kasayı topladım para boşamı gitti acıl yardım son 4 saatım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
06kubilay06

06kubilay06

Üye
    Konu Sahibi
kasayı topladım para boşamı gitti acıl yardım son 4 saatım
Arkadaşlar bu siteden kasa toplamada yardımcı oldu bazı arkadaşlar mazlemelerı verdıler bende aldım aldıktan sonrada antalyaya gıttım hemen ve dun geldım bugun sabahda parçaları birleştirmeye başladım saat 10 da başlayıp 1 de bıttı kasayı açtım win 7 ultimateyı kurdum daha sonra driverleri felan kurdum artık herseyıyle bır kasa olmustu çalısıyordu ınternete gırdım tabı bunları yaparken kasanın 2 kapağıda açıktı cunku montojı yenı bıtırmıstım kabloları toplamamıstım neyse kasayı kapattım kasannı ıcındekı kabloların hepsını topladım ve son olarakda acaba anlar çalısıyormu dıe kasayı açtım tum hersey olduğu gıbı çalısıyordu neyse sağ kapağı kapattım bırden ctırt dıe bı elektırık sesı geldı kasa kapandı hersey gıttı ciddi bir endıseye kapıldım kasayı açılmıyordu ve sanırsam ses guç kaynağından geldı e bı koku geldı sonra bılgısayarın fısını tekrar taktım ne goruntu ne ses kasa ıcınde hıc bır faalıyet yok sadece guc kaynağında zzzzzzz dıe bı ses gelıyor bende korktum kapattım guc kaynağının ıcını açtım prizden çıkardıktan sonra ama hıc bır yanık erıme vs. hıc bırsey yok arkadaşlar yardım edın babam zaten bu kasayı almama olumlu bakmıyordu bırde kasayı yaktığımı öğrenirse acaip kızar sizce anakart ekran kartı ramler işlemci vs yandımı? yksa sadece guc kaynagında bır hasarmı oluştu arkadaşlar benım bu sorunu babam gelmeden once yapmam gerek babam 4 saat sonra felan gelek eğer kasayı çalıştıramazsam benım ıcın gerçekten kotu olur

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
arkadasım sanırsam anakartı kasanın plakasına düz montaj yaptın...
Anakartı kasanın montaj plakasından kısa devre yapmaması ıcın vıda yerlerıne araya koyulan parçalar var onları koymadıysan kısa devre yapıp guc kaynagını yakmıssındır...
Anakarta bır zarar geldımı bılemem... Eger araya montaj vıdalarınıda taktıysan anakart kısadevre yapmadıysa kapagı kapattıktan sonra olmuş olmalı....

Veya sıstem yke bındıgınde power yeterlı gelmeyınce halıyle power yanmıstır.. Veya veya power kendınden arızalı olabılır....

Powerın ıcını acıp garantı bandını yırtmasaydın veya acıldıgına daır ız bırakmadıysan garantıye gıdebılır..
Sıfırıyla degısıp gerı gelır..

Sıstemın parcalarını yazarmısın

06kubilay06

06kubilay06

Üye
    Konu Sahibi
anakartı normal sekılde taktım düz değil parçaları tam delıklerıne gore montaj yaptım. ayrıca malesef güç kaynağınn içini açtım o andakı panıkle be bır kağıt vardı vidanın ustunde o kağınıda kaldırdım :( sistem parçalarını ıse sen toplamamıstın hasan kardeş ama genede yazıyım Adet Ürün Birim FiyatKDV Hariç KDV Toplam FiyatKDV Dahil ad. Anakart MSI 970A-G46 AMD 970, DDR3, AM3, SATA6Gb/s, USB3.0, ATX 104,39USD %18 223,28TL ad. İşlemci AMD FX 4100 X4 FD4100WMGUSBX, 3.6GHz, 8MB, 95W, AM3+ 118,34USD %18 253,11TL ad. Bellek GSKILL F3-1600C9D-8GAB G.SKILL Ares Blue DDR3-1600Mhz CL9 8GB (2x4G... 54,89USD %18 117,41TL ad. Dahili sabitdisk SEAGATE ST500DM002 Barracuda 500GB 16MB 7200rpm SATA 6.0Gb/s 86,39USD %18 184,78TL ad. DVD yazıcı LG GH24NS90 24X Siyah, Kutusuz 22,49USD %18 48,11TL ad. Ekran kartı (Kampanya) SAPPHIRE 11180-00-20R HD 6850 1GB HD6850, PCI-E16... 155,69USD %18 333,01TL ad. Kasa ZALMAN Z9 PLUS Fan Kontrollü Dijital Termometreli Mid Tower Güç Kay... 77,39USD %18 165,53TL ad. Güç kaynağı HIGHPOWER HPC-550-B12S 550W Element 80+ BRONZE 63,89USD %18 136,66TL ad. Klavye-Fare set A4TECH KR-7320D-USB Multimedya Q Siyah USB kablolu 12,59USD %18 26,93TL ad. Kulaklık ve Mikrofon LACCESS LH-861 Mikrofonlu Profesyonel 7,46USD %18 15,95TLTOPLAM TUTAR 1504,77TL

- - - Eklendi - - -

yukarda yazı bıraz kaışık oldu dur lınkerını atıyım

- - - Eklendi - - -

sistemi win7 ultimate 64 bit

- - - Eklendi - - -

lınkler gıtmıyor :S ben sana konuyu gosterıyım bu konuda vermıstın lınklerı : http://www.maxicep.com/pc-donanim-genel/yeni-bir-masaustu-bilgisayar-alicam-yardim-661201.html

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
tmm sistemi güzel dizmişizde..
power sorunlu olabilir veya sen kısadevre yaptırmış olabilirsin...

vidanın üzerindeki kagıdı kaldırmışsın belli oluyorsa inventus kabul etmez...
belli olmuyorsa gönder şansını dene derim.

durumu izah et... parçaları teslim aldıktan sonra tatile gittim geldim bugun kurulum yaptım power ilk çalışmada yandı felan de..
ne bilim anlat işte :D

- - - Eklendi - - -

yaa babana dersin parça arızalı çıktı geri göndericem yenisini vericekler
bu kadar basit
yani ben yaktım deme :ehe

06kubilay06

06kubilay06

Üye
    Konu Sahibi
kısa devreyı neden yapmış olabilir ? ben 1 saate yakın kullandım bılgısayarı +win7 de kurdum bu surede hıcbır sorun cıkmadı acaba ekran kartı fazla guç mu ıstedı ve yetmeyıncemı goturdu sıstemı ? ayrıca sadece psu mu gıtmıstır yoksa ram işlemcı hdd anakart ekran kartıda gıtmısmıdır ayrıca yarın sabahdan gonderıcem ya kasa cidden süper oldu ben bunu çop dıyıp atamam ayrıca daha yuksek bi psu alsam olurmu ? mesele 600 watt 90 gold gıbı bısı ? yanı yuksek wattlı olunca bır sorun cıkarırmı yoksa gene aynı psu yu mu alıyım ? aynı psu yu almaktan korkuyorum :S ve ınventus kabul etmez kağıt barız açık ama avantaşım var ben ınventusdan kasanın ıcındekılerı sipariş ettim psu harıç cunku o gun ellerınde kalmamıstı bende psu yu tatılden gelınce aldım :DDD yanı bugun sabah geldı psu birde bana gerçek güç değeri olan bı psu onerırmısın

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
arkadaşım o poweri ben önerdim sana
fazlasıyla kaliteli güvenli bir power...

ve sistemine fazlasıyla yeter merak etme...
birşey olduysa sadece powera olmuştur meraklanma...
kaliteli ve çeşitli güç ve devre korumaları mevcut diğer parçalara zarar gelme ihtimali düşük...

ama sen sistemi kontrol et kısadevre yapacak biryer veya yanlış taktıgın bir kablo varsa yeni gelecek olan powerda yanabilir...

garanti kağıdı bariz belli ise değişme ihtimalleri çok düşük... yani yeni power alacak gibi duruyorsun...

aynı powerı alabilirsin... fazlasına para vermeye gerek yok...

high power markası çok kalitelidir meraklanma aynı powerın 500watt olanını ben kullanıyorum taş gibi :D

06kubilay06

06kubilay06

Üye
    Konu Sahibi
içime su serptiniz ben kasayı montajlarken annem sen nası bu kadar sey bılıyosun felan dedı hayran kaldı tabı 14 yaşında olduğum için :) ben kasayı bıtırdım açtım win7 yı kurdum bılgısayar çalıstı tabı annemde şaşırdı kasa çok ıyı çalısıyordu bırden kasa gıdınce annemde durduk yer olduğunu farkettı ayrıca inventus la konuştum hasarın psu dan olduğunu dusunduler ve suçu uslenıp ozur dıledıler :D
sız yarın bıze aras kargo ıle gonderın bız tum testlerı tabı tutup 24 saat çalıstırıp sıze gondereceğiz dediler :D ama ordakı testlerde benım bır hatam varsa 30 tl gıbı bır ucret alınabılırmıs değişimn ucretı normalde o kağıt kalkınca psunun parasını odemek gerekıyormus ama benımkı daha bugun geldı aynı gun bozulduğu için sadece değişim ucretı alabılır dediler ama tabı benım bır hatam varsa :D eğer yoksa zaten beleşş :D ayrıca yan komşuyu çağırdım pc muhendısı amerıkadan yıllık ızne geldı oda yarın aksam gıdıcek rıca ettım geldı baktı anakartı söktü anakartın taş gibi korkma parçalarının hıç bişeyı yok dedi psu nun ıcını açtı psuda şase yapmış olabilir dedi ama tam emın değilim dedi ayrıca hasan kardeş sanaa guvenım sonsuz eğer bır sorun olursa ben gene aynı psu yu alırım

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
inventus ücretsiz değişimde aynı powerı gönderir zaten :oke:
merak etme sen high power kaliteli markadır..
öyle olmasa ben almazdım :D :D :D
sende bir araştır testlerine bak :oke:

06kubilay06

06kubilay06

Üye
    Konu Sahibi
tesadüfen bır arkadaşımla konustum bu konuyu ondada 500 wattlık varmış hıc bır sorun yapmamış 2000 tl lık ekran kartı kullanıyor hıc bır sorun yapmamıs bende alırım :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
neyi sende alıyorsun :D

06kubilay06

06kubilay06

Üye
    Konu Sahibi
yanı aynısıyla değiştiririm :DDD

- - - Eklendi - - -

kardeş aklıma takıldı şu sıteyı bana gore doldursana bı :

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

+ 50 watt güvenlik payı eklesen bile 450 yapmıyor :oke:

- - - Eklendi - - -

Jomolocco

Jomolocco

Üye
gercekten kotu olmus bende 7 senelik pc mi emeklige ayirip asus n56vz alicam
toplama pc yaparken sikinti cikiyor bazen
keske bir bilgisayarci ile yapsaydinkeske
30-40 kagit atardin onada en azindan onun garantiligi uzerinden yapardin.

06kubilay06

06kubilay06

Üye
    Konu Sahibi

- - - Eklendi - - -

çok sağol bende işlemci kodu ve ekran kartı nosunun ne olduğunu bılemediğim için sana solemıstım teşekkürler

- - - Eklendi - - -

gercekten kotu olmus bende 7 senelik pc mi emeklige ayirip asus n56vz alicam
toplama pc yaparken sikinti cikiyor bazen
keske bir bilgisayarci ile yapsaydinkeske
30-40 kagit atardin onada en azindan onun garantiligi uzerinden yapardin.
aslında hıc bır sıkıntı yoktu hersey taş gibi çalıştı windowsu kurdum driverleri kurdum hele bir bf oynuyorumkı.... :D 1 saate yakın kullandım bılgısayarı kapattım windows kapanıyor yazısı çıktı sonra cıtt die bı ses geldı ekran gıttı kasa kapandı bı koku geldı :D neyse inventus guvenılır yer ucret odemeden değişim olcak tabı son dk de bır aksılık cıkmazsa eğer çıksa bıle en kotu ıhtımal 130 tl verır yenısını alırım sıstemı kaybetmektense zaten parçaların hepsını ınventusdan aldığım ıcın ucretsız montaj ve test yapıyorlar eğer sen satın aldığında montoj ve test yaptırmazsan o testı baska bi sefer sanırsam 1 ay sure ıcınde o testı ve montajı yapıyorlar 1 aydan sonrada 30 tl karşılığında test ve montaj yapıyorlar ınventus çalısanları gerçekten bılgılı bu konuda şayet 1 aya kadar istanbula gıdecem orda inventusun mağazasınıda gezmeyı planlıyorum

- - - Eklendi - - -

hasan kardeş pcı-e kartları yazmamışsın ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ekran kartı dahil..
ek olarak başka PCI-e seçmeye gerek yok :oke:

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
vay macerayi kacirmisim :D

hadi gecmis olsun insallah bir problem olmadan bilgisayarin calisir yine. Hasan kardesim soyleyecek sozum yok :D

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
06kubilay06

06kubilay06

Üye
    Konu Sahibi
bugun aras kargo evıme geldı bılgısayarı aldı ınventusa gondedı kargo ucretını ınventus odeyecekmış zaten. sabah 9 da ınventusdan aradılar arıza için geçmiş olsun dıyorlar arızanın bızden kaynakandığını dusunuyorlar o yuzden ozur dıledıler sorunun ne olduğunu en kısa sure zafında tarafıma bıldırceklermıs spu yu açtığım için bır sorun çıkmıcaktır dedıler ama spu uzerınde size ait bir hata olursa sıze bılgı verılcektır dedı neyse ınşallah bır sorun olmadan gerı gelır kasam

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bugun aras kargo evıme geldı bılgısayarı aldı ınventusa gondedı kargo ucretını ınventus odeyecekmış zaten. sabah 9 da ınventusdan aradılar arıza için geçmiş olsun dıyorlar arızanın bızden kaynakandığını dusunuyorlar o yuzden ozur dıledıler sorunun ne olduğunu en kısa sure zafında tarafıma bıldırceklermıs spu yu açtığım için bır sorun çıkmıcaktır dedıler ama spu uzerınde size ait bir hata olursa sıze bılgı verılcektır dedı neyse ınşallah bır sorun olmadan gerı gelır kasam
kasayı bütünüylemi gönderdin ?

06kubilay06

06kubilay06

Üye
    Konu Sahibi
evet oyle istediler tum parcalar kontrol edilcekmis

Silinen Üye 14714

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap

Hadi hayirlisi :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt