Dünyanın en pahalı ülkesi belli oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dünyanın en pahalı ülkesi belli oldu
En ucuz ülke Makedonya, en pahalı ülke İsviçre oldu. Türkiye, pahalılıkta 29. sırada yer aldı.
22.06.2012 14:22

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), 2011 Yılı Tüketim Mal ve Hizmetlerine yönelik Karşılaştırmalı Fiyat Düzeyi Endekslerini açıkladı. 37 ülkenin karşılaştırıldığı Satınalma Gücü Paritesi çalışmaları kapsamında en ucuz ülke Makedonya olurken en pahalı ülke İsviçre oldu. Türkiye, pahalılıkta 29. sırada yer aldı. 2010 yılında fiyat düzeyi endeksi 73 olan Türkiye, pahalılıkta 24. sırada bulunuyordu.
Karşılaştırmalarda, 27 Avrupa Birliği üyesi ülke, 3 Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkesi (İsviçre, İzlanda ve Norveç), 1 üyelik müzakereleri devam eden ülke (Hırvatistan), 4 aday ülke (Türkiye, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan) ve 2 potansiyel aday ülke (Arnavutluk ve Bosna-Hersek) yer aldı.
EN PAHALI İSVİÇRE2011 yılı sonuçlarına göre, Tüketim Mal ve Hizmetleri grubunda Avrupa Birliği'ne üye 27 ülkenin ortalama fiyat düzeyi 100 iken, 37 ülke içinde İsviçre 162 ile en yüksek, Makedonya 45 ile en düşük fiyat düzeyine sahip. Türkiye'de bu gruba yönelik fiyat düzeyi endeksi ise 62 oldu.
ALKOL VE SİGARANIN FİYATI YÜKSEKTürkiye'nin Tüketici Mal ve Hizmetleri grubuna ilişkin fiyat düzeyi endeksi alt gruplar itibarıyla incelendiğinde, "Kişisel Ulaşım Araçları (104)" grubuna ait fiyat düzeyinin Avrupa ülkelerinin üzerinde olduğu, ayrıca Tüketici Elektroniği (94), Alkollü İçkiler ve Sigara (92) gruplarına ilişkin fiyat düzeyinin nispeten yüksek olduğu görüldü. Buna karşılık, Ulaştırma Hizmetleri (54), Mobilya ve Yer Döşemeleri (59), Giyim ve Ayakkabı (65) gruplarında fiyat düzeyinin düşük olduğu gözlendi.
SGP'nin döviz kuruna bölünmesi ile elde edilen değer, ülkelerin fiyat düzeylerinin göstergesi olup fiyat düzeyi 100'den büyük ise bu ülke karşılaştırılan ülke veya ülke grubuna göre "pahalı", 100'den küçük ise "ucuz" olarak ifade ediliyor.

yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
bu gidişle Türkiye ilk onda olur seneye

Enes

Enes

Üye
29. şaşırttı

yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
yani bende şaşırdım ilk 20de olsaydı şaşırmazdım.

Enes

Enes

Üye
o zaman şikayetçi olmamamız m gerekli :)

yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
yani bu yıl şikayetçi olmamamız lazım .halimize şükretmeliyız :)

15097

15097

Üye
100 küsür tane ülke var 29 yine iyi yani pahalı :hmmm

Jomolocco

Jomolocco

Üye
halimize sukretmekmi lan adamlar bizden daha yuksek maas aliyorlar asgai ucret 750 lira maas ile 29. sirada olsan nolacak ?

almanyada copcular 1500 2000 dolar aliyor arkadas?

Matador03

Matador03

Üye
refah seviyesinin en yüksek olduğu ülke isveç lakin pahalılıkta isviçre şaşırttı :hmmm

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
ısviçre nasıl ilk sırada oluyor :hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt