Oyun Oynamak İçin Xp mi Win 7 mi ??

Sponsorlu Bağlantılar

5800_xpress_M

Üye
    Konu Sahibi
Oyun Oynamak İçin Xp mi Win 7 mi ??
arkadaşlar malum yaz tatili geliyor ve pc ye biraz oyun yüklemeyi düşünüyorum tabi ufak tefek kafama takılan şeyler var..
Pes 2012, Fifa 2012, C.O.D.B.O, TDU2, Dirt2, Crysys, vb oyunlar... Bunları oynarken xp mi kurulu olsa daha performanslı olur win7 mi ?? windows 7 nin ekran kartını cok yordugunu ve bu yyzden ekran kartının performansının düştügünü okumustum.. yardımcı olursanız sevinirim... sizce ne kullanmalıyım ??

intel core 2 duo E6650 2.50 ghz işlemci
4 Gb dd2 800 mhz ram
1 gb ati radeon hd 3600 series (128 bit)
500 gb harddisk..

sistem böyle tavsiyelerinizi bekliyorum...

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe

emreartuc

emreartuc

Üye
Xp de tabiki daha performanslı oynarsın oyunları, xp kurmanı öneririm ayrıca üşenmezsen eğer:islik sana bi önerim war önce xp sonra w7 kur derim ( 7nin üstüne xp kurunca değiştiremiyosun açılışta windowsu, xp daha eski olduğu için tanımıyo 7yi). harddiski böl 2 ye normal işlerini 7 de hallet, oyunları xp ye yığ ( ayrıca xp ye anti-virüs falan kurmazsın ram rahatlar ) daha az şişer windowslar hemde 2 sindende daha fazla performans alırsın ;)

• Beğen
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Xp de tabiki daha performanslı oynarsın oyunları, xp kurmanı öneririm ayrıca üşenmezsen eğer:islik sana bi önerim war önce xp sonra w7 kur derim ( 7nin üstüne xp kurunca değiştiremiyosun açılışta windowsu, xp daha eski olduğu için tanımıyo 7yi). harddiski böl 2 ye normal işlerini 7 de hallet, oyunları xp ye yığ ( ayrıca xp ye anti-virüs falan kurmazsın ram rahatlar ) daha az şişer windowslar hemde 2 sindende daha fazla performans alırsın ;)
yanlış bilgilendirme olmuş....

2011 ve sonrası çıkan tüm oyunlar windows 7 de daha iyi ve daha performanslı olarak çalışıyor...
hatta 2012 de çıkan birçok oyunun XP desteği yok.......

windows7 nin ise ekran kartını yordugu gibi bir şey sözkonusu değil...
win7 gelişmiş bir şekilde optimizasyonuna sahip...
tam ekran bir uygulamada sistemin tüm gücünü çalışan uygulamaya gönlendiriyor..
buna bende şahit oldum...
2 gb ram varken win7 çok ram yiyor diye geri xp dönenlere inat.
2 adet oyun açtım RAM kullanımı tavan yaptırdım...
ama gelgörki win7 rami boşaltıp oyuna ağırlık verdi...
oyunun ram kullanımı 1700MB ye dayanmıştı win7 300 MB de çalışıyordu... :alkis

• Beğen
Tepkiler: 5800_xpress_M
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
konuyu açman bile yanlış.. Xp çürüdü gitti.. temmuzda falan 8 gelicek zaten sen direk 8 le koyul işe bende sabırsızlıkla 8'in satışa sunulup ilk kullanıcı yorumlarını bekliyorum hemen 7 den geççem 8 e zaten uğurlu sayım herşeyim sekiz olcak :D
N8 - R8 -
W8 :D

:D:D:D

• Beğen

5800_xpress_M

Üye
    Konu Sahibi
bende win 7 diye düsünüyordum zaten ama sormak en mantıklısı.. peki 32 bit mi 64 mi hangisi daha güzel olur ?

Jelly_Bean

Jelly_Bean

Üye
Şimdiki ve gelecekteki oyunları oynayacaksan win7 daha iyi ve lumiere'nin dediği gibi bütün oyunlar win7 optimasyonuna sahip,eski oyunları oynayacaksan xp kur daha fazla performans alırsın eski oyunlardan ancak yeni oyunları oynayacaksan win7 yükle aradaki fark çok fazla.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
bende win 7 diye düsünüyordum zaten ama sormak en mantıklısı.. peki 32 bit mi 64 mi hangisi daha güzel olur ?

ekran kartınız cok eskı...
Daha guncel bır kart almanız ıyı olur...
4gb ramınız var..
64bıt sıstem 4gb uzerı ramı bulunan bılgısayarlar ıcın kullanılır..
64bıt wın7 home premıum veya ultimate yukleyebılırsınız....

Ayrıca sısteme ek olarak yeni ekran kartı dusunursenız o konudada yardımcı olurum....
Kendı ekran kartımı satıyorum mesela :)

• Beğen

5800_xpress_M

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim ama suan düşünmüyorum.. bu ilgisayarla biraz daaha idare edip i7 alacagım sadece bi süre daha kullanmak zorunda oldugum icin en iyi performans nasıl alırım arastırıyorum..

MrExpert

MrExpert

Üye
Tabikide XP yılların işletim sistemı hala kullanılıyor çünkü hala mıcrosoft onun kadar stabıl çalışanını uretemedı ama Bular bı kenara gerçekten ben denedım ve gordum xp oyunlarda daha iyi zira Fazla bir sistem gerekmiyor ... fakat diyer yandan bazı oyunlar artık xp de çalışlmıyor...

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Tabikide XP yılların işletim sistemı hala kullanılıyor çünkü hala mıcrosoft onun kadar stabıl çalışanını uretemedı ama Bular bı kenara gerçekten ben denedım ve gordum xp oyunlarda daha iyi zira Fazla bir sistem gerekmiyor ... fakat diyer yandan bazı oyunlar artık xp de çalışlmıyor...
oyunun XP de kasıp win7 de sorunsuz çalıştıgını gördüm :oke:

Polymath

Polymath

Üye
w7 kadar stabili mi var ya? w7 ilk çıktığı zaman bende beğenmedim. Sorunları vardı ama artık yok. Xp artık bitti diyebiliriz. Zaten yeni çıkan sistemler xpye uyumlu değil artık.

atakan25

atakan25

Üye
win7 sp1 den sonra zaten yer xp yi ama şahsen xp kullanıyorum ama sıkıldım artık :D

• Beğen
Superfan

Superfan

Üye
Sistemini uygun ayarlarsan win7 64 bit süper olur.Oyunlar süper oynanıyor.Son seviyede..ve hiç kasılma yok.

• Beğen
atakan25

atakan25

Üye
diyorlarya win7 yeni oyunları daha iyi oynatıyor diye temel sebebi directx 11 dir eğer yazdıysanız önceden görmediysem affola

• Beğen
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Pes 12 xp de kasıyor.Donanımınız ne kadar iyi olursa olsun.
Ama Windows 7 de sahane

• Beğen
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
diyorlarya win7 yeni oyunları daha iyi oynatıyor diye temel sebebi directx 11 dir eğer yazdıysanız önceden görmediysem affola
dx11 görüntü kalitesidir.. oyunla alakası yok..
ayrıca dx11 de dx10 a göre performans düşüşü yaşanıyor..

• Beğen
Tepkiler: atakan25
atakan25

atakan25

Üye
bilgi için teşekkürler

• Beğen
Takipçi Satın Al

Üst Alt