
Gittim kadıköye bi çok telefoncu gezdim . Adamlar şaşırmış resmen . En ucuz kayıt işlemi 250 TL dediler . Yuh ya yuh yani . Ki onunda nasıl olduğu meçhul . Sorun çıkarmı diyorum ilerde yok çıkmazda efendim çıkarsa gelde . Kardeşim sorun orda zaten ben tekrar sana gelmek istemiyorum diyorum ; abi ben yapmıyorum kaydı bende birine yaptırıyorum dedi . E dedim neyse galaxy s 2 yada n9 la falan takas edeyim dedim . Tutmuş bana diyoki senin cihazı 500 e sayarım . Şaka gibi bişey ya Vermedim telefonu . Vermemde . Beklerim bi şekilde tanıdık bulursam kendim kaydettiririm bulamazsamda makul şekilde kabul edene takas ederim . Resmen rant mekanı , üçkağıtçı mekanı olmuş kadıköy

100 tl vergi 75-100 tl civarı pasaport sahibine 5-15 tl telefon bayisine kalanda telefoncuya bu işler böyle...Tanıdık birinden bulursan 110 tl ye kapatırsın içinde garanti olur...

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

menfaat dünyası işte

eRdaL.

eRdaL.

Üye
Dun banada msj geldi cihaz kayit disi diye aldigim kisiyi aradim tamam hallederim dedi ama bakalim ne olacak

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Aynen ya . Tanrıları para olmuş arkadaş . Herkes bi şekilde tabiki para kazanmak zorunda ve çabalıyo ama bu kadarı üçkağıda girer yani . Bundan sonra takas tekliflerine açığım . Her teklife açığım . Buda olmazsa eylül ayında ardahana gidiyorum ben üniversitem orda . Pasaport bulur kaydettiririm yada kendim pasaport alırım gürcistan sınır oraya giriş çıkış yapar kaydettiririm ya .

erdgnblt

erdgnblt

Üye
Şimdi bu kayıt yaptırmazsanız cihaz açılmıyor mu ? Polis mi geliyor cezamı geliyor?
Ayrıca 2 ay daha sıkaydınız dişinizi :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Cihaz kayitdisina duserse acilmaz. Contact service diye bir yazi cikiyordu eskiden ekranda simdi oyle mi bilmiyorum.

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
    Konu Sahibi
Yok açılıyo ya eğer kayıt yaptırırsam açılıyo . Kayıttan düştü ama sildirip kayıt yapılabilir . Ama uğraşamam artık bidahada yurtdışı cihazı asla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt