Android Swap Nasıl Yapılır ?

Sponsorlu Bağlantılar

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
Android Swap Nasıl Yapılır ?
Nawy anlatabilirmisin gardaş... :)

- - - Eklendi - - -

şu partitioning olayını 10 kere yaptım 10 unuda düzgün yaptım 10 undada telefon hatalı kart diye gördü....

PriZm

PriZm

Üye
yav yanlış yapıyorsun.önce fat32 bölümünü yapacaksın ardından swap bölümünü.yoksa telefon görmez.

ayrıca devil30.94 kernel yüklümü?

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
yav yanlış yapıyorsun.önce fat32 bölümünü yapacaksın ardından swap bölümünü.yoksa telefon görmez.

ayrıca devil30.94 kernel yüklümü?
Bana en son verdiğin oydu işte.. Evet yüklü.
Bak şimdi sen bana tek tek ne yapacam anlat. Birde benim telde videoya geçince durduruluyo haberin olsun. Bigmem felan açık değil. Her kernelde farklı sorun aga. Neyse şimdi sen şu swapı anlat hele :ehe

- - - Eklendi - - -

devil30.94 bu yüklü

- - - Eklendi - - -

Ayyyyyyynı resimdekileri yaptım 10 kere. 10 kerede hafıza kartı hatalı dedi bastı formatı....

PriZm

PriZm

Üye
ulan.yanlış yapıyorsun.off :D
bak teker teker resimli anlatım yapacağım yine olmazsa hafıza kartın bozuk demekki.

- - - Eklendi - - -

bir dakika.hiç anlatıma başlamadan önce hızlı bir soru soracağım.telefonu pc ye başladığında minitool partition wizardda hafıza kartının harfi görünüyormu?(E:/ Z falan)

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
ulan.yanlış yapıyorsun.off :D
bak teker teker resimli anlatım yapacağım yine olmazsa hafıza kartın bozuk demekki.

- - - Eklendi - - -

bir dakika.hiç anlatıma başlamadan önce hızlı bir soru soracağım.telefonu pc ye başladığında minitool partition wizardda hafıza kartının harfi görünüyormu?(E:/ Z falan)
Aradan baya bi zaman geçtiği için pek hatırlamıyorum ama evet görüyordu. Hatta neden görmüyor diye yakınıyordum. En sonunda göstertmiştim sevinmiştim.. :D

PriZm

PriZm

Üye
bak teker teker ayrıntılı şekilde resimler koyacağım birazdan eğer yine yapamazsan..

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
Aga benim bi sorum olacak. Hafıza kartımdaki 7 gb lık oyun vs program nasıl yedekliycem ? direk hafıza kartınımı kopyalayayım? Oyunların apk sı sorun olmaz benim için.....

- - - Eklendi - - -

hatta 10gb

PriZm

PriZm

Üye
Aga benim bi sorum olacak. Hafıza kartımdaki 7 gb lık oyun vs program nasıl yedekliycem ? direk hafıza kartınımı kopyalayayım? Oyunların apk sı sorun olmaz benim için.....

- - - Eklendi - - -

hatta 10gb
Bilgisayara at.

PriZm

PriZm

Üye

Programı aç.Hafıza Kartını seç Delete tıkla.(gerçek HAFIZA KARTI! Telefonun kendi 6.77 gb hafızası değil!)

Şimdi hafıza kartının bölümlenmemiş bölümünü seçip create tıkla(dikkat et yanlışlıkla hard diski seçme :D)

Burada ilk kare de olanlar resimdeki gibi aynı olsun.altındaki size and location bölümünde partition size bölümünü 16 gb hafıza kartın varsa 15000 yaz 8 gb varsa 7000 yaz.burda ayarladıklarımız hafıza kartının kullanılabilir bölümü olacak.

Şimdi yukarıdaki ekrandan önce 2. resimdekini yapıyoruz.tek farkı hafıza kartının 2. bölümlenmemiş bölümünü bölümlendireceğiz.
bu ekranda ise resimde görüldüğü gibi unallocated space after yani olacak atanmamış boş alan 0 mb yazsın.yukarıdaki karedeki herşey aynı olsun.tek fark create as Primary seçili olsun.

en son herşeyi doğru yaptığımızdan emin olduktan sonra apply e tıklıyoruz.

eğer yine olmazsa farklı yöntemler göstereceğim sana.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
Aynısını yaptım önceden. Bakalım bidaha deniyim.... saol

- - - Eklendi - - -

Peki bunu hafıza kartına yapıyoruz. Telefonun kendi hafızasına neden olmuyor. Yani oraya ayırsam olmazmı ?

PriZm

PriZm

Üye
bunun tek nedeni var.telefonun kendi hafızasına yaparsan kart çok kullanılmaktan daha çabuk ölür.ondan sonra servisleri dolaşıp durursun.

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
create as primary nerde ?

Nawy bak şimdi. Hafıza kartını silecem. Sonra 16 gbın 15 ini ayıracam sistemi primary fat32 olacak. Sonra kalan boş 1 gb kısımıda primary olmadan (Resimde öyle ) linux swap mı yapacam. Olay bumudur ?

PriZm

PriZm

Üye
create as primary nerde ?

Nawy bak şimdi. Hafıza kartını silecem. Sonra 16 gbın 15 ini ayıracam sistemi primary fat32 olacak. Sonra kalan boş 1 gb kısımıda primary olmadan (Resimde öyle ) linux swap mı yapacam. Olay bumudur ?

hayır ben sana demiştim telefon yanımda olmadığından dolayı gösteremiyorum diye :D bende sana hard disk üzerinden anlatmaya çalıştım fat32 bölümü oluştururken ve linux swap bölümü oluştururken kesinlikle primary seçili olacak.

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi bütün işlemler bitti ali. Swapı nerden ayarlıyacağım ?

PriZm

PriZm

Üye
Hafıza kartını görüyormu telefon ve bilgisayar?

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
OLUM BAK NE DEDİYSEN HARFİ HARFİNE YAPTIM HAFIZA KARTI OLDUĞU GİBİ DURUYO. içindeki dosyalara bişe olmamış bi problemmi var. sen bi söle bakim swapı devildenmi ayarlıcam nerden bakıcam olup olmadığına...

- - - Eklendi - - -

Al işte apply dememişim :bangin:

PriZm

PriZm

Üye
Apply butonuna tıkladıktan sonra ok tıkladın değilmi?|-)

- - - Eklendi - - -

off:vur

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
Tamam pc okudu telefonda okuycak büyük ihtimal. şimdi swapın boyutunu nerden ayarlıcam ?

- - - Eklendi - - -

Ahaaaaaaaaaan. Sana ne dedim. Bak pc okudu 13.7 gb diye. Telefon hasarlı kart diyor. :off:

PriZm

PriZm

Üye
la oğlum swapın boyutu ayarlandı işte :D o ayarladığın 1 gb alan swap bölümü.

aktifleştirmek için telefondan devil kernel manager'e gir. birinci sayfadan swap seç telefonu kapatıp aç.bu kadar :)

- - - Eklendi - - -

varya..

- - - Eklendi - - -

aç teamvieweri :D

Takipçi Satın Al

Üst Alt