"Hacklenmek Istemiyorum"diyenlere

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CK1991

CK1991

Üye
    Konu Sahibi
"Hacklenmek Istemiyorum"diyenlere
arkadaşlar uzun süredir bana mailim pcim hacklendi gibi laflar geliyor şimdi birlikte hacklenmeme yollarını yapalım

1-Öncelikle kullandığınız bilgisayara lisanslı bir internet security programı kurun hem virüslerden kurtulun hemde açıklarınızı kapatsın(önerim ZonerAlarm veya Kaspersky 7.0)
2-Klasörlerinizi ortak bir ağda paylaşıyorsanız güvenli bir Administratör şifresi koyun aksi taktirde paylaşım açığınız oluşur ve pcniz kolaylıkla başkalarının eline geçer.

3-Modeminizin arayüünü şifreleyin önceden açtığım konuya

4-Kesinlikle msn üzerinden .exe uzantılı(program vs.) almayınız
5- .bat uzantılı hiçbir dosyayı açmayınız
6-Mail alırken kullandığınıztüm bilgileri aklınızda tutunuz çünkü hacklendikten sonra alma ihtimaliniz var ve de hacklendikten sonra mailinizi kolay geri alabilmek için (bkz. )

7-Hiçbir hack sitesinde download işleminden önce antivirüsünüzü kapatmayınız virüs türüne bakıp öyle antivirüsünüzü kapatınız.
8-E-mail adresinizi kesinlikle Windows Live ID işareti olamayan bir yerde girmeyiniz(fake mail,kim online,kimler engellemiş gibi)

9-Maillerinizin içinde bulunan hiçbir linki tıklamayınız linki kopyalayıp Mailinizi kapattıktan sonra açınız ve maili siliniz(XSS snifferdan korunma)

10-Msn üzerinden yollanan dosyaları güvenilir kişilerden alınız ip adresiniz alınmak istenebilir

11-E mailnizden çıkarken ÇIKIŞ tuşunu tıklayarak cookieslerinizi silin aksi taktirde güvenlik açığı oluşturabilirsiniz

12-Bilgisayarınıza girilmiş ise kesinlikle ağ ile ilişkinizi kesin modemi kapatın!Ve format atınız.
13-Msninizi açtığınız Pcnin güvenilir olmasına dikkat ediniz keylogger yerleştirilmiş olabilir

14-Antispyware yazılımlarını bilgisayarınızdan eksik etmeyiniz (Önerim Ashampoo Antispyware 2 vede en önemli trojan yazılımı olan Ewido)
15-Mail bilgilerinizi sürekli güncelleyin gizli sorunuzu ve ikinci eposta adresinizi unutmayınız.

Bu dediklerimi yapmanız çok zor deil arkadaşlar sadece dikkatli olun sanal alemde babanıza bile güvenmeyin belki onuda hacklemişlerdir;)Dikkatli olun bu sizi herşeyden korur

* Makale bana aittir.

CooL'n'Quiet

Üye
firefox noscript add-on

kilicmusap

Üye
Tskler Verdigin Bilgiler Için

by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
sanal alemde hiç bir zaman tam güvenlik diye birşeyden bahsedilemez sadece önlem alınmış olunur

Hellboy®

Hellboy®

Üye
cok tesekkurler kardes

leiche

leiche

Emekli Yönetici
çok saol kardes
ama şunları sölemek isterim
nette her zaman acıklar wardır ne kadar katırasn kapat acan buunur.
bir hackerin sözü :güvenlik önlemi aanda insandır onu delmek için yeni program cıkaranda insandır bunun sonu yoktur

c_yangoz

c_yangoz

Üye
sAol

ogretmens

Üye
Laptop bilgisayarım ekranda bir uyarı göründü anlık ben okuyamadan ekran karardı ve bilg. kapandı şimdi açılmıyor hacklenmiş olabilirmi nedne olur acaba?lütfen acil bi cvp :(

CK1991

CK1991

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayarın açılmaması donanımsal bir sorundur

skate85

Üye
baq arkadasım ben bu ısı 1-2 sene yaptım her ne kadar onlem alırsanız alın mesala melissa virusu bu vırusun ne kadar zararlı oldugunu tum sırketler bılıyorlardı ancak ne kadar onem alındıysa alınsın coq buyuk zararlara neden oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt