DH Özel: Windows Phone son çeyrekte Türkiye'de

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
DH Özel: Windows Phone son çeyrekte Türkiye'de

Microsoft'un akıllı telefon pazarına yönelik stratejileri şekilleniyor. Windows Mobile'ın yerini alan Windows Phone platformu ile akıllı telefon pazarında yükselişe geçmeyi hedefleyen Redmond merkezli firma, geçtiğimiz günlerde tanıttığı Windows Phone 8 ile bu alandaki iddiasını gözler sermişti. Kimi analistlere göre 2015 yılına kadar Android sonrasında en büyük ikinci mobil platform olacağı düşünülen Windows Phone, Türkçe dil desteği olmadığı için resmi kanallar üzerinden ülkemize giriş yapamamıştı. Elimize ulaşan yeni bilgilere göre Windows Phone 8 ile birlikte Microsoft, Türkiye pazarına da adım atacak.

Windows Phone 8 platformunda, Windows 8 ile aynı çekirdeği kullanan Microsoft, Ekim ayında yapılacak Windows 8 ile birlikte toplu hareket başlatacak ve Windows Phone 8'i de o dönemde dünya çapında satışa sunmuş olacak. Bu bağlamda Windows Phone 8 kullanan akıllı telefonlar da Ekim-Aralık döneminde Türkiye'ye giriş yapmış olacak. İlginç olan bir başka konu ise Nokia'nın mevcut Lumia modelleri. Ürün gamında Lumia 900, Lumia 800 ve Lumia 610 gibi Windows Phone telefonlar bulunan Nokia, edindiğimiz bilgilere göre bu modellerin hiç birisini Türkiye pazarına sunmayacak. Kaldı ki bu modellerin Windows Phone 8 güncellemesi almayacağı yönündeki gelişmeler de dikkate alınırsa bu zaten Finlandiya merkezli şirket için kaçınılmaz son olacak gibi görünüyor.

Tüm bu gelişmeler gösteriyor ki Microsoft, Windows 8 lansmanı ile birlikte yeni ekosistemi hareketini de başlatmış olacak. Dünya çapında pek çok ülkede Windows 8 ve ARM uyumlu versiyonu Windows RT ile birlikte Xbox ve Windows Phone platformunu da kullanıcılarla buluşturarak Apple ve Google'a karşı kendi ekosistemini hızlı bir şekilde yaygınlaştırmayı planlıyor. Xbox 8 alanadı haklarının Microsoft tarafından alınmış olmasa da bunun bir göstergesi olarak nitelendirilebilir. Görünüşe bakılırsa Windows 8 ile birlikte yazılım devi Microsoft için yeni bir dönemin kapısı da aralanmış olacak. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz, yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Yani olacağı buydu.
Zaten ekim ayından sonra (3 ay sonra) Çift çekirdekli-WP8'li modeller piyasaya dökülmeye başlayacak.
Tek çekirdekli, WP7.5'li Lumia 800 ve 900'ü getirse bile bu saatten sonra ne kadar satabilir, sorgulamak lazım?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Yani olacağı buydu.
Zaten ekim ayından sonra (3 ay sonra) Çift çekirdekli-WP8'li modeller piyasaya dökülmeye başlayacak.
Tek çekirdekli, WP7.5'li Lumia 800 ve 900'ü getirse bile bu saatten sonra ne kadar satabilir, sorgulamak lazım?

fiyata bagli olarak hatiri sayilir bir satiş yapar bence. Türkiye'nin alim gucunu gozonune alinca iyi bir fiyat politikasi ile cok iyi satişlar yapilabilir. Ben bugun biraz araştirdim ve vardigim sonuc lumia serisinin gelmemesinin sebebi nokia Turkiye degil nokia global ve Turkiye'deki operatorlerle anlaşma yapilamamasi.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Ali abi ben söviyim sen biple :vur

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Can'a katılıyorum. :evet:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ne sen söv ne ben bipliyim. Gerek yok zaten. Nokia Turkiyenin olayla alakasi yok bunlar sadece nokia globalin verdigi bilgileri ileten bir ofis sadece.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:hmmm :mahcup:

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Geç ama olsun.Güç olmasın.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Gelse de almayacağımız için sıkıntı yok da zoruma gitti çoktan gelmeliydi. Harbi bu microsoft Nokia yı batırmaya uğraşıyor. Nokia türkiye face sayfasında belki 100000 kişi var lumia bekleyen

• Beğen
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
geçi gücü hünkarım az once aradilar yine konuştum hala hazir degilmiş ama kesin olarak gelicek diyorlar. Ha şöyle de bir durum var Türkiye'ye özgü yarın satişa ciksa bile bugun o bilgiyi vermezler. Zira 808 Türkce olarak hazir niye bekletiyorlar anlamiş degilim.

- - - Eklendi - - -

ne oldugu onemli degil ki nokia yeni bir cihaz cikarsin Turkiye'de zaten en az 250.000 satar.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
geçi gücü hünkarım az once aradilar yine konuştum hala hazir degilmiş ama kesin olarak gelicek diyorlar. Ha şöyle de bir durum var Türkiye'ye özgü yarın satişa ciksa bile bugun o bilgiyi vermezler. Zira 808 Türkce olarak hazir niye bekletiyorlar anlamiş degilim.

- - - Eklendi - - -

ne oldugu onemli degil ki nokia yeni bir cihaz cikarsin Turkiye'de zaten en az 250.000 satar.

Türkiye Nokia'yı seviyor.:tebessüm:

• Beğen
Tepkiler: doctorrr
doctorrr

doctorrr

Üye
alcağsan nokia alacan zapasağlam daş gibi :D

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Cihanî Sultan
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Gelse de almayacağımız için sıkıntı yok da zoruma gitti çoktan gelmeliydi. Harbi bu microsoft Nokia yı batırmaya uğraşıyor. Nokia türkiye face sayfasında belki 100000 kişi var lumia bekleyen
İşte bu kadar...:alkis

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
cunku kemikleşmiş hazir eski muşterileri var. Bu her secimde başarili olmasa da standart oylarini alan partilere benziyor. Bence 808de aşiri pahali olmazsa cok iyi sstiş rakamlarina ulaşir.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
firmalar acik kaynaktan para kazanimiyor duşunsenize apple gecen yil marketten 5.5 milyar dolar kar etmiş telefondan o kadar kazanamamiştir.

• Beğen
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Belki de dediğiniz gibi "Geç de getirsem Türkiye'de nasıl olsa satarım" anlayışı hakim, o yüzden getirmiyorlar.
Temmuz değil Aralık'ta da getirse kemikleşmiş Nokia alıcısı var diye düşünülebilir.
Ama yine de bilinçli ve piyasayı takip eden kullanıcılar gözönüne alındığında ciddi oranda düşüş olacağı açık.

WP8'li modeller çıktıktan sonra bile Lumia 800 ve 900'ü getirse, bizim ülkede kendini kurtaracak kadar satar elbet.
Ama Lumia 800'ü 4-5 ay önce getirmiş olsa, peynir-ekmek misali olurdu. Yok satardı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt