Symbian'ın Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ELECTRONİC

ELECTRONİC

Üye
Kamera focus özelliği diyoruz basit bi şey gibi gelebilir ancak cihazın kamerasının donanımsal olarak desteklemesi gerekir bu olayı arkadaşlar yazılım ile yapılıcak basit bir şey değil cihazı alırken teknik detayları iyi araştırmak gerek oto focus istiyorsak N8 808 istemiyorsak c6 c7 701 700 vs ...

- - - Eklendi - - -

Arm koymadığından desteği çekti demedim.Symbian telefonların büyük bir eksiği dedim.Uygulama oyun eksikliğini ps vita al geçsin diye geçiştirip daha sonrada 808 yerine kamera al diyenlere laf edersiniz.Öyle saçma bir yaklaşım mı olurmuş.Yayıncılardan bir atak beklemeye devam edin.Yayıncılar bekleyip bekleyip desteksiz sisteme bir anda atak yaparlar zaten.Hayır bende yeri gelir Symbian'ı överim hatta 808 konularındaki mesajlarıma bakarsan güzel telefonların -en azından belli kesimler için- hakkını verdiğimi görürsün ama boş hayaller peşinde koşmak apayrı bir dünya.Ayrıca şuan arm11 kullanan başka bir firma söyler misin ? Atası olması ile devamlı başarılı olacağı çok farklı şeyler.Şuanda Symbian'ın Android ya da IOS'la hiç bir şekilde yarışamayacağı bir gerçek.Her ne kadar fan olursak olalım bunu kabul etmeliyiz.Ayrıca Nokia Symbian'ı bırakma kararı aldığında 5 milyar nakit rezervi kalmıştı ve bu rezervle 1 tane bile olmaz ama 2 sistemi geliştirmesini istiyorsunuz.Kendi sistemlerden biriyle devam etmek isteseydide bu Symbian değil MeeGo olmalıydı.Son günlerde de yani Nokia Symbian'a desteği çekeceğini açıklamadan öncede OVI'ye oyun-uygulama yağmıyordu.Yine diğer sistemlere göre çok çok daha yavaş gelişiyordu.Bu azda olsa gelişme durduruldu doğru fakat bir anda Symbian desteğimizi çekiyoruz denilince durmuş gibi lanse ediliyor bu olay.Ayrıca s40'ın çok fazla satması pek bir önem arz etmiyor.Akıllı telefon üreten bir firma iseniz ucuz telefonlardan elde edeceğiniz gelir hiç bir işe yaramaz isimde yapamazsınız.Akıllı telefonlarla ilgili konuşuyorsak akıllı telefonların atası bizi ilgilendirmez her şeyin bir sonu vardı sevinirsiniz ya da sevinmezsiniz Symbian'ın sonuda geldi...

Ayrıca Wp ile Symbian'ın uzaktan yakından bir ilişkisi yok.Wp Microsoft'un mobil sistemi...

- - - Eklendi - - -

Satış stretejisi olabilir.Kameraya o özelliği ekleseydi çoğu kişi N8'e karşı 701'i ya da 603'ü v.s tercih edebilirdi.Bu durumda daha pahalı olan telefonu satmazdı.
Afyon reklamı yapmaya gerek yok sıkıntıda yok İos için geliştiriciler bi şeyler yapıyor tamam kabul ama 2 bin lira verdiğim cihaza bide para verip uygulama indirirsem salaklığıma doymam bu benim şahsi görüşüm tabi apple her şekilde sömürgeci bi strateji içinde bluetoth u kullanama mp3 çalama 4s e kadar olan süreçde kamera ile tatmin olma eee nereye gitti bizim para isme apple neymiş Iphone muş bırakalım şimdi onu bunu bi kenara nokianın finansal desteğine geçelim nedir 5 milyar mı nakiti kalmış :D evraklar senin elinden geçiyordu sanıyorum hatta meego ve symbianı bitirin kararınıda elopla birlikte aldınız nokianın olayı para değil symbian dan desteği çekeceğiz açıklamasının gelmesinin sebebi sadece ve sadece wp li cihazlara çok güvenmeleriydi sonra bi hüsran yaşandı tekrar symbiana sarıldı üst sekment bi cihaz ile hemde devrim dediği bi cihazda yine symbian belle ile karşılaştık meego yu zaten bi daha çıkarmıycam demişdi eee nereye döndük symbiana işletim sistemlerinin atasına symbian OS nokia ismi teknoloji literatüründe bulunduğu sürece piyasada kalıcak elop gider velop gelir stratejiler değişir denize düşende yılana sarılır ios veya android kadar çeşit olmasada yine kişisel olarak söylüyorum en kullanışlı en düzenli ve en basit sistem symbian Os'dur bu çok farklı bi şey symbian la doğdum symbianla ölürüm gibi bi şey işin özü bu sistemden destek çekicek olsa idi nokia satın almazdı milyon dolarlar verip aldı ve bunun daha uzun süreler boyunca kullanılacağı konusunda eminim symbianOs un ekmeğini nokia daha çok yer tüketici olarak bilmediğinize mi yönelirsiniz yoksa bildiğiniz eskimiş ancak yeni bi görünüme sahip olan sisteme mi symbian ismini 2016 değil 2096 ya kadar daha çook duyarsınız rekabet iyidir yenilikleri beraberinde getirir iyi forumlar ...

erdgnblt

erdgnblt

Üye
Symbian ın öldüğü felan yok. 2016 dan itibaren yeni bir işletim sistemi Symbian çatısı altında gelmeyecek o kadar.
Yapımcılara sen oyun geliştirme gibisinden bişeyde söylenilmedi engelde konulmadı.
Ayrıca herkes maxicepde takılmıyor unsigned signed bilmiyor. Benim çevremdeki N8 c6 c7 olan kişilerin hiçbiri maxicepde değil. Kredi kartı olanlar çekinmeden satın alıyorlar olmayanlarda almak istiyorlar. Konulsa satılmayacak diye bişey yok.

Sorun google ve apple gibi büyük markaların işletim sistemlerinin arkalarında iyi durmaları ve anlaşmalar ve korkular. Örneğin google mesela gameloft anlaşsa çok şey kazanır artık su gibi androidli cihaz çıkıyor. Apple ile anlaşsa mağazaya fiyatı daha yüksek koysa bile gider.

Ama nokia? qt diline çevireceksin destek vereceksin iyide kullanıcı sayısı ne bilmiyosunki bide qt ile mi uğraşcan. Fazla desteği felan yok fazla iyi bilende yok tamam büyük yerler bulurda küçük yapımcılar napsın? Java C++ gibi heryerde kullanılan bileni çok olan yokki.

Ayrıca emin olun nokianın B planı MeeGo dur. Açık kaynak olması hızını artırır. Yeni olması dikkat çeker. Symbian da yaşanılan deneyimi MeeGo da uygularlar hata yapmazlar. Emin olun geri dönseler MeeGo dan devam edecekler.

Wp politikası ise bence tam gerekli. Eleştirmek bizlere düşmez olmaz demek bizlere olmaz. O adamlardan çok iyi biliyo olsanız sizi ceo yaparlardı. İşler meego üretilsin demekle bitmiyor detaylar var. Mantık güzel ve mantık şu;
Wp microsoftun işletim sistemi. Yeni ilgi çekiyor. Değişik bir tarzı var dahada dikkat çekiyor. Microsoft arkasında duruyor e destek KESİNLİKLE OLCAK (destek yok demeyin ne zaman çıktıda desteği şimdiden bekliyorsun, ayrıca herkes wp içinn uygulama geliştirmeye başladı bile). Microsoft yazıyor e haliyle stabil ve güzel hatasız bi sistem. Hem işletim sistemi için para harcanmayacak. Sorun olmayacak. Telefonu güzel tutacaklar ve 2 yıl içerisinde eski günlere geri dönülecek sadece symbiansız :)

Son paragrafı iyi okumanızı rica ediyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: famemonster16 ve kullanıcıadları
Polymath

Polymath

Üye
WP ye gecmesi gerekli degildi bence. Symbian daa oyun uygulama sıkıntısını bitirse şuan android demezdik. Şuan elimdeki telefon 1ghz 512mb ramle uçuyorsa siz düşünün 4 cekırdek 1 gb ramle ne olurdu.uzay çağında gibi olurduk nokia il Bunlara ek nokia kamera ve tasarım kalitesi de eklenecekti. Simdi ise microsoftun boyunduruguna girmiş zavallı bir sirket olma yolunda.

sublieutenant

sublieutenant

Üye

Windows Phone -.-

- - - Eklendi - - -

Söylenti mi ne söylentisi kardeşim ? Adamlar destek bırakıyorlar bir sistemin desteğini bırakmak sistemi yok etmektir.Symbian S60v5'te olduğu gibi ölü.808 kaç sene piyasada kalacak dersin bir süre sonra 3310 durumuna düşecek...Bu saatten sonra dönsede bu nakit rezervi ile düzeltemez.Devam edecek olsaydıda Symbian yerine MeeGo ile devam eder en iyimser düşüncede ise Symbian için alt-orta segment telefon yapardı bu durumda yine Symbianın durumu pek iyi olmazdı.Symbian'la devam edebilmesi -yani diğer sistemlere rakip olabilecek seviyede- için en az Android - IOS'un yeni yeni çıktığı ve gelişmeye başladığı devirde başlamalıydı yeniliklere.Ayrıca en büyük problemlerden biride Symbian cihazlarda Arm11 kullanılması.

sallama arkadaşım ben denediği işletim sistemini değil halen kullandığını soruyorum!
808, 'C, N ve E ' seri sonları, 700, 603, 500, X-3 devamı, Asha'dan 302 modeli vs. artı piyasaya sürülme aşamasında olan asha 306 modeli hangi işletim sistemini kullanıyor dersin? ''Nokia BELLE'' yani? N9 çıkalı ne kadar oldu, sanmaki N9-0. devam etmeyecek...
Nokianın yapmak istediğini kimse bilemez, zaman sadece gösterir !

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

sallama arkadaşım ben denediği işletim sistemini değil halen kullandığını soruyorum!
808, 'C, N ve E ' seri sonları, 700, 603, 500, X-3 devamı, Asha'dan 302 modeli vs. artı piyasaya sürülme aşamasında olan asha 306 modeli hangi işletim sistemini kullanıyor dersin? ''Nokia BELLE'' yani? N9 çıkalı ne kadar oldu, sanmaki N9-0. devam etmeyecek...

Asha serisi arayüzü değiştirilmiş S40 kullanıyor ne uyduruyorsun sen ? Ayrıca 808'in yanında Lumia 900 ve yüksek donanımlı Wp8'li cihazlarda gelecek ama artık Symbian için beklemeyin boşuna o tarz cihazları. N9 eğer Wp ile işler iyi giderse ki durum iyi gideceğini gösteriyor N9-0. diye devam etmeyecek çünkü MICROSOFT izin vermeyecek.Adamlar kendileri bıraktık diyorlar kendi kendinize fetva veriyorsunuz ! Ya Nokia'nın kendisi açıklama yapıyor Symbian'ın desteğini 2016'da çekeceğiz MeeGo desteğini bir kaç yıl vereceğiz ama bırakıyoruz Wp'ye geçiyoruz diye açık açık söylüyor, sen kendince başka yorumluyorsun.Symbian'ın adı Nokia Belle oldu diye bu açıklamadan etkilenmeyecek desteği devam mı edecek.Güldürme beni...Symbian'la devam etmek isteseydi Wp'ye ya da MeeGo'ya hiç bulaşmazdı bu bir gerçek.Symbian'ın gerek marketi gerek kullanan telefonların belirli özellikleri ile günümüz özelliklerinden geri kaldığı bir gerçek.Stabilite desen daha önce çok Symbian'lı telefon kullandım s^3'ünden S40'ına kadar ama daha stabil işletim sistemleri daha düzgün çalışanları mevcut.Zaten donanımsal özellikler desen bazı modellerin kameraları dışında yine aman aman bir üstünlüğü yok ki bu kamera olayıda Wp8'li Lumia'larda çökecek.Ayrıca N9 yani MeeGo B planı olabilir buna bende sevinirim ama A planının hala Wp olduğunu hatırlatırım.

Del Rey

Del Rey

Üye

Bu konu hakkında pek bir bilgin yok, değil mi?

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Kamera focus özelliği diyoruz basit bi şey gibi gelebilir ancak cihazın kamerasının donanımsal olarak desteklemesi gerekir bu olayı arkadaşlar yazılım ile yapılıcak basit bir şey değil cihazı alırken teknik detayları iyi araştırmak gerek oto focus istiyorsak N8 808 istemiyorsak c6 c7 701 700 vs ...

- - - Eklendi - - -

Afyon reklamı yapmaya gerek yok sıkıntıda yok İos için geliştiriciler bi şeyler yapıyor tamam kabul ama 2 bin lira verdiğim cihaza bide para verip uygulama indirirsem salaklığıma doymam bu benim şahsi görüşüm tabi apple her şekilde sömürgeci bi strateji içinde bluetoth u kullanama mp3 çalama 4s e kadar olan süreçde kamera ile tatmin olma eee nereye gitti bizim para isme apple neymiş Iphone muş bırakalım şimdi onu bunu bi kenara nokianın finansal desteğine geçelim nedir 5 milyar mı nakiti kalmış :D evraklar senin elinden geçiyordu sanıyorum hatta meego ve symbianı bitirin kararınıda elopla birlikte aldınız nokianın olayı para değil symbian dan desteği çekeceğiz açıklamasının gelmesinin sebebi sadece ve sadece wp li cihazlara çok güvenmeleriydi sonra bi hüsran yaşandı tekrar symbiana sarıldı üst sekment bi cihaz ile hemde devrim dediği bi cihazda yine symbian belle ile karşılaştık meego yu zaten bi daha çıkarmıycam demişdi eee nereye döndük symbiana işletim sistemlerinin atasına symbian OS nokia ismi teknoloji literatüründe bulunduğu sürece piyasada kalıcak elop gider velop gelir stratejiler değişir denize düşende yılana sarılır ios veya android kadar çeşit olmasada yine kişisel olarak söylüyorum en kullanışlı en düzenli ve en basit sistem symbian Os'dur bu çok farklı bi şey symbian la doğdum symbianla ölürüm gibi bi şey işin özü bu sistemden destek çekicek olsa idi nokia satın almazdı milyon dolarlar verip aldı ve bunun daha uzun süreler boyunca kullanılacağı konusunda eminim symbianOs un ekmeğini nokia daha çok yer tüketici olarak bilmediğinize mi yönelirsiniz yoksa bildiğiniz eskimiş ancak yeni bi görünüme sahip olan sisteme mi symbian ismini 2016 değil 2096 ya kadar daha çook duyarsınız rekabet iyidir yenilikleri beraberinde getirir iyi forumlar ...

Sence Nokia Wp projesi başarısız olursa MeeGo yerine Symbian'a dönecek kadar gerizekalı mı ? Symbian'a verdiği kadarını MeeGo'ya da veriyor yani yılda 1-2 güncelleme desteğini MeeGo'ya da bir kaç yıl destek vereceğini açıklamıştı tıpkı Symbian gibi.Ayrıca söylediğim o kadar şeyden sadece cevap verebileceğini düşündüğün 1 alana takılmışsın ve konuyu iyiden iyiye saptırmışsın.Her şirket belirli dönemlerde karını zararını ve bazende bütçesini açıklar.En büyük şirketler sıralamasını nasıl yapıyorlar zannediyorsun daha çok satma oranına göre falan mı:kop:Diyorum ki şirket bunun gibi bazı bilgilerini açıklıyor zaten olması gerekende bu sense bana kalkmış evet mali şeyleri senin elinden geçiyor zaten Symbian'ı bırakma kararını da sen aldın diyorsun.Ayrıca açıklamanın sebebi Wp'li cihazlara çok güvenmesi osu busu değil.Microsoft ile olan büyük yakınlığı ve anlaşmaları sonucunda diğer işletim sistemlerini bırakmak ve birbirlerini iyice bağlı konuma gelmek zorundaydı.Yani hem Microsoft Nokia'ya hemde Nokia Microsoft'a şuanda bağlı konumdalar zaten Microsoft'un hiç yapmadığı kadar büyük tavizler vermesinin sebebi de bu.Ayrıca en basit, en kullanışlı, en stabil işletim sistemide Symbian değil.Kullanışlılık, basitlik ararsan çok daha kullanışlısı, basitlik ararsan çok daha basiti, stabillik ararsan zaten alası var.Şimdide gelir bunlara cevap olarak Neymiş daha basiti dersin ne diyeyim sana...

Del Rey

Del Rey

Üye
Bana göre Nokia Windows Phone tutmadıktan sonra neye dönerse dönsün kaybedecektir. İstese MeeGo'yu yeniden yaratsın. Bundan sonra yalnızca S40 ile orta ve alt seviye cihaz üreticisi olabilir ancak. Bense gider iPhone 5'imi alır ve Steve Jobs ile Tim Cook abilerimize selamımı çakarım.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Bana göre Nokia Windows Phone tutmadıktan sonra neye dönerse dönsün kaybedecektir. İstese MeeGo'yu yeniden yaratsın. Bundan sonra yalnızca S40 ile orta ve alt seviye cihaz üreticisi olabilir ancak. Bense gider iPhone 5'imi alır ve Steve Jobs ile Tim Cook abilerimize selamımı çakarım.

Bende Wp'den şaşmamasını düşünüyorum.Wp ile büyük işler başarabilir özellikle Microsoft şuan yapmaya çalıştığı ekosistemi adam gibi yaparsa.

famemonster16

famemonster16

Üye
Nokia her sistemden desteğini çekiyor, yakında kullanıcılar da Nokia'dan desteğini çekerlerse hiç şaşırmayın.

ELECTRONİC

ELECTRONİC

Üye

Sence Nokia Wp projesi başarısız olursa MeeGo yerine Symbian'a dönecek kadar gerizekalı mı ? Symbian'a verdiği kadarını MeeGo'ya da veriyor yani yılda 1-2 güncelleme desteğini MeeGo'ya da bir kaç yıl destek vereceğini açıklamıştı tıpkı Symbian gibi.Ayrıca söylediğim o kadar şeyden sadece cevap verebileceğini düşündüğün 1 alana takılmışsın ve konuyu iyiden iyiye saptırmışsın.Her şirket belirli dönemlerde karını zararını ve bazende bütçesini açıklar.En büyük şirketler sıralamasını nasıl yapıyorlar zannediyorsun daha çok satma oranına göre falan mı:kop:Diyorum ki şirket bunun gibi bazı bilgilerini açıklıyor zaten olması gerekende bu sense bana kalkmış evet mali şeyleri senin elinden geçiyor zaten Symbian'ı bırakma kararını da sen aldın diyorsun.Ayrıca açıklamanın sebebi Wp'li cihazlara çok güvenmesi osu busu değil.Microsoft ile olan büyük yakınlığı ve anlaşmaları sonucunda diğer işletim sistemlerini bırakmak ve birbirlerini iyice bağlı konuma gelmek zorundaydı.Yani hem Microsoft Nokia'ya hemde Nokia Microsoft'a şuanda bağlı konumdalar zaten Microsoft'un hiç yapmadığı kadar büyük tavizler vermesinin sebebi de bu.Ayrıca en basit, en kullanışlı, en stabil işletim sistemide Symbian değil.Kullanışlılık, basitlik ararsan çok daha kullanışlısı, basitlik ararsan çok daha basiti, stabillik ararsan zaten alası var.Şimdide gelir bunlara cevap olarak Neymiş daha basiti dersin ne diyeyim sana...
Şirket kar veya zarar açıklar güzel kardeşim nereye yatırım yapacağını değil ama sana e posta ile bildirmişler sanıyorum meego ya dönecek diyorsun geliştirilen bi işletim sistemine mi dönersin yoksa hali hazırda kullanılan bi sistememi hele ki isim hakkı bile elinde bulunan ve artık Nokia belle olan bi sistem Wp diyoruz windows izin vermez diyorsun sistem olarak şirketler arası sadece bi ortaklık vardır nokianın yapacağı işlere windows el atıyor olsaydı yanmışdık ve bundan çıkaracağımız windows nokiaya ya el atamıyor tabi elop ile çözmedi iseler işi Basitlik vs konusunda ise dediğim gibi bu kişiseldir sana göre karpuz güzeldir bana göre kavun ancak alışmamış ... de don durmaz biz 10 yılı aşkın bi süredir symbian kullanıyor ve hala arkasında duruyorsak bi bildiğimiz vardır ...

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Nokia her sistemden desteğini çekiyor, yakında kullanıcılar da Nokia'dan desteğini çekerlerse hiç şaşırmayın.

Bu olay Nokia'nın üreteceği telefonlara bağlı.Eğer güzel telefonlar yaparsa ve şansı biraz yaver giderse Symbian ve MeeGo'yu bırakması en koyu Symbiancılar için bile bir kaç sene içerisinde unutulur.Zamanında Android kullanmam diye yeminler eden ve şuan Androide geçen nice kişiler var.

- - - Eklendi - - -

Şirket kar veya zarar açıklar güzel kardeşim nereye yatırım yapacağını değil ama sana e posta ile bildirmişler sanıyorum meego ya dönecek diyorsun geliştirilen bi işletim sistemine mi dönersin yoksa hali hazırda kullanılan bi sistememi hele ki isim hakkı bile elinde bulunan ve artık Nokia belle olan bi sistem Wp diyoruz windows izin vermez diyorsun sistem olarak şirketler arası sadece bi ortaklık vardır nokianın yapacağı işlere windows el atıyor olsaydı yanmışdık ve bundan çıkaracağımız windows nokiaya ya el atamıyor tabi elop ile çözmedi iseler işi Basitlik vs konusunda ise dediğim gibi bu kişiseldir sana göre karpuz güzeldir bana göre kavun ancak alışmamış ... de don durmaz biz 10 yılı aşkın bi süredir symbian kullanıyor ve hala arkasında duruyorsak bi bildiğimiz vardır ...

Microsoft Nokia'ya verdiği tavizler karşısında istediği bir olay bu.Tek üst segment telefonlarını Wp'ye üretecek bundan sonrada.Sence bir firma sadece zevkine diğer sistemlerden elini ayağını çeker mi ? Ayrıca Nokia'nın Microsoft'un elindeki bir kukla durumuna geldiği bir gerçek.Hatta bazıları bu durumu Microsoft'un Nokia'yı gizlice satın almasına bağlıyor.Basitlik kişisel değildir.Bir Wp, IOS arayüzü basitken Android'in arayüzü karmaşıktır.Sen sürekli Android kullanıp ona alışmış olabilirsin ama bu diğer sistemin daha basit olduğunu değiştirmez.Ayrıca Microsoft Nokia arasında normal bir ortaklık yok bunu Microsoft'un Nokia verdiği haklardan, Nokia'nında feragat ettiklerinden rahatça çıkarabilirsin.Ayrıca o gelişmemiş dediğin MeeGo şuan Symbian'dan çok çok daha ileride.MeeGo yerine Symbian'ı tercih etmesini gerektirecek kadar büyük bir üstünlüğünü söyler misin bana.Birde ticari kuruluşlar sizin bizim gibi bir sistemin kökenine geçmişine bakmazlar elde edecekleri paraya bakarlar.Eğer ki başka sistemin daha çok para kazandırma ihtimali varsa isterse asırlık sistem olsun şirket için bırakmama, vazgeçmeme sebebi olmaz.Bildiğin şey nedir acaba açıklar mısın ?

Ayrıca konuyu daha nerelere çekeceksin merak ediyorum.Kalan nakit rezervi ile konuyu saptırdın onu açıkladıktan sonrada ise bir anda niye MeeGo'ya geri dönsün demeye başladın -.-

Polymath

Polymath

Üye

Ya arkadaşım sen ne dönek adammışsın beeee.. Bundan 1 ay önce lumia serisine laf söyletmiyordun. Amazonda yok satıyor bende alacağım diyordun. Millete hakaret ediyordun. Bunları açıklasana bir. Demekki sen nokia kullanıcılarının yüzkarasısın. Nasıl bir karakterin var çözemedim yemin ediyorum.

Norm_Gkhan

Norm_Gkhan

Üye
Nokia cıyım sonuna kadar da nokia cı olarak kalacagım az önce arkdaşım geldi galaxy s2 vardı telefon bambaska diyarlarda resmen ucuyo arayüz desen dehset nokia da ne arayüz var nede baska bişey ama kafamı kesseler samsung kullanmam Nokia eninde sonunda kendini toparlayacaktır...

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Nokia cıyım sonuna kadar da nokia cı olarak kalacagım az önce arkdaşım geldi galaxy s2 vardı telefon bambaska diyarlarda resmen ucuyo arayüz desen dehset nokia da ne arayüz var nede baska bişey ama kafamı kesseler samsung kullanmam Nokia eninde sonunda kendini toparlayacaktır...

Yalnız olay arayüz ise sende sıkıntı yaşayabilirsin.Malum Symbian desteğinin çekilmesi ve işlerin Wp'ye kayması.Ben Wp arayüzünü çok beğeniyorum ama biraz alışılmadık tabi.

• Beğen
Tepkiler: Norm_Gkhan
Norm_Gkhan

Norm_Gkhan

Üye

Yalnız olay arayüz ise sende sıkıntı yaşayabilirsin.Malum Symbian desteğinin çekilmesi ve işlerin Wp'ye kayması.Ben Wp arayüzünü çok beğeniyorum ama biraz alışılmadık tabi.

aynen kardeşim sana katılyıorum wp arayüz ü çok güzel ayrıca lumia serisin iskelet görüntüsüde çok iyi ama ne alıcam ki elimde n8 var karar veremiyorum samsung kral olsada asla kullanmam bir yandan iphone alayım diyorum bilgisayar parası bugün apple magazında takılıyordum 2 genç geldi gayet normal bi şekilde iphone 4s aldı giti 2.492 liraya en iyisi n8 ile biraz daha devam edeyim zaman ileledikçe karar veririm

Lenneth

Üye
İsletim sistemi iyiledi ama yilllardir web tarayicisini duzeltemediler.

erdgnblt

erdgnblt

Üye
Beyler sıkmayın tatlı canınızı Microsoft ile Nokia arasında normal bir ortaklık yok doğru.

Konuyu burdan açacağım. Şimdi internet ve bilişim dünyasında biliyorsunuz ki google ve microsoft çok sıkı rakiplerdir. İki tarafta ortaklarını her alanda seçer.
Bu aynı mobil işletim sistemi (mobileos) dünyasında da aynıdır. Google ın androidi ve Microsoft un Windows Phone u. Microsoft ve Nokia Google ın ortakları gibi değil daha bütünleşik ortaklardır. Örneğin Haritaların Nokia yapımı olması veya Nokia nın Microsoftun işletim sistemine aniden ve %100 istikrarla geçiş yapması. Microsoft un tanınmaya Nokia nın ise eski imparatorluğunu geri kurmasına ihtiyacı var. Bir marka hem kendi işletim sistemini kurup hem kendi cihaz ve parçalarını üretirse başarısı düşebilir. Ama bir marka İşletim sistemini en iyi yerden alırsa kendi asıl üreteceği şeye odaklanırsa başarı artar.

Microsofta bakalım. Bilgisayarların %80 gibi bi oranı Windows kullanır. Windows köklü ve güçlü bir işletim sistemi. Zamandan deneyim almış gelişen bir sistem. Peki bu deneyim mobile dünyasındada başarılı olmaz mı? Bence olur. Microsoft dünyanın en zengin markası. Ona inanç ve uygulama sayısı emin olunki Apple ve Android de olduğu kadar iyi olacaktır.

Ben şunu söylerim. Windows Phone gelişirse ve destek çekilmezse üst ve orta segmentteki cihazlar hem Nokia ya hemde Microsofta kazandırır. Uygulama kalitesi ve yeterliliği veya sayısı emin olun çok iyi durumda olacaktır.

HAYIRLI GECELER :)
SYMBİANA DEĞİL NOKİA YA DEVAM :)
SYMBİANCI DEĞİL NOKİA CI OLUN :tşk:

pRime.

pRime.

Üye
hep diyorum symbianın tek sorunu tarayıcı diye. bunun dışında optimize bir sistem olmuştu bunu güçlü bir donanımla taçlandıramadılar.

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
hep diyorum symbianın tek sorunu tarayıcı diye. bunun dışında optimize bir sistem olmuştu bunu güçlü bir donanımla taçlandıramadılar.

Bencede tabi birde market güçlendirilmeli.Bir de daha iyi donanımlı cihazlar gelmeli bu 3'ü gelmiş olsaydı iyi durumda olabilirdi. fakat bu 3'ü zaten temel 4-5 unsurdan yani bunlar düzeltilince sistem tamamen değişmiş gibi olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt