Kötü karneye ceza kesmeyin!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kötü karneye ceza kesmeyin!
Pedagog Dr. Melda Alantar aileleri uyarıyor: Okul başarısızlığında ‘tembel’, ‘sorumsuz’ gibi ifadelerle çocuğu etiketlemeyin, ceza vermeyin ve kesinlikle şiddet uygulamayın…

ntvmsnbc Notları iyi olan çocukların sabırsızlıkla beklediği karne günü, notları kötü olan öğrenciler için sıkıntı ve stres anlamına geliyor. Karnenin öğrencinin başardığı ya da zorlandığı derslerin göstergesi olduğunu söyleyen Pedagog Dr. Melda Alantar, aile, öğrenci ve eğitimcilerin karne değerlendirmesini öğrenciyi gerçek potansiyeline ulaştıracak bir yol haritası olarak görmeleri gerektiğini belirtti.

Çocuğu cezalandırma konusunda aileleri uyaran Dr. Alantar, “Aile, okul başarısızlığı durumunda “tembel”, “sorumsuz” gibi ifadelerle çocuğu etiketlemekten, cezalar vermekten, şiddet uygulamaktan kesinlikle kaçınmalıdır. Bu tür yaklaşımlar çocuğun öz güvenini örseler; evden kaçma, kendine zarar verme, okul hayatından uzaklaşma gibi durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Aile çocuğun okul başarısızlığını çözülmesi gereken ve üstesinden gelinebilen bir sorun olarak değerlendirmeli ve sorunun kaynağına inerek çözüm üretmelidir. Tatil çocuğun dinlenmesi, eğlenmesi ve uygun bir hazırlık çalışma programıyla başarıyı yakalaması için bir fırsat dönemidir” diye konuştu.

TATİLİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEK ELİNİZDE
Tatil programının çocuğunu da bu fırsatı değerlendirebileceği şekilde yapılmasının önemli olduğunu belirten Alantar, verimli bir tatil planlaması için şu önerilerde bulundu: “Araba veya otobüs ile yapılan yolculuklarda çocukların güzergahı haritalara bakarak takip etmeleri, trafik levha ve işaretlerini izlemeleri etkin öğrenmeyi sağlar. Çevredeki tarihi ve doğal zenginlikleri tanımak ve yaşayarak öğrenmenin gerçekleşmesine yol açar. Çocuğun gelişimi sosyalleşme sürecini de içermektedir. Bu nedenle kişiliğini geliştirmesi için ilgileri doğrultusunda sportif ve sanatsal etkinliklerden yararlanmalı, yaşıtlarıyla birlikte aynı ortamı paylaşabileceği kulüp, kurs gibi faaliyetlere katılmalıdır.

YAZ KAMPLARI EĞİTİMİ EĞLENCELİ HALE GETİRİR
Yaz okulları öğrenci ve ailelerin tatil dönemini yararlı şekilde değerlendirmelerine fırsat tanıyan kurumlardır. Özellikle ilköğretim ve lise çağındaki kız ve erkek öğrenciler yaz okullarından yararlanabilirler. Ancak aileler bu konuda çocuklarının görüşlerini almalı, onlara katılacakları yaz kampları, tercih edecekleri spor dalları ve etkinlikler hakkında seçim yapma hakkı tanımalıdırlar.

Yaz kampları seçiminde göz önünde bulundurulması gereken diğer unsurlar çocuğun ilgi alanı ve becerileridir. Anne-baba, eğitimci ve uzmanların dikkatli gözlemleri ve incelemeleri ile çocuğun ilgi alanlarının belirlenmesi mümkündür. Sporla ilgilenmeyen ancak tiyatroyu seven bir çocuğu sportif faaliyetler yerine, drama etkinliklerinin yer aldığı bir ortama yönlendirmek daha doğrudur.

Yaz okulları uzun süren eğitim yılının ardından öğrencilerin gerginlikten uzaklaşarak rahatlamalarını sağlayan ortamlardır. Öğrenciler yeni arkadaşlıklar kurarak sosyalleşirler, iletişim becerilerini geliştirirler. Yaşıtlarının bulunduğu ortamda kendilerini sınama, arkadaşlarıyla kıyaslama fırsatını bulurlar.

ÇOCUĞUN AİLEYLE VAKİT GEÇİRMESİNİ SAĞLAYIN
Örneğin aile paylaşım geceleri düzenlenebilir. Haftada bir gece en az üç saati birlikte geçirin. Özellikle ergenlerin aile törenlerine ihtiyaçları vardır. Aile bağlarının pekiştirilmesi için geniş aile olarak tanımlanan büyükanne, büyükbaba, hala, teyze, amca, dayı, yeğen, kuzen v.b. yakınlarla paylaşmak amacıyla ziyaretler düzenlenebilir. Şehir veya memleket dışında yaşayan yakın akrabalarla görüşmek için düzenlenen geziler, geniş aileyle kaynaşma fırsatı sundukları gibi, aile bireylerine doğdukları, büyüdükleri yerleri görme, anılarını tazeleme ve paylaşma olanağı da sağlarlar. Çocuklar anne-babaların geçmişe ilişkin anılarını dinlemekten zevk alırlar.

GEREKİRSE UZMAN YARDIMI ALIN
Öğrencinin gelişme gösterdiği ve zorlandığı alanları belirlemek için çocuğunuzla birlikte öğretmeniyle görüşün. Belli konularda başarılı olamayan öğrencilere yönelik okulun kurs, etüt gibi özel düzenlemelerden yararlanın. Ailenizde ve çevrenizde size bu konuda destek olabilecek insanları belirleyin. Öğrenme güçlükleri, dikkat eksikliği gibi akademik başarıyı etkileyen konularda okuldaki öğretmen ve psikolojik danışmanların çocuğunuzla ilgili kuşku ve önerilerine önem verin. Gerekli durumlarda uzmanlardan yardım alın.”

• Beğen
Tepkiler: FatoŞ

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Bizde ceza yok Haydar'ım. Biz hâlâ eski usul sopa: :ehe

• Beğen
Tepkiler: Byhaydar ve FatoŞ
FatoŞ

FatoŞ

Üye
Eğer ceza Kesilse Bu Çocukların Ruh Sağlığını Olumsuz Etkileyecekttir. ve Bu Ne kadar Yaşasalar Yaşasınlar Böyle Gördükleri İçin Gelecek Nesilede Aynısı Verilecektir..
Hemde Çocuklara Şiddetle , Cezalar İle Birşey Kazandırılamaz.. Birşeyleri Zorla Yaparlar.. Lakin bırakında Size Saygı Duyupta Yapsınlar..
Çocuklara problemleri Sorulmalıdır.. Neden kötü acaba.. Bir Derdimi Var ... Ve ya aileler Kendilerine Bakmalıdırlar..
Acaba Destek olabildiler mi .. Herhalde Tek Çocuk Almadı Kötü Karneyi..
Ve Özetle.. Çocuklara İyi Örnek Olalım..

• Beğen
Tepkiler: Byhaydar
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Eğer ceza Kesilse Bu Çocukların Ruh Sağlığını Olumsuz Etkileyecekttir. ve Bu Ne kadar Yaşasalar Yaşasınlar Böyle Gördükleri İçin Gelecek Nesilede Aynısı Verilecektir..
Hemde Çocuklara Şiddetle , Cezalar İle Birşey Kazandırılamaz.. Birşeyleri Zorla Yaparlar.. Lakin bırakında Size Saygı Duyupta Yapsınlar..
Çocuklara problemleri Sorulmalıdır.. Neden kötü acaba.. Bir Derdimi Var ... Ve ya aileler Kendilerine Bakmalıdırlar..
Acaba Destek olabildiler mi .. Herhalde Tek Çocuk Almadı Kötü Karneyi..
Ve Özetle.. Çocuklara İyi Örnek Olalım..

Haklısın Kardeşlik..

• Beğen
FatoŞ

FatoŞ

Üye

Haklısın Kardeşlik..

Ben Çocuk Gelişimi Okumaktayım Abim .. Derslerde Gördük .. Benim Yazdığım Neki Çocuklarda Olan Problemler Büyüklerde Olmuyor..
Ve Diyorum Ki " Ağaç Yaş İken Eğilir " Sizden nne Görsler Onlarda Gelecek Nesile Aktaracaktır..
Sorunlu bir Gelecek İstemiyor İsek Bunları Yapmalıyız..

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Sadece bununla kalsa hatalarımız, saymakla bitmiyor...

Bu konudaki en güzel sözlerden bir tanesi Hz. Ali r.a. aittir

''Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların zamanına göre yetiştirin.''

Bir baba olarak üzerimdeki sorumluluğun farkındayım ama tam mânâsıyla yerine getirdiğim söylenemez mâlesef.

• Beğen
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
ben örnek öğrenci olduğum için kötü karne yok. Ceza da yok, olamaz da :ehe

• Beğen
Tepkiler: FatoŞ ve doctorrr
doctorrr

doctorrr

Üye
ben örnek öğrenci olduğum için kötü karne yok. Ceza da yok, olamaz da :ehe
smart insanın hali bir başka oluyor bizdede var iki asker darbe yapacaz adamımız az lojistik desteğe ihtiyacımız var varmı şöyle 7-8 zayıfı olan? :ehe

FatoŞ

FatoŞ

Üye
Sadece bununla kalsa hatalarımız, saymakla bitmiyor...

Bu konudaki en güzel sözlerden bir tanesi Hz. Ali r.a. aittir

''Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların zamanına göre yetiştirin.''

Bir baba olarak üzerimdeki sorumluluğun farkındayım ama tam mânâsıyla yerine getirdiğim söylenemez mâlesef.

Olur Öyle Ama Abim Sana Derimki Hep Giderken Yanaklarına buse Konduruver.. :tebessüm:
Kız Çocuğun Var İse Çiceğim De :) Güzellim De :)
Erkekse Paşam Oğlummm Gibi Dersin Baktın yüzleri Asık Güldüver Ne Oldu diye Sor..
Sevgini Yansıtır İsen onlarda Yansıtır Ve Ruh Sağlıklarını Olumlu Etkiler.. :tebessüm:

Emrgncy

Emrgncy

Üye

Olur Öyle Ama Abim Sana Derimki Hep Giderken Yanaklarına buse Konduruver.. :tebessüm:
Kız Çocuğun Var İse Çiceğim De :) Güzellim De :)
Erkekse Paşam Oğlummm Gibi Dersin Baktın yüzleri Asık Güldüver Ne Oldu diye Sor..
Sevgini Yansıtır İsen onlarda Yansıtır Ve Ruh Sağlıklarını Olumlu Etkiler.. :tebessüm:

Her ikiside mevcut Kardeşlik, Rabb'ime şükürler olsun. Tek sıkıntım zaman problemi ve ikisinin isteklerinin farklı farklı olması. O beni biraz zorluyor,

Küçük erkek, sürekli omuzuma binip gezmek istiyor, Kızım oyuncakları döküp beraber oynamak istiyor, ikisini ortak bir oyunda bir türlü buluşturamıyorum. Küçük 2 büyük 7 yaşında. Ne tavsiye edersin

• Beğen
FatoŞ

FatoŞ

Üye

Her ikiside mevcut Kardeşlik, Rabb'ime şükürler olsun. Tek sıkıntım zaman problemi ve ikisinin isteklerinin farklı farklı olması. O beni biraz zorluyor,

Küçük erkek, sürekli omuzuma binip gezmek istiyor, Kızım oyuncakları döküp beraber oynamak istiyor, ikisini ortak bir oyunda bir türlü buluşturamıyorum. Küçük 2 büyük 7 yaşında. Ne tavsiye edersin

Al Oturt Onları Yanına hah Ama İstedikleri Zaman ..
Güzelce Konuş Deki Ben Sizlere Yetişemiyorum evet Şimdi Söyleyin Bakalım üçümüz Oynayalım Hangi Oyunu İStersiniz De.. Hah Baktın çatıştılar onlara Güzel Bir Hikaye Anlat.. Olmadı Sen oyun Seç Onların En Çok Sevikleri.. Birşeyler Yaptır örneğin Hadi Bakalım
Defter Veya MEyve Bırak Oraya Kim Önce Getirir İse.. De..
Olmadı ise Ve Onlara Yetişemediğini Ama Onları Çok Sevdiğini Dile Getir ..

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Haklısın ama küçük olan daha anlamıyor ve sadece kendi istediğinin olmasını istiyor. Yapmayıncada kıyamet kopuyor. Her istediğinide yapmak doğru olmadığı için şimdilik gürültüye katlanıyoruz...

Yine de önerilerin için sağol kardeşlik..

• Beğen
FatoŞ

FatoŞ

Üye
Haklısın ama küçük olan daha anlamıyor ve sadece kendi istediğinin olmasını istiyor. Yapmayıncada kıyamet kopuyor. Her istediğinide yapmak doğru olmadığı için şimdilik gürültüye katlanıyoruz...

Yine de önerilerin için sağol kardeşlik..

hah evet Her istediğini Yapma O Zaman Kızın İle Konuş Bak de kızım daha küçük Kardeşin Onunla İlgilenebiliriz..
Kıyamet Kopardığı Zaman Dikkatini Çek Diyorum Abim.. Bizim Yaramaz Kızınca Yap dediğini Yapmayınca Gidip Ayakları İle Televizyon Camına Vuruyor İdi .. Ben Gittim O Onu Yaparken Başka Birşey Dedim Gel Hadi Araba İle Gezelim..
Yada Sana Şeker Alırım Yapma Öyle Dedim . Yaptı..
Dikkatini Başka Yerlere Yönlendir..Sen Sağol Abim Ne Demek..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt