Bir nokia klasiği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fikret3968

fikret3968

Üye
    Konu Sahibi
Bir nokia klasiği
0​

Finlandiyalı telefon devi Nokia’nın tepe yönetiminin aldığı kararlar şirketin 15 yıl geri gitmesine yol açtı.

Nokia’nın akıllı telefon pazarında yaptığı stratejik hataları yazsak herhalde roman olur. N9 gibi çok güçlü ve şık bir model üretip içine bir daha geliştirilmeyeceği açıklanan MeeGo işletim sistemini koyan Nokia yönetimi bu güçlü telefonun ölü doğmasına sebep olmuştu.
Kendi geliştirdiği Symbian işletim sistemini geliştirip adını da olarak değiştiren Nokia yönetimi hemen ardından artık Windows Phone işletim sistemi ile yola devam edeceğini açıklamış ve böylece Belle telefonların da satışlarına balta vurmuştu.

Bunun ardından Windows Phone 7 işletim sistemli modelleri piyasaya süren Nokia yönetimi, bu telefonların hiçbirisinin ‘e yükseltilemeyeceği anlaşılınca bir kez daha kendi bacağına kurşun sıkmış ve milyonca dolar harcanan Lumia serisinin daha yolun başındayken “eski model” olmasına sebep olmuştu.
Tüm bu gelişmelerden sonra Nokia’nın hisse senetlerinin değeri 1.92 dolara gerileyerek 1996′daki seviyesine düştü. Şirketin maddi değerini yaklaşık 15 yıl geriye gitmesini sebebi kötü ürünler değil, kötü yönetim ve yanlış kararlar olarak değerlendiriliyor.
Bu sonbaharda tanıtılması beklenen Windows 8 işletim sistemli Nokia telefonlar şirketin son kozu

• Beğen
Tepkiler: soyluozcan

MersinNewYork

MersinNewYork

Üye
eskiden nokia yı menüdeki ikonların yeri değiştiriliyor diye , çok popüler diye seçerdim ve bütün telefonlarım nokia ydı halen evde 7 tane nokia var

amaartık anlıyorum ki yavaş yavaş ios a yada androide geçmeliyiö belkide ..bilemiyorum ..

larten123

larten123

Üye
Beter olsunlar. Akılsızlıklarının cezasını çeksinler şimdi:bottom:

'Sefer

'Sefer

Üye
Nokia çok saçma kararlar alıyor ve kendini soğutmak için elinden geleni yapıyor :nono:

ultraslan_66

ultraslan_66

Üye
nokianın yeni gelen yöneticisi nokia yı batırdı adam kesin apple veya android çalışanı :hmmm:islik

Polymath

Polymath

Üye
OLur mu ya yalan haber. Nokia amazon da yok satiyormuş=D Lumia serisi manyak. Hatta lumia 900 dünyanın en iyi teli. =D

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Norm_Gkhan

Norm_Gkhan

Üye
Ben nokia yı anlamıyorum 1 yılda 30 tane telefon çıkartıyor tüm özellikleri aynı sadece tipleri değişik e6 alıyosun 1 ay sonra e7 geliyo gidip e7 alıyosun 2 ay sonra n9 geliyo n9 alıyosun 3 ay sonra lumia geliyo çıkardıgı modellerın arasındaki fiyat farkları ise çok ucuk en iyisini iphone yapıyor cıkartıyor 1 tane model sadece hafıza farkı var bence nokia bu yüzden de çok kaybediyor...

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
OLur mu ya yalan haber. Nokia amazon da yok satiyormuş=D Lumia serisi manyak. Hatta lumia 900 dünyanın en iyi teli. =D

AT&T yi ara de ki Lumia900 ümün sim kilit kodunu istiyorum alacağın cevap sana yeter.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt