Intel, Android'e 4 Çekirdek Gereksiz Dedi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Intel, Android'e 4 Çekirdek Gereksiz Dedi
ARM, Cortex A15 mimarisi ile beraber taşınabilir bilgisayarlara gözünü dikmişken, Intel'de yeni nesil Atom işlemcileri ile tablet ve akıllı telefonlara gözünü dikmiş durumda.

Ayrıca Intel, Android 4.0 ICS'in x86 ile uyumlu çalışabilmesi için pek çok desteği Google'dan esirgemedi. Zaten ICS'de artan boyut ile ilgili Intel için eklenen pek çok kod olduğu da belirtiliyor.

Intel Mobil ve İletişim Genel Müdürü Mike Bell, son zamanlarda Andorid cihazlarda moda olan çok çekirdekli işlemcilerin şimdilik gereksiz olduğunu söyledi.

Mike Bell

Daha önce yaptığımız haberlerde Intel'in mobil pazara gireceğini sizlere aktarmıştık. Firmanın mobil tarafındaki işlemcisi şimdilik tek çekirdekli Medfield işlemcisi.

Mike Bell'i bu açıklamayı yaptıran soru ise tahmin edebileceğiniz gibi ARM tarafındaki 4 çekirdekli ve 2 çekirdekli işlemcilerle, tek çekirdekli Medfield Atom nasıl mücadele edecek oldu.

Android işletim sisteminin şimdilik daha fazla çekirdek yerine, daha fazla optiizasyona ihtiyaç duyduğunu açıklayan Bell, mevcut çok çekirdekli işlemcilerin tam olarak verimli kullanılamadığını vurguluyor.

Intel tarafı olarak yaptıkları testlerde, çok çekirdeğin bazen tek çekirdekli sistemlere göre daha yavaş kaldığını belirtiyor.
Eğer gerçekten çoklu çekirdekli işlemciler avantaj sağlamaya başladığı zaman, firma olarak çok çekirdekli işlemcilerini piyasaya sunacaklarını söyledi. Bell'e göre Android'in daha çok optimizasyona ihtiyacı var.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

SheFy

SheFy

Üye
dogru demis

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Adam haklı beyler dağılın.

• Beğen
doctorrr

doctorrr

Üye
hay ağzını öpeyim Mike Bell in :D

• Beğen
Jomolocco

Jomolocco

Üye
adam hakli haliyle htc one s htc one x ten daha iyi komik ama gercek :aha:

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Evet doğru bunu hala daha anlayamayanlar dolu. Her zaman derim illa olacaksa maksimum çift çekirdek daha da ilerisi son derece gereksiz boşa yatırım olur neticede çalışan oyunlar aynı kalitede performans aynı 1 ghz sınırındaki her telefon sorunu yoksa son derece iyi performans verir zaten.

bountykiller

bountykiller

Üye
sırf nokia 4 çekirdek yapamıyor demek için 4 çekirdek koydular zaten.
4 çekirdek sayesinde binlerce müşteri kazanmşlardır.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
sırf nokia 4 çekirdek yapamıyor demek için 4 çekirdek koydular zaten.
4 çekirdek sayesinde binlerce müşteri kazanmşlardır.

Ama Allah için bizim telefonlardan hızlı yaptılar hep.(Symbian cihazlar için konuşuyorum)

• Beğen
Tepkiler: Elektr0
papakudioflu

papakudioflu

Admin
adam hakli ama android gibi kod kirliligi had safhada olan bir sistemi optimize etmekde yeniden yazmak kadar zor.

• Beğen
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Arkadaşlar, bilgisayarla donanımla arası iyi olan bilir. Günümüzçoğu PC oyunları ve programları bile hâlâ 4 çekirdekten fazlasına ihtiyaç duymayacak nitelikte. Hatta 4 GB ram bile yeterli. Yani örneğin Crysis 2 gibi sistem canavarını 4 GB bellek ve 2 çekirdekli hızlı işlemciyle ve güçlü bir GPU ile rahatlıkla en yüksek ayarda oynayabilirken, telefonlardaki 4 çekirdek sevdasını anlamıyorum.

Telefondaki programlar çok güçlü olsaydı şarj diye bir meseleleri olmazdı, hepsi prize takınca çalışan cihazlardan olurdu, fanlı olurdu.

cyber

cyber

Üye
noktayı koymuş adam

franzliszt

franzliszt

Üye
daha çok gpu önde oluyor program oyunlarda bu yüzdende ipad 4 çekirdekli gpu çift çekirdekli işlemci donanımıyla maksimum performansda .

• Beğen
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Elektr0

Elektr0

Üye
adam hakli haliyle htc one s htc one x ten daha iyi komik ama gercek :aha:

işlemci üretim teknolojisi yüzünden öle bildiğim kadarıyla 22nm üretim teknolojisi kullanıyorlar... bırakta o kadarda olsun yani...

avcitalip

avcitalip

Üye
4 çekirdek bencede gereksiz görmüyor musunuz Samsung Galaxy SII'yi Çift Çekirdek Gingerbread'da Hiç Takılma Yok Tarayıcı v.s olarakta aynı durum geçerli...

GSII'nin bile şarzı çift çekirdek yüzünden az giderken,4 çekirdekli GSIII'ün bataryadaki enerjiyi nasıl çektiğini düşünemiyorum + hani GSII yanıyor v.s diyenler varya gidip GSIII'e baksınlar...

Samsung Galaxy SIII : @Köfteci Dükkanı

Elektr0

Elektr0

Üye
4 çekirdek bencede gereksiz görmüyor musunuz Samsung Galaxy SII'yi Çift Çekirdek Gingerbread'da Hiç Takılma Yok Tarayıcı v.s olarakta aynı durum geçerli...

GSII'nin bile şarzı çift çekirdek yüzünden az giderken,4 çekirdekli GSIII'ün bataryadaki enerjiyi nasıl çektiğini düşünemiyorum + hani GSII yanıyor v.s diyenler varya gidip GSIII'e baksınlar...

Samsung Galaxy SIII : @köfteci Dükkanı

4 çekirdekli bir işlemci ama ''32 nm'' üretim teknolojisi kullanıldıgı için gene 24 saat kullanım sunar ( kullanımdan kullanma baglı olarak tabi) SII in işlemcisinin 40nm üretim diye biliyorum yalnış olmasın SIII ün işlemcisi ile aynı güçü çekiyor ama S3teki dört çekirdek.. ama haliyle teknoloji geliştikçe bu gibi sorular cevaplana biliyor...Önemli olan işlemci degil işlemciler zaten hızlı gelişmekte ama enerji depolama birimi işlemci kadar hızlı gelişmemekte...
saygılar sevgiler...

avcitalip

avcitalip

Üye

4 çekirdekli bir işlemci ama ''32 nm'' üretim teknolojisi kullanıldıgı için gene 24 saat kullanım sunar ( kullanımdan kullanma baglı olarak tabi) SII in işlemcisinin 40nm üretim diye biliyorum yalnış olmasın SIII ün işlemcisi ile aynı güçü çekiyor ama S3teki dört çekirdek.. ama haliyle teknoloji geliştikçe bu gibi sorular cevaplana biliyor...Önemli olan işlemci degil işlemciler zaten hızlı gelişmekte ama enerji depolama birimi işlemci kadar hızlı gelişmemekte...
saygılar sevgiler...

onu bilmiyorum ama s3 te soğutma işini nasıl yapmışlar acaba ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt