Küpe Takmak Günah Mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar

doctorrr

doctorrr

Üye
aynı şekilde saç uzatmada öyle peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) müşrikler saçını uzattığında kesermiş, müşrikler saçını kısalttığında da uzatırmış :hmmm

- - - Eklendi - - -

YAŞAR nuri öztürke sorun :)
o adam tam bir şarlatan...

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
aynı şekilde saç uzatmada öyle peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) müşrikler saçını uzattığında kesermiş, müşrikler saçını kısalttığında da uzatırmış :hmmm

- - - Eklendi - - -

o adam tam bir şarlatan...

bunu nerden duydun?

larten123

larten123

Üye
ister günah olsun ister olmasın erkeklere küpe yakıştıramıyorum...

Enes

Enes

Üye

buradakinde tatmin edici bir açıklama yok :hmmm

- - - Eklendi - - -

kandırmış seni sen saçını kestir diye :D

kandırmış :D

küpe takılmaması gerektiğini savunuyorum ama bunu tanıdığım hafızlara sorcam
:D

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

babam anlatırdı saçım uzadığı zaman kestirmek istemezdim küçükken bana bunun hep tekrarlardı...

:hmmm kestirmen için demiş kardeşim. Aslı öyle değil efendimizin saçları her daim uzundu.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

:hmmm bilemiyecem öylemidir ama şöyle duymuştum kılıç darbelerine karşı uzun tutarmış...

kısa bir bilgi,
Peygamber Efendimizin saçının uzunluğu ile ilgili farklı tarifler vardır. Tarifler arasında böyle bir farklılık olması ise doğaldır, çünkü bu bilgileri aktaranlar Peygamber Efendimizi farklı zamanlarda gördükleri için, saçının uzunluğu da farklı olmuş olabilir. Ancak bu tariflerden anlaşılan Peygamberimiz (sav) saçını en kısa kulağı hizasında, en fazla ise omuzlarına kadar uzatmıştır.

Enes b. Malik (ra) anlatıyor:

"Hazreti Peygamberin saçları, kulaklarının orta hizasına kadar uzamıştı."84

Hazreti Aişe (ra) validemiz anlatıyor:

"Resulullah'ın mübarek saçları, kulakları ile omuzları arasındaydı. Allah'ın selat ve selamı üzerine olsun."85

Bera b. Azib (ra) anlatıyor:

"Peygamber Efendimiz orta boylu idi. Omuzları da genişçeydi. Saçları ise, kulak yumuşaklarına değerdi."86

Ebu Talib'in kızı ümmü Hani (ra) anlatıyor:

"Resulullah Efendimiz Mekke'ye geldiklerinde evimizi teşrif etmişlerdi. Bu sırada mübarek başları dört belikli (örgülü) idi."

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve doctorrr
Enes

Enes

Üye

kısa bir bilgi,
Peygamber Efendimizin saçının uzunluğu ile ilgili farklı tarifler vardır. Tarifler arasında böyle bir farklılık olması ise doğaldır, çünkü bu bilgileri aktaranlar Peygamber Efendimizi farklı zamanlarda gördükleri için, saçının uzunluğu da farklı olmuş olabilir. Ancak bu tariflerden anlaşılan Peygamberimiz (sav) saçını en kısa kulağı hizasında, en fazla ise omuzlarına kadar uzatmıştır.

"Resulullah'ın mübarek saçları, kulakları ile omuzları arasındaydı. Allah'ın selat ve selamı üzerine olsun."85

"Peygamber Efendimiz orta boylu idi. Omuzları da genişçeydi. Saçları ise, kulak yumuşaklarına değerdi."86

"Resulullah Efendimiz Mekke'ye geldiklerinde evimizi teşrif etmişlerdi. Bu sırada mübarek başları dört belikli (örgülü) idi."
saç da problem yok ki asıl dert küpe..

doctorrr

doctorrr

Üye

kısa bir bilgi,

teşekkürler sağolasın abi bilmeden konuştum ama :ah

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

Üst Alt