Tabletimden 3G Modemler Bağlantı Kuramıyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A s ı m

A s ı m

Üye
    Konu Sahibi
Tabletimden 3G Modemler Bağlantı Kuramıyorum
Merhaba arkadaşlar ben geçen haftalarda kendime yeni bir tablet aldım. Daha önce hiç tablet kullanmadığım için merak ettim zaten ucuz bir tabletti deneme amaçlı aldım. Bu arada tableti aldıktan sonra android hakkında bazı araştırmalar yaptım. Tabletten internete 2 şekilde girilebildiğini öğrendim 1. wifi kullanarak 2. sim kart takarak benimkinde kart girişi olmadığından 3g modemle de bağlantı kurabilirmişim. Taletim 3g modem destekliyor ben huawei e176g modem kullanıyorum ve 3g support information yazan yerde bu modem var. İnternette biraz araştırma yaptım modemin ayarlarını yaptım ve en sonunda tablet modemi gördü fakat bunun devamında bağlantıyı kurmak için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim...

suprose

suprose

Üye
benimki görmedi bile... nasıl yaptıgını detaylı açıklarmısın ??

- - - Eklendi - - -

tablet için yaptıgın vınnın modem ayarlarını yazarmısın

A s ı m

A s ı m

Üye
    Konu Sahibi
Aslında biraz araştırsanız çıkıyor. Ben Turkcell kullanıyorum sadece onu biliyorum. Şimdi vınn'ın arayüz programından yeni profil oluşturuyorsunuz adını istediğiniz gibi yapın sonra Numara:*99# yazıyor zaten o kalacak Apn: İnternet yazan yere MGB yazacaksınız kullanıcı ismi ve parolayı boş bırakıyorsunuz ve kaydediyorsunuz bu kadar sonra o kendi bağlanır yazıyor ama benimki bağlanmadı sorun bu işte :)

suprose

suprose

Üye
çok sağol internette 6 - 7 saat araştırdım ama adamlar karman çorman yazmışlar bişey anlayamıyorum

A s ı m

A s ı m

Üye
    Konu Sahibi
ayne herkes başka şeyler yazmış ben de birleştirip bir şeyler yaptım böyle işte :)

serinaga

serinaga

Üye
Ben iki adet tablet aldım, her ikisinde de hiçbir ayar yapmadım ve mobil modemi takınca, otomatik olarak kendini tanımlıyor. Lakiiin unutulan bir şey oluyor, PC üzerinden mobil modem içerisindeki sim kart eğer pin soruyorsa kaldırıp öyle deneyin. Tablet pin vs. sormaz, dolayısıyla pin var ise orayı geçemez ...

fahrettin0322

fahrettin0322

Üye
tablete bilgisayardan bağlanabilğin vın modemi tak ışığın yanmasını bekle ardından tabletin wifi göstergesinin yerine şebeke çubukları çıkıyorsa herşey yolunda biraz beklemen gerekebilir hiçbirşey yapmana gerek yok aç tarayıcını gir internete

plusnettr

plusnettr

Üye
MGB yazanlar data hattı kullananlar için. Eğer normal ses hattıniz üstünden bağlanacaksaniz MGB yerine internet isimli APN yi kullanmanız gerekir

A s ı m

A s ı m

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle öneriler için teşekkür ederim ama ben tek tek cevap vereyim. İlk olarak pin kodunu zaten kaldırmıştım ve beklememe rağmen şebeke çubukları çıkmadı, apn yi internet olarak da denemiştim ama o zaman hiç olmadı tekrar teşekkürler acaba bilgisayarı açtığında otomatik bağlan gibi seçenekleri aktif etsem sorun çözülür mü? :hmmm

suprose

suprose

Üye
olmaz çünkü o bilgisayar ayarıdır tablete veya baska bir bilgisayara taktıgında vınnı o ayar kayıtlı kalmaz yani o ayar o an kullandıgın cihaz içindir

serinaga

serinaga

Üye
O halde geriye tek bir şey kalıyor. Bazı tabletler bazı mobil modemleri desteklemiyor. Eğer deneme şansın varsa başka bir arkadaşın vınn, jet yada vodem ile bağlanmayı dene bunlarda olmuyorsa tablet 3g desteklemiyor olabilir ...

Tommy Vercetti

Tommy Vercetti

Üye
R.A.M

R.A.M

Üye
Öncelikle Turkcell VINN modemi bir bilgisayara bağlayarak şifresini kaldırınız. (Ayarlar bölümündeki PIN işlemlerinden)

2) USB aparatı ile Turkcell VINN’ı tablete’ee bağlayınız.

3) Mobee’nin Ayarlar bölümünden Kablosuz Ağlar’a giriniz. Kablosuz ağ açık ise kablosuz ağı kapalı hale getiriniz. (Yeşil tik var ise bunun üzerine basarak kapatabilirsiniz)

4) Aşağıya doğru baktığınızda, Mobil Ağlar’a tıklayınız, Erişim Noktası Adları’na tıklayınız.

5) Ekran boş ise, menü tuşuna basınız. Yeni APN düğmesi çıkınca buna basınız.

6) Erişim Noktası Düzenleme ekranın en üstte Ad bölümüne istediğiniz bir isim giriniz.

7) Bir altındaki APN bölümüne Turkcell için MGB tuşlayınız.

8) Menü tuşuna basarak, kaydet opsiyonunu bulup kaydediniz.

9) Geri tuşuna basarak iki ekran geliniz (Kablosuz ve Ağ ayarları menüsü). Bu menüde “3G disabled” yazısına basarak 3G’yi aktif hale getiriniz.

- - - Eklendi - - -

Bu ayarları yap olur.

A s ı m

A s ı m

Üye
    Konu Sahibi
cihat37 teşekkür ederim bir denemem lazım ama benim tabletim bozuldu garantiye yolladım gelince denerim inşallah, bu tableti de bir doğru düzgün kullanamadım :dry:

serinaga

serinaga

Üye
Haydeee ne çabuk bozuldu ???

R.A.M

R.A.M

Üye
cihat37 teşekkür ederim bir denemem lazım ama benim tabletim bozuldu garantiye yolladım gelince denerim inşallah, bu tableti de bir doğru düzgün kullanamadım :dry:

geçmiş olsun benim tabletin ayarları e176 modem ile bağlanıyor ama sarj süresini %30 flan azaltıyor :( umarım işine yarar

A s ı m

A s ı m

Üye
    Konu Sahibi
Tabletim sonunda geri geldi ama artık beni bezdirdi, ben tableti ilk aldığımda usb okumuyordu -haziranda aldım yeni daha- götürdüm servise verdiler geri geldi 2 gün sonra tekrar usb okumamaya başladı ve tam götürmeden önce tablet kendisi kapandı, tekrar açılmadı. Götürdüm sorunu belirttim ve usb okumuyor dedim bugün bana geri geldi, paketin üzerinde sorun yok yazıyordu. Tablet açılıyor fakat usb okumuyor Allah aşkına nasıl hizmet bu :angry: kafayı yedim tableti tam verimle 2 gün kullandım, acaba yazılımsal bir sorunsa usb driverı falan ben götürmeden yükleyebilir miyim? Bu durumda ne yapmam gerekiyor bir yardımcı olur musunuz? Aynı hatayı 2 den fazla tekrarlayan ürünlerin değişimi şart ama bu aynı hatayı 3. kez tekrarlıyor sayılır mı sonuçta garantiden geldiğinde usb okumuyordu?

- - - Eklendi - - -

Ama tabletin içinde 3g support diye bir bölüm var ve benim modemimin modeli yazılı orada (biraz geç oldu ama :) )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt