baba,baba,baba

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
baba,baba,baba
selamun aleykum arkadaşlar.bugün şu hadisi öğredim :"Her kim babasından yüz çevirirse, aile nimetine küfretmiş olur."bir başka kitapta da başkasına bile bile baba demek,küfür sayılır diyordu.ben dışımdan değil ama içimden dedim.bende bi baba arayışı var ve bu sanırım bayağı bir devam edecek.kendi babamdan çok daha yakın gördüğüm insanlar var benim.daha bir yıl bile olmadan insanları babamdan daha yakın görüyorum.ama sanırım bu benden kaynaklana bir şey değil.babam hayatta Allah'a şükür,ama yine de küçüklükten beri bir türlü onunla gerçek bir baba-oğul olamadık.bunun benim suçum olmadığına inanıyorum,belki de onun suçu da değildir,ona da anlayış gösteriyorum.memurdu,sera işleriyle de uğraşıyor ve yeterince vakti kalmıyor,kalsa bile bunu bizimle geçirmiyor,huy işte,onu da ben değiştiremem.artık kendisi de biraz zor değiştirir.başka insanlara bakıyorum da baba-oğul sanki baba-oğul değil de iki yakın arkadaş gibi.onlara gerçekten çok imreniyorum.işte bu yüzden baba arama ihtiyacı duyuyorum galiba.bunu söylemeye utanıyorum ama daha dün ilk defa kendi içimden babam olmayan birine baba dedim.Allah hiçkimseye böyle baba sevgisi mi diyeyim sevgisizliği mi diyeyim bilmiyorum yaşatmasın.amacım sizinle dertleşmek,içimi dökmek.

jackalmami

jackalmami

Üye
halinden anlıyorum kardeşim. Bende kendi babamla hep çatışma halindeyim. Hiç bir zaman bana babalığını hissettirmedi. Her zaman zıt gitti bana hiç birşeyde anlaşamadık. Ama ben hiç bir zaman baba arayışında olmadım. Seni temin ederim bazen böyle babam olacağına hiç olmasaydı diye içimden geçirdiğim bile oldu. Yapmazsa babalığını yapmasın benim hiç umrumda değil. Elaleme baba da demem,diyemem allah a şükür. Ne olursa olsun nasıl olursa olsun o benim babam. Kendi ailemizi seçemiyoruz maalesef. Böyle yaşamak zorundayız ve ben pek ala yaşıyorum. Sana da tavsiyem takma böyle şeyleri kafana.

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
aslında en iyisi takmamak ama olmuyor işte.sürekli bir arayış içindeyim,aslında arayış içinde de değilim,çok sevdiğim iki kişi var,onlara gidip doyasıya sarılmak geliyor içimden ama olmuyor,onlara sevdiğimi bile gösteremiyorum daha :( ben senin gibi hiç babam olmasaydı diyemiyorum,belki çevremde pek çok iyi aile gördüğüm içindir.biz de pek anlaşamıyoruz babamla.sadece onun sorduğu sorularda konuşuyoruz,o da babam soruyor ben bi iki cümleyler cevaplıyorum o kadar.aramızda muhabbet bile yok.

jackalmami

jackalmami

Üye
kendimi övmeyi hiç sevmem ama harbiden örnek alınacak bir insanım. Sen belki babandan şiddet bile görmemişsindir. Ben gece gündüz dayak yediğimi bilirim. Hemde ceviz kabuğunu doldurmayacak sebeplerden. Gel gör ki hiç biri beni yıkamadı her zaman ayakta dimdik durabilmeyi başardım. Ne en ufak bir şeyde arabeske bağladım ne de yüzümdeki tebessüm kayboldu. Her zaman gülebilmeyi başardım. Kimse de engel olamadı ve olamayacak. 3 günlük dünyadayız be kardeşim harbi diyorum kafaya hiçbir şeyi takmaya değmez bu hayat, ben bunu çözebilmiş insanım. Benim sıkıntılarım sadece babamla da bitmiyor, çok şey var çok. Hiç bir zaman anlatmıyorum ama unutmaya programladım kendimi. Ne olursa olsun gülüp geçiyorum. Böylede davranılması gerekir diye düşünüyorum. Aksi halde inanki insanın yaşama hevesi kalmıyor. Her insanda olması gereken tek şey; sabır,sabır,sabır... Sabretmeyi öğrendikten sonra inanki insan gülebilmeyi başarıyor. Hemde öyle bir gülmeye başlıyorsun ki, ne dertler ne de insanlar durdurabiliyor insanı... Bir insan birazdan öleceğini bilse gülebilir mi? Ben güldüm işte. Neyse kardeşim uzatmayalım benim de yaralarımı deşmeyelim. Yukarıda da dediğim gibi sana tavsiyem; sabret,neşeni kaybetme ve bu hayattan fazla şeyler bekleme. Beklentini düşür ki hayal kırıklığına uğramayasın!

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Evet doğru diyorsun,bu hayattan fazla bir şeyler beklememeli.ama yine de o tanıdığım insanlara saygım sonsuz.bizleri bizim gibiler ve bizi bizden çok Rabbim anlar,Allah hiçbirimize bu sevgisizligi göstermesin.belki de bu bize önceden alınacak bir ders oluyordur ha!sen çocuklarına babanın sana davrandığı gibi davranacak mısın,eminim hayır : ) belki de bu bizim için hakkımızda daha hayırlıdır.aslında bu konuyu hadisle herkes bilgilensin diye açtım ama yazarken içimi döktüm birden.bazen senin gibi olmalı hayatta : ) teşekkür ederim..

jackalmami

jackalmami

Üye
Aynen dediğin gibi her şerde bir hayır vardır...
Anneme, babama bazen derim; inşallah ömrünüz yeterde size çocuk nasıl yetiştirilir bi gösteririm...
:rica:

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Annenle de mi aran kötü?

- - - Eklendi - - -

bu arada büyük konuşmamak lazım.inşallah çocuklarımızı hayırlı bir şekilde yetiştiririz

s@hr@

s@hr@

Üye
Ben de iki ayetle cevap vereyim ...

Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf!” bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle.

İsra -23

İnsana da, anne babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi, onu her gün biraz daha güçsüz düşerek karnında taşımıştır. Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. (İşte onun için) insana şöyle emrettik: “Bana ve anne babana şükret. Dönüş banadır.”

Lokman - 14

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ben de iki ayetle cevap vereyim ...

Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf!” bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle.

İsra -23

İnsana da, anne babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi, onu her gün biraz daha güçsüz düşerek karnında taşımıştır. Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. (İşte onun için) insana şöyle emrettik: “Bana ve anne babana şükret. Dönüş banadır.”

Lokman - 14

Ana babası, yanında ihtiyarladığı halde, (onların rızalarını alamayıp) Cenneti kazanamayanın burnu sürtülsün. [Tirmizi]

• Beğen
Tepkiler: s@hr@
paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Allah'a şükür öyle kavga dövüş falan yok ama babamla muhabbetim yok benim sadece.babam bana laf söylüyor ve benim yapabileceğim sadece susmak.karşı gelmiyor muyum,elbette çok nadir de olsa geliyorum,sonuçta ben de bir insanım ve 21 yaşında adamız,bizim de bir onurumuz var,bizim de bir sabrımız var.Allah bizi onlara karşı gelmekten korusun.bu bendeki baba arayışı sadece kendi içimde.aileme falan belli etmiyorum.konuyu okuyanlar,ben ve Allah biliyor sadece.

lgkg300

lgkg300

Üye

Ana babası, yanında ihtiyarladığı halde, (onların rızalarını alamayıp) Cenneti kazanamayanın burnu sürtülsün. [Tirmizi]

Allah Resulu (s.a.v) normalde beddua etmez o rahmet peygamberidir. ama üç durumda insanlar için burnu yerde sürünsün diyor.

1. Durum: Ramazan ayında (içinde bulunduğumuz ay) ramazanı hakkı ile eda etmeyenin burnu yerde sürünsün.
2. Durum: Benim adım anıldığında Salat û selâm getirmeyenin burnu yerde sürünsün.
3. Durum: Gökçen'in dediği gibi ebeveyne karşı saygısız davranmak onlara bakmamak...

• Beğen
Tepkiler: s@hr@ ve OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Babacım…

Babacım hatırlar mısın minicik ellerimle, tuttuğum zaman elini,
Küçüğüm diyerek sarılmış, kucaklayıp nasılda koklamıştın beni,

Unutmadım babacım, hem de hiç unutmadım o vaktin güzelliğini,
Zira olmamıştı bir daha öyle bir an ve ben çok özledim baba seni,

Yanına yaklaşmaya nasıl can atardım, sen de hep kaşlarını çatardın,
Ben ise özlemim ve birikmiş sevgim ile, her daim geri adım atardım,

Babacım artık ben de baba olacak yaştayım, ama yinede sevgine muhtacım,
Hadi saklama yüreğindeki sevgiyi ve ne olur sıkıca bir daha sarıl babacım....

• Beğen
paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Babacım…

Babacım hatırlar mısın minicik ellerimle, tuttuğum zaman elini,
Küçüğüm diyerek sarılmış, kucaklayıp nasılda koklamıştın beni,

Unutmadım babacım, hem de hiç unutmadım o vaktin güzelliğini,
Zira olmamıştı bir daha öyle bir an ve ben çok özledim baba seni,

Yanına yaklaşmaya nasıl can atardım, sen de hep kaşlarını çatardın,
Ben ise özlemim ve birikmiş sevgim ile, her daim geri adım atardım,

Babacım artık ben de baba olacak yaştayım, ama yinede sevgine muhtacım,
Hadi saklama yüreğindeki sevgiyi ve ne olur sıkıca bir daha sarıl babacım....

gerçekten çok güzel bir paragrafmış.bu senin kendi duyguların mı?kendi duygularınsa o da güzel.ben doyasıya sarıldığımı veya onun bana sarıldığını bile hatırlamıyorum,çünkü sarılmadık birbirimize.bir baba evladına karşı nasıl bu kadar merhametsiz olabiliyor hâlâ aklım almıyor :(

- - - Eklendi - - -

Allah Resulu (s.a.v) normalde beddua etmez o rahmet peygamberidir. ama üç durumda insanlar için burnu yerde sürünsün diyor.

1. Durum: Ramazan ayında (içinde bulunduğumuz ay) ramazanı hakkı ile eda etmeyenin burnu yerde sürünsün.
2. Durum: Benim adım anıldığında Salat û selâm getirmeyenin burnu yerde sürünsün.
3. Durum: Gökçen'in dediği gibi ebeveyne karşı saygısız davranmak onlara bakmamak...

ben babama karşı saygısız davrandığıma gerçekten inanmıyorum,gerçi en doğrunu Allah bilir.benim sorunum sadece onun bana karşı olan sevgisizligi,duygusuyluğu.keşke doyasıya sarılıp vakit geçirebileceğim bir babam olsaydı.ama olmadı işte,kaderim böyle yazılıymış.nasipse biz çocuğuyla,ailesiyle vakit geçiren babalar oluruz inşallah.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Allah sabır versin kardeşim, sözlerimi boğazıma düğümledin. :(

• Beğen
doctorrr

doctorrr

Üye
babam beni adam yerine koymaz her lafımı tersler bu daha kötü hep beni '...' yerine koyar bazen derim yahu döveceksen döv giriş ama allah aşkına böyle konuşma :( bi kafadengi dedem vardı o da rahmetli oldu :(

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
Evet bu durum gerçekten sinir bozucu. Seninle adam akıllı sohbet bile etmiyor. Başkalarına bakıyorsun bunlar baba-oğul mu diye düşündürüyorlar. O kadar yakınlar birbirlerine. Bazen çok bıktırdığı oluyor bu durumun. Ama herşeyden önce sabırlı olmak gerekiyor.
Ve sana tavsiyem. Babasıyla arkadaş gibi olanları düşünüp kendini üzmek yerine. Kendini dövmesi uğruna bile bir babaya ihtiyacı olanları düşün...

- - - Eklendi - - -

babam beni adam yerine koymaz her lafımı tersler bu daha kötü hep beni '...' yerine koyar bazen derim yahu döveceksen döv giriş ama allah aşkına böyle konuşma :( bi kafadengi dedem vardı o da rahmetli oldu :(

başın sağolsun.

doctorrr

doctorrr

Üye
Evet bu durum gerçekten sinir bozucu. Seninle adam akıllı sohbet bile etmiyor. Başkalarına bakıyorsun bunlar baba-oğul mu diye düşündürüyorlar. O kadar yakınlar birbirlerine. Bazen çok bıktırdığı oluyor bu durumun. Ama herşeyden önce sabırlı olmak gerekiyor.
Ve sana tavsiyem. Babasıyla arkadaş gibi olanları düşünüp kendini üzmek yerine. Kendini dövmesi uğruna bile bir babaya ihtiyacı olanları düşün...

- - - Eklendi - - -

başın sağolsun.
:spr haklısın :evet: da işte n'olacak aslında çok taktığım bi mevzu değil aslında :)

- - - Eklendi - - -

sağolasın :spr

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye

:spr haklısın :evet: da işte n'olacak aslında çok taktığım bi mevzu değil aslında :)

- - - Eklendi - - -

sağolasın :spr

ben de çok fazla takmıyorum. Fakat sıkıntılı zamanlarımda aklına geliyor böyle şeyler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt