Fotoğraf Çektim | Nokia N8 vs. Sony Ericsson Xperia Pro; Sizce Hangisi Daha Kaliteli?

Sponsorlu Bağlantılar

Hangi cihaz daha iyi fotoğraf kalitesine sahip?

• Nokiia N8 12 MP

Kullanılan: 12 70.6%
  • Sony Ericsson Xperia Pro 8 MP

Kullanılan: 5 29.4%

• Kullanılan toplam oy
    17
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

.Murat.

.Murat.

Üye
N8'in ZOOM miktarı 2X, Xperia Pro'nun 16X. Zoom yapınca tabii ki Xperia Pro bozar. N8'de ZOOM YOK denecek kadar az. Hatta ben yok diyorum.

optik zoom olmadıktan sonra 50 zoom olsa ne yazar
dijital zum fotoyu bozar

• Beğen
Tepkiler: El~PisToLeRo
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Furkan pro çok parlak çıkmıs hatta göz yoruyor desem yeridir renkler abartılı iphone'un çekimlerine benzemis :hmmm

Never_Back_Down

Never_Back_Down

Üye
Keşke bir telefon daha olsaymış mesela Galaxy Wonder bakardık

MasteLaa

MasteLaa

Üye
N8 daha iyi çekmiş sanki Furkan abim :hmmm Daha doğal duruyor.

Türe

Türe

Üye
Pro daha canlı sanılım yazılımla alakalı ki aynısını iPhone 4 ve 4s de yapıyor. Renkleri olduğundan daha sıcak ve canlı gösteriyorlar ki bu da bazen göze hoş bazen ise itici gelebiliyor.

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
N8'de de 8 MP ile çekip orjinal boyutlarıyla yükleseydin. Detay başarımınıda görseydik ama şu durumda N8 gerek reng sıcaklığı gerek beyaz dengesi çok daha ötede.

mcetin55

mcetin55

Üye
N8 ezmis gecmis burda Xperiapro sadece renkleri abartmıs ilk basta hos gbi dururken snradan fark ediliyo fark zaten

Superfan

Superfan

Üye
Ya o telefona boşuna para verilmiyor.Kıyaslamaya gerek yoktu :D 650 MHz işlemci var.Symbian.Kim 1000 tl verir ki..ama işte kameraya geldi mi herkes bayılıyor.

- - - Eklendi - - -

Xperia Serisinde en iyi fotoğrafı Xperia S ve Xperia Neo çekiyor.Bunu SDN de okumuştum.Xperia S daha iyi tabiki ama Xperia S'in ki diğer amiral gemilerine göre iyi değil..Tabi şu an için konuşuyorum.Yoksa Xperia Nxt serisinin yeni canavarlı çok iyi kameraya sahip olacak.

enes-1907

enes-1907

Üye
arkadaşlar bırakın bence şu n8 ezmiş pro daha güzel çekmiş yorumlarını.o fotoyu hangi cihazın daha iyi çektiğini furkan daha iyi bilir.
ÇÜNKÜ,,
o fotoyu çektiği yere insan gözüyle bakınca acaba gerçekte n8 in çektiği gibi mi yoksa pro nun çektiği gibi mi onu anca o mekanda olan bilir yani furkan. belki kendi gözüyle baktığında n8 daha yakın gördüğüne belkide pro yakın demek istediğimi anladınız mı.çünkü çekilen fotoda hafif bir güneş ışığı var ..n8 in çektiği fotoda sanki güneş yokmuş gibi çekmiş.ama pronun çektiği resimde güneşin o mekana vurduğu apaçık belli.he istisnaya bakarsak belki n8 le çekerken fotoyu o sırada güneşin onünü bulutda kapatmış olabilir.yani kısacası o resmi çeken hangisinin daha gerçeğe yakın olduğunu bizden daha iyi anlar.çünkü çekmeden önce alanı çeken kişi görür.

4PuNiSHeR

4PuNiSHeR

Üye
N8 daha iyi çekmiş daha doğal.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Önceki fotoları kaldırdım yerine daha az önce çektiklerimi ekledim.

Türe

Türe

Üye
Yeni fotoğraflarda N8 daha iyi. Bir de şunu farkettim ; Pro karanlık ortamdaki flaşlı çekimlerde bir hayli fazla gürültü oranına sahip fotoğraflar çekiyor :hmmm

Placebo-

Placebo-

Üye
N8 fazla parlak geldi. Xperia daha canlı gibi. Gece çekimleri iki telefonunda vasat ama.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
ortama gore degisiyor kesin yorum yapamam. n8 kullandim insallah yakinda pro alicam o zaman anlarim anca

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Siz 1 tane değil 1 den fazla fotoğrafla ancak fark anlaşılır dediniz bende ona göre gece gece hazır N8'i bulmuşken çektim bir kaç foto :)

Benim yorumlarım:

- N8'in fotoğraf ayrıntısı çok daha yüksek, bu yüzden gürültü oranı az. MP'sinden kaynaklanıyor.
- N8 daha soluk çekiyor (buna 'doğal çekim' demeyin), Xperia Pro daha canlı çekiyor.
- N8 kamerasının önündeki kırmızı ışık yüzünden bazen kırmızı tonlu görüntüler elde ediyor ve bu durum rahatsız edici.
- N8'de sanırım görüntü sabitleyici yok, bu yüzden az bi titremede bile görüntünün ayrıntıları bulanaklaşabiliyor.
- N8'de kamera ayarları esnek değil, istenilen her ayar yapılamıyor (odaklama türü gibi).

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Sony Ericsson Xperia Pro ile dayımın Nokia N8'ini aldım elime, gece gece fotolar çektim. Herşey otomatiğe ayarlı. Sizce hangi telefon daha kaliteli çekimler yapmış?

Fotoğraflar:

Sony Ericsson Xperia Pro:

Nokia N8:

Fotoğraftakiler akrabalarım.

fotoğraftakiler akrabalar ha :kop2:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt