Symbian'ın Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aliosman166

aliosman166

Üye
    Konu Sahibi
Symbian'ın Sorunu
arkadaşlar symbian öldü falan filan diyorlar da bence yazılımda bir sorun yok symbian'ı öldüren nokia.. bu platform önceden dünyanın en iyisiydi özellikle s40'a binlerce oyun ürettiler.. şimdi android ios felan çıktı nokia da symbian a desteğini bırakınca kimse symbian a uygulama, oyun vs. yazmayı bıraktı ama yazılsa yazılmayacak die bir şey yok ios ve android için çok basit programlar üretiyorlar symbianda olmaması için hiçbir engel yok ama üretmiyorlar işte neden çünkü symbian öldü diyorlar. nasıl olsa kullanıcısı azalıyor diyorlar. Sanki birileri nokia'nın büyümesini istemyor symbianı hiç istemiyor da engelliyorlar symbianın gelişmesini :hmmm
siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ios ve androidte o kadar gereksiz veya çok basit uygulamalar var ama bunun symbian için olanları çok az sanki dünyada 2 tane işletim sistemi var gibi davranıyorlar.. :vur

Symbianize

Symbianize

Üye
cunku bunu elop bitirdi 2016 da destek bitcek dedi millette kilini kipirdatmiyo oyuzden bide oyun yazsalar nolur marketten satin alanmi var herkes internnetten indiriyor millet kazanmassa neden yazsinki

tempestshine

tempestshine

Üye
Adama bak ya.Her konuda onun adı var.Şişko Elop +o(

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
aliosman166

aliosman166

Üye
    Konu Sahibi
hayır tamam symbian diğer işletim sistemlerine göre düşük kalıyor bir şey demiyorum ama desteğini neden kesiyorsun :nono: başka işletim sistemlerine geç tamam ama symbianı da sahipsiz bırakmanın bir anlamı yok. eminim yazılamadığından deil destek yok die kimse yazmıyor o yüzden çekiliyor bu sıkıntı.

sublieutenant

sublieutenant

Üye
Laf onlar, kolada da alkol varmış böcekten sonra ;)
symbian öldüyse nokia hangi işletim sistemini kullanıyor?

aliosman166

aliosman166

Üye
    Konu Sahibi
işte öldüğü felan yok da öyle bi söylenti olduğu için oyun ve uygulama yazmayı bıraktı millet..

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Windows Phone -.-

- - - Eklendi - - -

işte öldüğü felan yok da öyle bi söylenti olduğu için oyun ve uygulama yazmayı bıraktı millet..

Söylenti mi ne söylentisi kardeşim ? Adamlar destek bırakıyorlar bir sistemin desteğini bırakmak sistemi yok etmektir.Symbian S60v5'te olduğu gibi ölü.808 kaç sene piyasada kalacak dersin bir süre sonra 3310 durumuna düşecek...Bu saatten sonra dönsede bu nakit rezervi ile düzeltemez.Devam edecek olsaydıda Symbian yerine MeeGo ile devam eder en iyimser düşüncede ise Symbian için alt-orta segment telefon yapardı bu durumda yine Symbianın durumu pek iyi olmazdı.Symbian'la devam edebilmesi -yani diğer sistemlere rakip olabilecek seviyede- için en az Android - IOS'un yeni yeni çıktığı ve gelişmeye başladığı devirde başlamalıydı yeniliklere.Ayrıca en büyük problemlerden biride Symbian cihazlarda Arm11 kullanılması.

punisher123

punisher123

Üye
Kabahat biraz Nokiada,Kullanmayı vazgeçeceksen bile,Ben desteğimi kesiyorum demiyceksin,Böyle ortada kalırsın işte,Sanki desteği kesiyorum diyince biyerimi arttı? daha beter oldu.

• Beğen
Tepkiler: famemonster16 ve aliosman166
msy2017

msy2017

Üye
androidin hd oyunları dahil çoğu internette var zaten android kullananlar da internetten indirebiliyor yani yanılmıyorsam android oyun bölümünde 17 gblık paket paylaşılmıştı.ben şimdiye kadar hep symbian kullandım eski symbian biraz sıkıcıydı ama symbian belleyle çok değişti bence çok güzel oldu nokia biraz daha iyi işlemci vs koyup bir de uygulama desteği getirseydi müthiş olurdu.ben şahsen symbian belle arayüzünü daha çok beğeniyorum android karışık geliyor

• Beğen
Tepkiler: famemonster16
aliosman166

aliosman166

Üye
    Konu Sahibi

Windows Phone -.-

- - - Eklendi - - -

Söylenti mi ne söylentisi kardeşim ? Adamlar destek bırakıyorlar bir sistemin desteğini bırakmak sistemi yok etmektir.Symbian S60v5'te olduğu gibi ölü.808 kaç sene piyasada kalacak dersin bir süre sonra 3310 durumuna düşecek...Bu saatten sonra dönsede bu nakit rezervi ile düzeltemez.Devam edecek olsaydıda Symbian yerine MeeGo ile devam eder en iyimser düşüncede ise Symbian için alt-orta segment telefon yapardı bu durumda yine Symbianın durumu pek iyi olmazdı.Symbian'la devam edebilmesi -yani diğer sistemlere rakip olabilecek seviyede- için en az Android - IOS'un yeni yeni çıktığı ve gelişmeye başladığı devirde başlamalıydı yeniliklere.Ayrıca en büyük problemlerden biride Symbian cihazlarda Arm11 kullanılması.
söylenti demedim destek çekildiği için öldü evet ama nokia desteğini çekmeseydi sağlam ve çoğu kişinin sevdiği bir işletim sistemi olarak kalırdı..

- - - Eklendi - - -

Kabahat biraz Nokiada,Kullanmayı vazgeçeceksen bile,Ben desteğimi kesiyorum demiyceksin,Böyle ortada kalırsın işte,Sanki desteği kesiyorum diyince biyerimi arttı? daha beter oldu.
aynen desteğini çekmesine gerek yoktu..

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
wp symbian kaynaklı diye biliyorum :hmmm yanlışsam düzeltin

ELECTRONİC

ELECTRONİC

Üye
wp symbian kaynaklı diye biliyorum :hmmm yanlışsam düzeltin
Yanlışsın düzel benim dikkatimi çeken Arm 11 ile symbian bağıntısı kuran arkadaş nokia işlemciyi arm kullandığı için mi desteği çekiyor ilginç 808 arm cortex 1.3 ghz işlemci var ve symbian belle burdan yola çıktın herhalde ancak wp li cihazlardada arm kullanılıyor ve arm nin sadece nokia da kullanılmadığını hatırlatmak isterim symbian konusuna gelince tekrar sistemin öldüğü filan yok hatta toparlanma döneminde bi lale devri yaşandı ancak belle ile tüm kullanıcılar tatmin oluyor tabi çocuk gibi oyun çıksın oyun çıksın diye ağlayanlar hariç oyun oynayacaksan alacaksın psp vita devam edeceksin mobil cihazlardan çok şey bekliyoruz kimilerimiz abartmanın manası yok symbian OS mobil işletim sistemlerinin atasıdır adroid ios ancak önünde eğilir dünya üzerinde hali hazırda s40 larıda katarsak en fazla kullanılan işletim sistemi symbiandır bilginize bence yayımcılardan bi atak gelecek ...

• Beğen
Tepkiler: aliosman166
HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Yanlışsın düzel benim dikkatimi çeken Arm 11 ile symbian bağıntısı kuran arkadaş nokia işlemciyi arm kullandığı için mi desteği çekiyor ilginç 808 arm cortex 1.3 ghz işlemci var ve symbian belle burdan yola çıktın herhalde ancak wp li cihazlardada arm kullanılıyor ve arm nin sadece nokia da kullanılmadığını hatırlatmak isterim symbian konusuna gelince tekrar sistemin öldüğü filan yok hatta toparlanma döneminde bi lale devri yaşandı ancak belle ile tüm kullanıcılar tatmin oluyor tabi çocuk gibi oyun çıksın oyun çıksın diye ağlayanlar hariç oyun oynayacaksan alacaksın psp vita devam edeceksin mobil cihazlardan çok şey bekliyoruz kimilerimiz abartmanın manası yok symbian OS mobil işletim sistemlerinin atasıdır adroid ios ancak önünde eğilir dünya üzerinde hali hazırda s40 larıda katarsak en fazla kullanılan işletim sistemi symbiandır bilginize bence yayımcılardan bi atak gelecek ...
inşallah :)

kaavkw

Üye
Siz bir işletim sistemine son kullanma tarihi koyarsanız olacağı budur, zaten destek azalmıştı şimdi tamamen durdu diyebiliriz. İşin garibi WP'de de aynı hatayı yapıp Lumia'lara Windows 8 gelmeyeceğini açıkladılar, ben şimdi neden Lumia alayım ki yazılım desteği almayacağını bile bile, W8'li telefon beklerim ya da ios, android'ye yönelirim bu kadar basit. Daha dünya genelinde satışı başlamayan (Türkiye dahil) telefon üzerinden böyle bir stratejiye gidersen batman yakındır.

aliosman166

aliosman166

Üye
    Konu Sahibi
Siz bir işletim sistemine son kullanma tarihi koyarsanız olacağı budur, zaten destek azalmıştı şimdi tamamen durdu diyebiliriz. İşin garibi WP'de de aynı hatayı yapıp Lumia'lara Windows 8 gelmeyeceğini açıkladılar, ben şimdi neden Lumia alayım ki yazılım desteği almayacağını bile bile, W8'li telefon beklerim ya da ios, android'ye yönelirim bu kadar basit. Daha dünya genelinde satışı başlamayan (Türkiye dahil) telefon üzerinden böyle bir stratejiye gidersen batman yakındır.
aynen çok yanlış şeyler yapıyor bu nokia.. misal 701 e auto focus koymamasındaki amaç ne küçücük bi özelliği bu iyi telefondan neden esirgiyosun ki..

punisher123

punisher123

Üye
Autofocus meselesine hiç anlam verememişimdir zaten,Neden böyle bir özellik Bu telefonlara konmazki..

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Arm koymadığından desteği çekti demedim.Symbian telefonların büyük bir eksiği dedim.Uygulama oyun eksikliğini ps vita al geçsin diye geçiştirip daha sonrada 808 yerine kamera al diyenlere laf edersiniz.Öyle saçma bir yaklaşım mı olurmuş.Yayıncılardan bir atak beklemeye devam edin.Yayıncılar bekleyip bekleyip desteksiz sisteme bir anda atak yaparlar zaten.Hayır bende yeri gelir Symbian'ı överim hatta 808 konularındaki mesajlarıma bakarsan güzel telefonların -en azından belli kesimler için- hakkını verdiğimi görürsün ama boş hayaller peşinde koşmak apayrı bir dünya.Ayrıca şuan arm11 kullanan başka bir firma söyler misin ? Atası olması ile devamlı başarılı olacağı çok farklı şeyler.Şuanda Symbian'ın Android ya da IOS'la hiç bir şekilde yarışamayacağı bir gerçek.Her ne kadar fan olursak olalım bunu kabul etmeliyiz.Ayrıca Nokia Symbian'ı bırakma kararı aldığında 5 milyar nakit rezervi kalmıştı ve bu rezervle 1 tane bile olmaz ama 2 sistemi geliştirmesini istiyorsunuz.Kendi sistemlerden biriyle devam etmek isteseydide bu Symbian değil MeeGo olmalıydı.Son günlerde de yani Nokia Symbian'a desteği çekeceğini açıklamadan öncede OVI'ye oyun-uygulama yağmıyordu.Yine diğer sistemlere göre çok çok daha yavaş gelişiyordu.Bu azda olsa gelişme durduruldu doğru fakat bir anda Symbian desteğimizi çekiyoruz denilince durmuş gibi lanse ediliyor bu olay.Ayrıca s40'ın çok fazla satması pek bir önem arz etmiyor.Akıllı telefon üreten bir firma iseniz ucuz telefonlardan elde edeceğiniz gelir hiç bir işe yaramaz isimde yapamazsınız.Akıllı telefonlarla ilgili konuşuyorsak akıllı telefonların atası bizi ilgilendirmez her şeyin bir sonu vardı sevinirsiniz ya da sevinmezsiniz Symbian'ın sonuda geldi...

Ayrıca Wp ile Symbian'ın uzaktan yakından bir ilişkisi yok.Wp Microsoft'un mobil sistemi...

- - - Eklendi - - -

Autofocus meselesine hiç anlam verememişimdir zaten,Neden böyle bir özellik Bu telefonlara konmazki..

Satış stretejisi olabilir.Kameraya o özelliği ekleseydi çoğu kişi N8'e karşı 701'i ya da 603'ü v.s tercih edebilirdi.Bu durumda daha pahalı olan telefonu satmazdı.

punisher123

punisher123

Üye
İçinde sadece Nokianın bulunduğu bir pazarda bu strateji işe yarardı belki ama,Mevcut pazarda çok yanlış oynuyor Nokia.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
İçinde sadece Nokianın bulunduğu bir pazarda bu strateji işe yarardı belki ama,Mevcut pazarda çok yanlış oynuyor Nokia.

Bu yüzden Wp tepe cihazlar üretmeye başladı.Öyle olmasaydı MeeGo'lu tepe cihazlar üretecekti ama kimse bozulmasın bu iki sistem varken Symbian'a tepe cihaz üretmesini beklemek biraz yanlış olur değil mi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt