"Eşine Arkadaşını Önerdi" Olay Oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
"Eşine Arkadaşını Önerdi" Olay Oldu
İndependent gazetesi, Üresin'in Türkiye'yi şok ettiğini ve büyük bir öfkeyi ateşlediğini belirterek, "Birçok Türk, toplumdaki laik ve dindar unsurlar arasındaki kültürel gerilimin büyüdüğüne inanıyor ve Sayın Üresin'in açıklamaları, sorunu daha da kötüleştirdi" görüşünü savundu.

İngiliz gazete İndependent, "TV Konuğu Türkiye'yi Şok Etti: Başka Bir Kadın Alması İçin Kocama İzin Verebilirim" başlığıyla yayınladığı haberde, "danışman, köşe yazarı ve ara sıra da talk show konuğu" Sibel Üresin'in, Kuran'da yazdığı için çok eşliliğe inandığını söylemesiyle Türkiye'de büyük bir öfkeyi ateşlediğinin altını çizerek, Üresin'in, "Kocama bekar arkadaşımı gösterdim. Beğeniyorsan alabilirsin dedim. Ama o kabul etmedi. Kabul etseydi de boşanmazdım" ifadelerini yansıttı.

"ÜRESİN, LAİK VE DİNDAR GERİLİMİ DAHA DA KÖTÜLEŞTİRDİ"

Gazete, "Birçok Türk, toplumdaki laik ve dindar unsurlar arasındaki kültürel gerilimin büyüdüğüne inanıyor ve Sayın Üresin'in açıklamaları sorunu daha da kötüleştirdi gibi göründü" yorumunu yaparak Üresin'in, Türkiye'deki erkeklerin yüzde 85'inin eşlerine sadık olmadığını iddialarına yer verdi.

Üresin'in, çok eşliliğin zaten dini nikahla yaygın olduğu görüşlerini aktaran İndependent, "Bazı araştırmalara göre, Türkiye'de toplamda 200 bin kadın yasal olmayan, tanınmayan çok eşli evli. Eğer bir evlilik sadece İslami yasada tanınıyorsa, bir kadından boşanmak isteyen bir adamın sadece üç defa "seni boşuyorum' demesi yeterli" diye yazdı.

juristokrat

juristokrat

Üye
bu kadın kullanılıyor bence,söylemiyor,söyletiyorlar.

yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
valla kadını tanımıyorum. Oman yorum yapmakta istemiyorum. Artı haklı da olabilirsin .böyle yapıphem Islam dinini hem de Kuran ı Kerim i kötüleme amaçlı yapıyordur .yaptırılmaya güdülüyordur.

juristokrat

juristokrat

Üye
valla kadını tanımıyorum. Oman yorum yapmakta istemiyorum. Artı haklı da olabilirsin .böyle yapıphem Islam dinini hem de Kuran ı Kerim i kötüleme amaçlı yapıyordur .yaptırılmaya güdülüyordur.

Ben de tanımıyorum ama cümleye bak takva sahibi bi kadın açıktan açığa '"Kocama bekar arkadaşımı gösterdim.
Beğeniyorsan alabilirsin.'diyebilir mi?bana kalsa diyemez.Hem bu ülke çok gördü dinin ardına saklanıp da ortalık karistiranları ve gerçekten dindar olmasına rağmen kullanıldığını anlamayan insanları.bu açıklamalardan ben şüphe duyuyorum.

yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
aynen hocam çok haklısın .

lgkg300

lgkg300

Üye
bir kadını öldürün ama kocası ikincisi almasın asla ve kat'a tahammül edemezler...

Neymiş kuran da çok eşlilik varmış... Islam dini tek eşliligi tavsiye ediyor. çok çeşitli sebeplerle eğer mecbur kalınması durumunda erkek ikincisini alabilir. kaldı ki ikincisini alacak olan da erkek olmalı. erkeğin hanımı gidip kocasına ikincisine mi bakıyor

Ne güzel dünya be kuran dan çarpıp çarpıp ayet söyle sonra kendi kafana ( olmayan) göre yorumla evlilik yapıldıktan sonra da bak islam çok eşliligi emrediyor ama kocam söyle böyle yapıyor deyip dini kötüle sonra ye memed ye...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...