Türkiyeyi Hindiden Kurtaralım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Emrgncy

Emrgncy

Üye
O zaman yabancılar çevirdiğinde marketten Türkiye aldım ve akşam yiyeceğim gibi bir anlam çıkıyor. Bu konuda napacaksınız ?

- - - Eklendi - - -

Yani demek istediğim bu iş böyle olmaz. Dünyada Türkiye'nin ingilizcesi farklı olmak zorunda. Ya Türkiye olacak ya da başka birşey. Ama çevirilerde düzelterek birşey olmaz..

Benim de anlatmak istediğim buydu zaten, olmaz derken...

- - - Eklendi - - -

hindiye turkey isminin verilmesini araştırırsanız olayın aslını öğrenirsiniz,

Zamanında Anadoludan avrupaya bir kuş cinsi gönderiliyor ve kuşun ismini bilmediklerinden kuşa turkey yani türk kuşu diyorlar, daha sonradan hindiyide o kuşa benzettikleri için turkey demeye devam ediyorlar.

Anlatmak istediğim öcelikle hindi olan turkey ile ülkemiz olan Turkey'i birbirinden ayırmak google translate ile olacak iş değil :oke:

spy ghost

spy ghost

Üye
bende yaptım :oke:

Adilx05

Adilx05

Üye
    Konu Sahibi
Yok yani hiçbirşey farketmez öyle yaparak demek istiyorum. Zaten alternatif olarak Türkiye mevcut çevirilerde. Ne yaparsanız yapın bunu değiştiremezsiniz. Zaten değiştirilmek için uğraşıyordu diye hatırlıyorum bizimkiler. Yani ingilizcesinin Turkey olmaması için uğraşıyorlardı galiba..
Alternatif Daha Bugün Mevcut Oldu Benim Tek Online Olduğum Forum Bura Değil :oke:

- - - Eklendi - - -

Benim de anlatmak istediğim buydu zaten, olmaz derken...

- - - Eklendi - - -

hindiye turkey isminin verilmesini araştırırsanız olayın aslını öğrenirsiniz,

Zamanında Anadoludan avrupaya bir kuş cinsi gönderiliyor ve kuşun ismini bilmediklerinden kuşa turkey yani türk kuşu diyorlar, daha sonradan hindiyide o kuşa benzettikleri için turkey demeye devam ediyorlar.

Anlatmak istediğim öcelikle hindi olan turkey ile ülkemiz olan Turkey'i birbirinden ayırmak google translate ile olacak iş değil :oke:
Ama Bi Yerden Başlamak Lazım Bunuda Unutmayalım :oke:

- - - Eklendi - - -

Teşekkürler Bildiğiniz Sosyal Ağlardada Konuyu Paylaşıp Destek Olursanız Seviniriz :oke:

e.c

Üye
bak ne güzel yandexte böyle bir şey yok

Buraxlive

Buraxlive

Üye
pcye gecince mutlaka deneyecegim. birlik ve beraberlik :)

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Ama Bi Yerden Başlamak Lazım Bunuda Unutmayalım :oke:

Ya hu anlatmak istediğimizi yanlış anlıyorsun...

Turkey'i Türkiye yaptın tamam oldu diyelim, Adam bu sefer hindi yi google da çevirdiği zaman karşısına Türkiye çıkacak, onu ne yapıyorsunuz???

Revengeful

Emekli Yönetici
Türkiye'yi kestim pişirdim bir güzelde yedim gibi saçma cümleler oluşacak şimdi..

Adilx05

Adilx05

Üye
    Konu Sahibi

Ya hu anlatmak istediğimizi yanlış anlıyorsun...

Turkey'i Türkiye yaptın tamam oldu diyelim, Adam bu sefer hindi yi google da çevirdiği zaman karşısına Türkiye çıkacak, onu ne yapıyorsunuz???
Arkadaşım Türkiye'yi Türkiye Diye Çeviriyoruz Hindi Gene Turkey Kalacak :oke:

- - - Eklendi - - -

Türkiye'yi kestim pişirdim bir güzelde yedim gibi saçma cümleler oluşacak şimdi..
Bak Kimse Anlamıyoki Biz Sadece Türkiyenin Anlamını Değiştiriyoruz Hindinin Değil :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt