En büyük tehlike Safari

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
En büyük tehlike Safari

BitDefender'ın yaptığı açıklamaya göre Safari'nin güvenlik sertifikası yönetimi, iOS kullanıcılarını büyük risk altında bırakıyor.
Bükreş'te düzenlediği güvenlik konferansında konuyu gündeme getiren şirket, hacker'lar tarafından kurulan kablosuz bağlantılarla kullanıcıların nasıl kandırılabileceğini gösterdi.
Buna göre kamuya açık bağlantı görünümündeki kablosuz ağ seçildiğinde kullanıcının kaynağı belli olmayan bir güvenlik sertifikasını kabul etmesi isteniyor. Sertifika sisteme yerleştikten sonra da hacker'lar kullanıcının web gezinme alışkanlıklarını takip edip şifrelerini çalabiliyor.
Safari'nin bu konudaki en büyük dezavantajı, bu iznin bir kere verildikten sonra bir daha silinmesinin mümkün olmaması. Bu da kullanıcının tekrar tekrar saldırılara maruz kalması tehlikesini doğuruyor.
Mobil Çözümler Ürün Müdürü Alexandru Balan, yaptığı açıklamada "Eğer bir SSL sertifika uyarısı alıyorsanız kesinlikle tehlike altındasınız. [...] Safari'de böyle bir sertifikayı kabul ettikten sonra silmek ya da düzeltmek mümkün değil. Ben Safari'de bu izni silmeyi başaramadım" dedi.
Bu açıklamadan sonra PayPal örneğini kullanarak şifre çalmanın ne kadar kolay olduğunu gösteren Balan, aynı tehlikenin Facebook ve Twitter ve benzer çevrimiçi hizmetler için de geçerli olduğunu belirtti.

Matador03

Matador03

Üye
Bize tarayici mi yok aga :ehe

15097

15097

Üye
ben seviyodum safari'yi ipad'de ya :'(

cyber

cyber

Üye
safari yi kullanmazlar olur biter :)

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
opera :oke:

franzliszt

franzliszt

Üye
sertifika kabul etmezsin olur biter asıl androidde herhangi bir yüklediğiniz yazılımla çat diye spama meraba diyorsunuz bu güvenliklerin sıralaması yapılmıştı blackberry 1. ios ondan sonra sonuncuda android olmuştu bakınız nete

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
mobil sistemlerde symbian hariç hiçbir sistem bilgisayarlarınız kadar güvenli olamadı şimdilik. Bu sadece ios veya android meselesi degil bu yüzden cep telefonlarınızdan özellikle güvenlik uyarısı alıyorsanız kesinlikle kabul etmeyin ve banka bilgilerinizi akıllı cep telefonlaınızdan kullanarak işlem yapmayın.

• Beğen
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
mobil sistemlerde symbian hariç hiçbir sistem bilgisayarlarınız kadar güvenli olamadı şimdilik. Bu sadece ios veya android meselesi degil bu yüzden cep telefonlarınızdan özellikle güvenlik uyarısı alıyorsanız kesinlikle kabul etmeyin ve banka bilgilerinizi akıllı cep telefonlaınızdan kullanarak işlem yapmayın.

Bankayla işim yokki.:ehe

MrExpert

MrExpert

Üye
Bizim türkiyede hackerlarin bunu yapacak kadar zeki olduklarini zannetmiyorum :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
  • Beğen
cyber

cyber

Üye

Turk hackerlarin microsoftun sitesini hackledigini hatirlatirim. :oke:

aynen öyle Türkiye deki hackerleri tanımadığından öyle konuşmuş olmalı ülkemizde yazılımcılara ve hacker lara hiç önem verilmiyo ileride olcak inşallah bende yazılım müh. olmayı düşünüyorm ;)

Matador03

Matador03

Üye
Nedensiz-Sebebsiz

Nedensiz-Sebebsiz

Üye
teşekkür

Matador03

Matador03

Üye
aynen öyle Türkiye deki hackerleri tanımadığından öyle konuşmuş olmalı ülkemizde yazılımcılara ve hacker lara hiç önem verilmiyo ileride olcak inşallah bende yazılım müh. olmayı düşünüyorm ;)

Ben de düşünüyordum ama vazgeçtim :hmmm bilmem kaç saat pc başında kalmak zorunda kalıyosun :hmmm ama sanırım iyi bir yazılımcı olursan yaklaşık 15.000 :tl: maaş alıyosun boru değil :ehe

cyber

cyber

Üye

Ben de düşünüyordum ama vazgeçtim :hmmm bilmem kaç saat pc başında kalmak zorunda kalıyosun :hmmm ama sanırım iyi bir yazılımcı olursan yaklaşık 15.000 :tl: maaş alıyosun boru değil :ehe

benim iş hazır ya :D

- - - Eklendi - - -

AyYıldız Team'le başa çıkmak öyle kolay değil şekerim :oke: Bir Anonymous bir AyYıldız yeter :oke:

ayrıca Redhack
Cyber-Warrior
Turk Hack Team
bunların başlarındaki hackerlar bir numara :oke:

Matador03

Matador03

Üye
ben sadece anonymousla ayyıldız team i biliyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt