lumia aktivasyonlari wp8 duyurusundan etkilenmedi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
lumia aktivasyonlari wp8 duyurusundan etkilenmedi

Microsoft Windows Phone 8 işletim sistemini geçen ayın sonlarında tanıttı. Açıklanana göre, mevcut Windows Phone 7.5 cihazları Windows Phone 8 güncellemesi alamayacak. Bu durumun cihaz satışlarını sekteye uğratacağı düşünülüyordu. Ancak görünüşe göre Nokia Lumia Windows Phone cihazlarının satışında herhangi bir etkiye rastlamamış.

Nokia’nın yatırımcı telekonferans oturumunda konuşan CEO Stephen Elop Windows Phone 8 duyurusunu izleyen haftalarda Lumia aktivasyonlarının yataydan yükselişe doğru seyir değiştirdiğini kaydetti. Geçen çeyrekte dört milyon Lumia cihazı satan Nokia bu dönem içinde 826 milyon avro operasyon zararı açıklamıştı.

Finlandiyalı telefon üreticisi Lumia güncellemelerine odaklanmayı planlıyor. Elop’un söylediğine göre Nokia’nın mevcut Lumia cihazları Windows Phone 7.8 güncellemesini alacak. Öte yandan şirket cihazları için özel uygulamalar da çıkarmaya devam edcek. Ayrıca Nokia Windows Phone işletim sistemiyle çalışan, pazarın alt ve üst fiyat bölgelerine hitap eden rekabetçi telefonlar çıkarmayı planlıyor. Elop, Nokia’nın mevcut Lumia cihazlarını Windows Phone 8′in çıkışından sonra da satmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. Microsoft’un Windows 8 için cesur ve agresif bir pazarlama kampanyası hazırladığının da altını çizdi. Elop bunun Lumia ve Windows Phone satışlarına katkıda bulunmasını bekliyor.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Daha fazla satabilirmiş demek bu -.-

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
İnsanlar çok zengin galiba...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bir wpli telefon kullansaniz wp8 gelmemesine ragmen bu cihaz satişlarinin devam etmesini anlardiniz.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
bir wpli telefon kullansaniz wp8 gelmemesine ragmen bu cihaz satişlarinin devam etmesini anlardiniz.

Bencede alınabilesi bir telefon ama Wp8'in gelmeyeceği haberinin satışları azalttığı bir gerçek.Bu durumda eskisi kadar satmış satmasına ama Wp8'in gelmeyeceği açıklanmasaydı daha çok satardı anlamına gelmiyor mu ?

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Bizim paramız kısıtlı hünkarım.O yüzden iyi araştırıp almak lazım.Onun için dedim hünkarım.Zaten daha market ahım şahım bir olgunluğa ulaşamadı...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
evet dun de soyledim wp8 in mevcut cihazlara gelecegi aciklansaydi bugunkinin iki kati satardi eminim. Ama elopun da dedigi gibi wp8 cihazlar ciksa da wp7x cihazlari satmaya devam edicekler gerci bunu ben de daha once soylemiştim:D
O zaman buradan şunu cikabiliriz mevcut lumia cihazlarinin fiyatlari iyice aşagi cekilerek wp icin bir kullanici kitlesi oluşturulacak wp8 ile de pazar payi 2013 1. Ceyregi icin %20lere cekilecek. (bakin bir yere yazin 2013 1.ceyrek pazar payi %20 lerde olur diyorum.)

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve kullanıcıadları
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
evet dun de soyledim wp8 in mevcut cihazlara gelecegi aciklansaydi bugunkinin iki kati satardi eminim. Ama elopun da dedigi gibi wp8 cihazlar ciksa da wp7x cihazlari satmaya devam edicekler gerci bunu ben de daha once soylemiştim:D
O zaman buradan şunu cikabiliriz mevcut lumia cihazlarinin fiyatlari iyice aşagi cekilerek wp icin bir kullanici kitlesi oluşturulacak wp8 ile de pazar payi 2013 1. Ceyregi icin %20lere cekilecek. (bakin bir yere yazin 2013 1.ceyrek pazar payi %20 lerde olur diyorum.)

Tamamen katılıyorum bunda Nokia veya HTC'nin etkisi çok büyük olacak.Nokia iyi model üretmezse HTC yoksa Nokia Wp platformunda hüküm sürecek gibi gözüküyor az kaldı neler olacağını görmemize zaten.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Bunu yazdım hünkarım.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bir şey daha nokia'ya diger markalara gore ayricalik taninip bir ay once cihaz cikarmasi ssglanirsa o zaman yaygaraya bakin.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
bir şey daha nokia'ya diger markalara gore ayricalik taninip bir ay once cihaz cikarmasi ssglanirsa o zaman yaygaraya bakin.

O kadar büyük ortaklıkları var.Microsoft için MeeGo'dan vazgeçti Nokia Microsoft'unda bunun gibi ayrıcalıkları vermesi lazım bana göre.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
ben bu yüzden almadım kimi kandırıyorlar :off:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt