Android'te Radyal Menü Kullanılabilir

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
    Konu Sahibi
Android'te Radyal Menü Kullanılabilir

Firmalar arasındaki patent davalarının gitgide kızıştığı şu günlerde Google'ın mobil işletim sistemi Android'in tasarımında yenilikler yapmayı planladığı ortaya çıktı.

PatentBolt tarafından yayınlanan habere göre, Google, Chrome ve Android işletim sistemli cihazlarda dairesel menüleri getirmede kullanılacak yeni bir tasarım için patent başvurusunda bulundu. Patent başvurusunda yer alan ilk çizimlere göre, kullanıcıların dairesel menüleri görmek için parmağını ekranın bir ucundan başlayarak kaydırması gerekecek. Bu hareketin tamamlanmasının ardından ise yarım daire şeklindeki menü ekranda belirecek. Böylece kullanıcılara daha sade bir arayüz ve daha geniş bir ekran alanı sağlanmış olacak, ayrıca uygulamaların diğer özelliklerine ulaşmak kolay bir hâl alacak.

Google, yaptığı patent başvurusuyla patent savaşlarında bir adım önde olmak istese de bu pek mümkün gibi görünüyor. Zira, Apple'ın benzer bir patent için iki yıl önce başvuruda bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak : (DH)

Ekran tasarrufu sağlayacağından Android telefonların kocaman ekranlarından ziyada Apple'ın küçük ekranlı telefonlarında çok işe yarayacağını düşünüyorum.Tabi aynısı küçük boyutlu Android telefonlar içinde geçerli.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Apple çıkar bu işin altından :ehe

- - - Eklendi - - -

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
    Konu Sahibi

Zaten Apple erken davranmış.Android -özellikle Samsung- dava olaylarından dolayı kullanmaya çekinebilir ama Apple kullanırsa kötü olmaz açıkçası :tebessüm:

moniacful

Üye
Google ve apple akiyo her zaman ki gibi

CasuS_87

CasuS_87

Üye
:hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt