Android'de yeni keşif!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Android'de yeni keşif!

Android uygulamalarında gösterilen reklamlardan sonra bu şeyin de pili adeta sömürdüğü ortaya çıktı!

Purdue Üniversitesi, daha önce Android uygulamalarında gösterilen reklamların telefonun pilini hızla tükettiğini göstermişti. Purdue Üniversitesi araştırmacıları şimdi ise uzun zamandır şüphelenilen bir konuyu açığa çıkardı: Google Play'deki "enerji hataları".

Buna göre bazı Android uygulamaları Android'in güç denetimini veya "wakelock API"sını kullanırken hatalar yapıyor. Geliştiricilerin büyük bölümü bu API'ları gerektiği gibi kullansa da, yaklaşık çeyreği bunu yapmıyor. Araştırmaya göre bu hatalar, tam olarak şarjlı bir telefonun pilinin 5 saatte bitmesine neden olabiliyor.

Araştırmacılar test ettikeleri 187 uygulamadan 42 tanesinin "wakelock" hatalarına sahip olduğunu söylüyor. Bu uygulamaların isimleri şimdilik açıklanmıyor, ancak liste önümüzdeki hafta yayınlanacak raporda yer alabilir.

• Beğen
Tepkiler: Nextman

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Bakalım linaro grubunun yaptığı yazılımı bu konudada çözümü olcakmı :hmmm

StunnerDead

StunnerDead

Üye
benim tablette birsürü uygulama var sanırım içlerinden bir kaç tanesi böyle. tabletin sarjı bir kaç saat yetmiyor bile.

yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
bu android de de her gün yeni birşey keşfediliyor

15097

15097

Üye
Android'de ne kadar tuhaf bir işletim sistemiymiş :hmmm

sataer

Üye
açıp bakanların dediklerini sana ilettim. Google ın yaptığı yazılımı linaro diye kıytırık bir grup optimize etmeye uğraşıyorsa o yazılım kod kirliliğidir!

- - - Eklendi - - -

Meego , belle bu kod kirliliği kadar olamadı.

sony meegolu cihaz üretseydi eminim tam tersini söylerdin ;)

meego n9 dan başka 3 4 cihazda daha olsaydı görürdün n9 bile yeterli sıçrayış yapmaya yetti tek başına. Ömrünüzde kullandınız mı acaba.

klongs

klongs

Üye
kıytırık dediğin grup xdanın en önemli developerlerlerinden birisi androidi android yapan açık kaynak kodlu olmasıdır zaten

sataer

Üye
ee yani google bunu optimize etmesin size satsın sonra siz her hafta pcye oturun kernel rom root uğraşın durun bu mu yani? Brileri optimize etme gereği duyuyorsa bu kod kirliliği değil midir? Neden kimse iosu wp yi falan optimize etmeye uğraşmıyor? Kapalı kaynak olmalarına rağmen optimize edilmişler çünkü.. Google ın müşterisini tester gibi kullanmasından kimse şikayetçi değil demek.. İlginç ;)

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
Aceleye getirdi google hünkarım ve tek başına yaptı şimdi google'a yazılım devi filan deniyor ama android'ten başka hangi başarılı yazılımı varki hepsi batak sadece web ortamında iyi

avcitalip

avcitalip

Üye
Aceleye getirdi google hünkarım ve tek başına yaptı şimdi google'a yazılım devi filan deniyor ama android'ten başka hangi başarılı yazılımı varki hepsi batak sadece web ortamında iyi

Bilgisayarda Google Chrome'un üzerine tarayıcı tanımıyorum...

AHMED...

AHMED...

Üye
:d:

CorbyW

CorbyW

Üye
açıp bakanların dediklerini sana ilettim. Google ın yaptığı yazılımı linaro diye kıytırık bir grup optimize etmeye uğraşıyorsa o yazılım kod kirliliğidir!

- - - Eklendi - - -

sony meegolu cihaz üretseydi eminim tam tersini söylerdin ;)

meego n9 dan başka 3 4 cihazda daha olsaydı görürdün n9 bile yeterli sıçrayış yapmaya yetti tek başına. Ömrünüzde kullandınız mı acaba.

Sonynin öyle bir hataya düşeceğini düşünüyormusun. Burda kendini yırtıp parçalasanda. İki sistemin şuan ki durumu ortada. Otur oturduğun yerde ve biricik meego'nla ilgilen. :)

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Hala aynı tartışmalar sürüyor.Lütfen artık tartışmayalım bunları.

sataer

Üye
Bende meego yokki :) sony telefon piyasasına girerek hata etti zaten eskisi gibi yalan olur yakında.

- - - Eklendi - - -

not yalan olur lafı sadece telefon için diğer sektörlerde son derece iyi ps3 ve sony vaio kullanıcısıyım ve memnunumda.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Bende meego yokki :) sony telefon piyasasına girerek hata etti zaten eskisi gibi yalan olur yakında.

- - - Eklendi - - -

not yalan olur lafı sadece telefon için diğer sektörlerde son derece iyi ps3 ve sony vaio kullanıcısıyım ve memnunumda.

PS3'te de sağlam bir darbe yedi Microsoft'tan ama iyi oldu yoksa PS3 diye PS2'nin 3-5 özelliği geliştirilmişini önümüze verecekti...

Matador03

Matador03

Üye
sataer ; eğer kendin görüp açmadıysan konuşmayacaksın ;) Duyduğumu ben de söylemesini bilirim.

• Beğen
Tepkiler: CorbyW
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...