Trend Micro : Android zararlı yazılımları 20 000'i geçti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Trend Micro : Android zararlı yazılımları 20 000'i geçti

Açık kaynak yapısına sahip oluşu nedeniyle mobil işletim sistemleri arasında lider konumda olan Android işletim sistemi, bununla birlikte aynı nedenden ötürü zararlı yazılım istilasına maruz kalıyor.

Trend Micro tarafından yapılan araştırma, önceki çeyrekte Android işletim sistemini hedef alan zararlı yazılım sayısının bir ayda 10 000'den 20 000'e çıktığını ortaya koyuyor. Zararlı yazılımların Play mağazasında yayınlanmasıyla, bulaştığı cihaz sayısı da yüzbinlerle ölçülmeye başladı.

Yılın ilk üç ayında 5 000 olan sayı, ikinci üç ayda önce 10 000'e, sonrasında da 20 000'e fırladı. Play mağazasında tespit edilip silinen 17 zararlı yazılım ise 700 000 kez indirilmiş.

Zararlı yazılımlar sayesinde kötü niyetli kişiler kullanıcıları ücretli servislere yönlendirebiliyor, reklamlar gönderebiliyor, hassas bilgileri çalabiliyor veya telefonu bir botnet ağına dahil edebiliyor.

Trend Micro güvenlik araştırmaları yöneticisi Rik Ferguson, tüketici ilgisinin her geçen gün daha çok arttığı mobil cihazlara suçlu ilgisinin de aynı oranda arttığını belirtiyor.

Zararlı yazılımın en çok rastlanan türü, popüler bir orijinal uygulama görüntüsünde olanı. Bulaşan tüm zararlı yazılımların yüzde 30'u bu türü içeriyor.

Üçüncü taraf uygulama mağazaları da risk taşıyan diğer bir unsur. Tabii ki en büyük sorumluluk burada yine kullanıcıya düşüyor. Uygulama kurmadan önce izinlerin araştırılması ve şüphe çeken izin isteklerinin reddedilmesi gerekiyor.

(DH)

KayraBey

KayraBey

Üye
Satış politikası da olabilir ama ben telefonumda AVG kullanıyorum zaten.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
heeh geldiniz mi dediğime?? Ben market denetlenmeli dediğimde beni asıp kesenleri göreyim burda.. Yok zarar mı veriyormuş da cihaz brick mi oluyormuş! Peeh

• Beğen
Tepkiler: Placebo-
Placebo-

Placebo-

Üye
20.000 uygulamadan hiç bişicik olmaz. :) Telefonlara boşu boşuna virüs programı çıkarmıyorlar.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
20.000 uygulamadan hiç bişicik olmaz. :) Telefonlara boşu boşuna virüs programı çıkarmıyorlar.

evet ama virüs programlarını keşke denetim için kullansalar 700000 kez indirilmiş Ezgi az mı kardeşim?

• Beğen
doctorrr

doctorrr

Üye
aman n'olacak denip geçilmemesi gerek bence bu ciddi bişey : ?

• Beğen
Placebo-

Placebo-

Üye

evet ama virüs programlarını keşke denetim için kullansalar 700000 kez indirilmiş Ezgi az mı kardeşim?

E sende haklısın. :) Ne bileyim, ben indirmedim ya o bana yeter gibisinden havalardayım ben. :d:

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
aman n'olacak denip geçilmemesi gerek bence bu ciddi bişey : ?

o kadar sık oluyor ki kullanıcı alışmış kardeşim :)

- - - Eklendi - - -

E sende haklısın. :) Ne bileyim, ben indirmedim ya o bana yeter gibisinden havalardayım ben. :d:

İndirmediğinden emin olamazsın ki adamlar angry birds space in birebir aynısını mağazaya koymuşlar e insaf yahu rovio mobile dan başka kim mağazaya angry birds koyabilir buna nasıl izin verilir pes doğrusu.. Virüsler size zararsız gelse de telefondaki kayıtlı şifrelerinizi rehberleriniz kopyalıyorlar

• Beğen
doctorrr

doctorrr

Üye

o kadar sık oluyor ki kullanıcı alışmış kardeşim :)

- - - Eklendi - - -

İndirmediğinden emin olamazsın ki adamlar angry birds space in birebir aynısını mağazaya koymuşlar e insaf yahu rovio mobile dan başka kim mağazaya angry birds koyabilir buna nasıl izin verilir pes doğrusu.. Virüsler size zararsız gelse de telefondaki kayıtlı şifrelerinizi rehberleriniz kopyalıyorlar
türk insanı windowsta bile setup dosyasını kurarken next next next diyorsa bundada aynısı..insan biraz vicdan azabı çeker n'oluyor lan diye :dry:

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve Placebo-
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
  • Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan, Placebo- ve doctorrr
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
sayıda epey fazlaymış .

• Beğen
15097

15097

Üye
Android kullananlar için iyi bir şey olsa gerek :)

• Beğen
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Dikkatli olunması gerek.Virüs programı bulunması gerek.Android sonuçta biliyorsunuz ki bunlar normal.

• Beğen
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Bu normal karşılanmamalı işte

• Beğen
StunnerDead

StunnerDead

Üye
Valla açık kodlu olduğu için bunlara katlanmak gerek. Her istediğin şeyi yaparken iyi zararlı yazılım var diye kötü demek olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Placebo- ve MasteLaa
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt