bende C*za dinledim zamanında ama sonra doğru yolu buldum![]()
Ama ilk 5.sınıftayken Norm-Eksik Etek dinlemiştim, ilk dinlediğim rap buydu
Sonra 8.sınıfa kadar C*za dinledim, 3 senedir Sago dinliyorum 
Tartışmasız Sago.
Sagocuyum ben.

arkadaşın yaş 13 konuya gelirken daha küçük zannetmiştim , arkadaşım sen bayağı geriden geliyorsun ya şimdi sago dinleyen adam ceza da dinliyor sansar da ve diğerleri ; norm , hidra v.b![]()

Sagopanın eserlerinde hayatın gerçekleri var
Müziklerini ilk dinlediğinizde bir şey anlamayabilirsiniz ama dinleye dinleye daha çok zevk alır yeni anlamlar çıkarırsınız
Adam boşa söylememiş "Musikim şarap misali eskidikçe değeri arttı"
Sagopa ceza gibi amerikanvari tarzlarla uğraşmıyor bugünün şartlarıyla Modern bir divan şairi denilebilir yani türk edebiyatı kökeninden kopmuyor
Ceza gibi küfür etmiyor Adamı söz oyunlarıyla yeriyor
Cezanın yaptığı gibi lüzumsuz yada bir rapçinin olmaması gereken programlara katılmıyor
Örnek (Ceza Rockn Coke yada Fanta Gençlik Festivaline katılmıştı tam hatırlamıyorum)
Önemli olan kelimeleri hızlı okumak değil anlaşılır öğüt veren bir şekilde okumaktır sagonun yaptığı gibi
Sagopa bir sürü rapçiyi kuvvet mira bayrağı altında topladı bunların içinde ceza fuat gibi sanatçılar vardı bir çoğu ona kazık attı ama sagopa hiçbir zaman kimseye kazık atmadı
Önemli olan kelimeleri hızlı okumak değil demişsin çok doğru fakat bukadarda yavaşlatılmaz. Sagopa son şarkıalrında nerdeyse ilahi okuyor , arabesk gibi bişey yapıyor... Tamam çatır çutur makineli tüfek gibi gitsin demiyorum ama rapten kopmasın. Mesela ''ben hüsrana komşuyum , baytar'' ve aklıma gelmeyen bir çok eski şarkısı mükemmel güzel. Ama son şarkılar vasat bunu kimse inkar etmesin.Sagopanın eserlerinde hayatın gerçekleri var
Müziklerini ilk dinlediğinizde bir şey anlamayabilirsiniz ama dinleye dinleye daha çok zevk alır yeni anlamlar çıkarırsınız
Adam boşa söylememiş "Musikim şarap misali eskidikçe değeri arttı"
Sagopa ceza gibi amerikanvari tarzlarla uğraşmıyor bugünün şartlarıyla Modern bir divan şairi denilebilir yani türk edebiyatı kökeninden kopmuyor
Ceza gibi küfür etmiyor Adamı söz oyunlarıyla yeriyor
Cezanın yaptığı gibi lüzumsuz yada bir rapçinin olmaması gereken programlara katılmıyor
Örnek (Ceza Rockn Coke yada Fanta Gençlik Festivaline katılmıştı tam hatırlamıyorum)
Önemli olan kelimeleri hızlı okumak değil anlaşılır öğüt veren bir şekilde okumaktır sagonun yaptığı gibi
Sagopa bir sürü rapçiyi kuvvet mira bayrağı altında topladı bunların içinde ceza fuat gibi sanatçılar vardı bir çoğu ona kazık attı ama sagopa hiçbir zaman kimseye kazık atmadı
Nedense herkese öyle geliyor ama adam dünya çapında tanınıyor artık. Sagopada çok karamsar. Zaten kendini çok hırpalıyor. Kendi kendini yaşlandırdı. Birde cezaya bakın. Adamda bitmek tükenmeyen bir enerji var.Yunus özyavuzyani namıdeğer sagopa kajmer. Ceza bana çok çocuk işi geliyor

Rapin sözlerine dikkat ederim.Sözleri en anlamlı Sagopa bence![]()