Microsoft'tan duyuru!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Microsoft'tan duyuru!!!

Daha once haberini verdigimiz windows phone7 surumunun market erisimine kapatilacagi haberinin ardindan Microsoft bugunden gecerli olmak uzere windows phone7.5 surumune guncellenmeyen cihazlarin marketplace erisimine son verildigini acikladi.
Windows phone7.5 ten daha eski bir surume sahip cihazlar marketplace'ten indirme yapmaya calistiklarinda vir hata iletisi alicaklar.
Guncelleme icin asagidaki update center'dan bilgi alabilirsiniz.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Mango yüklü olanlar erişebilecek di mi abi?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Wp7.5mango oncesi butun surumler

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
eyvallah abi

HaqperesT

HaqperesT

Üye
google play öyle yapsa kiyamet kopar
adam belki yukseltmek istemiyor, vandallık bu (kelimenin anlamını bilmiyorum ama icimden geldi ban yemiyelim)

doctorrr

doctorrr

Üye
adam belki yukseltmek istemiyor, vandallık bu (kelimenin anlamını bilmiyorum ama icimden geldi ban yemiyelim)

vandal bizim hanzo gibi bişey yorma kafanı :)

HaqperesT

HaqperesT

Üye
anlamına baktım ve icimden gecmiş olması bosuna degilmiş

"vandallık ne
demek
eski kültür ve sanat anıtlarını
yakıp yıkma düşünce ve
davranışı."

---------- Eklendi @ 19:13:48 ---------- Yazıldı @ 19:12:23 ----------

vandal bizim hanzo gibi bişey yorma kafanı :)

:oke:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
zaten microsoft bunu htc ve samsung yüzünden yapıyor. çünkü nerdeyse bir buçuk yıl önce çıkan cihazlara bile güncellemeyi vermediler. bunun sebebi de microsoftun nokia ile anlaşmasından dolayı windows phone işletim sistemini baltalamak.çünkü şu anda wp7.5 ile donanımla müşterinin gözünü boyama şansları yok böyle olunca da nokiaya kafa tutamayacakları için bu yolla wp ve nokia yı baltalamaya ve insanları wpden uzaklaştırmaya calışıyorlar ama yemedi çünkü lumia serisi yeni ve tam olarak oturmamış bir sistemle gelmesine ragmen beklentilerin üstünde satış rakamları yakalayınca samsung ve htc de birbiri ardına birer wp cihazı duyurdular ama alt segment için.

Ekşi Erik

Ekşi Erik

Üye
Adamlar haklı, sen sırf rakip sistemi baltalamak için cihazı güncelleme, böyle olur. Ayrıca, mango'ya geçmemek için hiçbir sebep yok. Nesi kötü? :)

HaqperesT

HaqperesT

Üye
o halde htc ve samsung maksadlarına daha yakınlar şimdi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
o halde htc ve samsung maksadlarına daha yakınlar şimdi
hayır dostum tam tersi microsoft ve nokia çok iyi çalıştılar wp konusunda ve şimdi de mevcut cihazlara wp8 büyük ihtimalle gelicegi için onlar da wp8 planları yapmaya başladılar.hatta sgs3 ün wp versiyonundan bile bahsediliyor yurtdışı sitelerde.tabi bunların hepsi 20-21 haziranda ve 5-6 eylülde kesinlik kazanıcak şeyler

Ekşi Erik

Ekşi Erik

Üye
Yine de kendi android sürümleri satılsın diye donanımdan kısarlar bence.

aleranol

aleranol

Üye
isterse 10çekirdekli 1900küsür falan çözünürlüklü cihaz çıkarsın yine de lumiayı geçemezzzz. Arkadaşlarıma diyom lumiayla çekiç felan çakılıyo diye melilmelil bakıyor gariplerim. Adamlar s3 ile kafayı yemiş :D

HaqperesT

HaqperesT

Üye

hayır dostum tam tersi microsoft ve nokia çok iyi çalıştılar wp konusunda ve şimdi de mevcut cihazlara wp8 büyük ihtimalle gelicegi için onlar da wp8 planları yapmaya başladılar.hatta sgs3 ün wp versiyonundan bile bahsediliyor yurtdışı sitelerde.tabi bunların hepsi 20-21 haziranda ve 5-6 eylülde kesinlik kazanıcak şeyler

nokia yeni ve mikrosofta keseyi açmiş. htc ve samsung istedigi fiyatı almasalar android agırlıklı oynayacaklar bence buda microsoftun işine gelmez.
iki tarafta pazarlık icin kozlarını paylaşıyor ancak bana gore gol yiyen taraf microsoft.
sisteminde kısıtlama yapması tel alacakların gozunu korkutur.
7.5 wp bir tel 8 yulselmese ve market 7.5 e kapanırsa korkusu olur millette

---------- Eklendi @ 00:53:54 ---------- Yazıldı @ 00:49:21 ----------

gerci wp pazar payı dusuk kalır buyuk ihtimal microsoftu tınlamıyor olmaları bundan da olabilir

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
nokia yeni ve mikrosofta keseyi açmiş. htc ve samsung istedigi fiyatı almasalar android agırlıklı oynayacaklar bence buda microsoftun işine gelmez.
iki tarafta pazarlık icin kozlarını paylaşıyor ancak bana gore gol yiyen taraf microsoft.
sisteminde kısıtlama yapması tel alacakların gozunu korkutur.
7.5 wp bir tel 8 yulselmese ve market 7.5 e kapanırsa korkusu olur millette
Az once paylastigim bir konuda mevcut cihazlarin wp8 e yukselicegi haberi var zaten. Ayrica microsoft firmalara ve tasiyicilara guncellemeyi verdikten sonra onlar neden bunu kullanicilara yayinlamazlar bunu anlamiyorum. Art niyetten baska birsey olamaz. Simdi wp8 yayinlaninca tum mevcut butun cihazlarda uyumlu olucak ve samsung ve htc yine bu guncellemeyi yayinlamayacak o yuzden soran herkese lumia serisini tavsiye ediyorum zaten.

---------- Eklendi @ 01:00:48 ---------- Yazıldı @ 00:57:44 ----------

Pazar payi su anda dusuk cunku bu sistemin dil destegi global satisa cikmasini engelliyordu. Ama satisa ciktigi ulkelerde guzel satis rakamlari var ornegin cin de %7 wp. %6 ios durumunda ki cin pazarinin buyuklugunu dusunursek bu rakamlar adet olarak Turkiye akilli telefon pazarindan fazlasi yapiyor.

HaqperesT

HaqperesT

Üye

Az once paylastigim bir konuda mevcut cihazlarin wp8 e yukselicegi haberi var zaten. Ayrica microsoft firmalara ve tasiyicilara guncellemeyi verdikten sonra onlar neden bunu kullanicilara yayinlamazlar bunu anlamiyorum. Art niyetten baska birsey olamaz. Simdi wp8 yayinlaninca tum mevcut butun cihazlarda uyumlu olucak ve samsung ve htc yine bu guncellemeyi yayinlamayacak o yuzden soran herkese lumia serisini tavsiye ediyorum zaten.

nokia mudavimleri oldugu gibi htc ve samsungunda var. microsoft bu alanda onunu acmak istediklerini bildikleri icin agırdan alıyorlar yada bedava olana androide kayacaklar adım adım
microsoft sadece nokiayla pek ilerleyemecek

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Benim anlatmaya calistigim mudavim olayi degil soyle soyluyeyim microsoft eger nokia ile anlasmasaydi samsung belki on tane daha wp cihaz cikarirdi ama amaclari nokianin guclenmesini engellemek. Samsung zaten androidten kurtulmaya calisiyor cok degil bir iki seneye tizeni oturttumu androidten cekilmeye baslar. Artik firmalarin hepsi kendi ekosistemini kurmaya calisiyor. Windows phone yukselicektir eger dusuk kalicak diyorsan yanilirsin. Cunku windows8 ile tam entegre olmus bir sistemle tamamlanicak wp ve windows kullanmayan nerdeyse yokken telefonda da ayni sistemin getirilerini kullanmak isteyecektir insanlar.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
ilk parti wp li cihazlar çok satması degil; alanların ikinci kez alacak yada tavsiye edecek kadar memnuniyetleri onemli.
Dolayısıyla hersey ihtimal dahilinde. Rekabet olması iyi bir şey. Samsung baskı kurmasa nokia belki daha yeni n8 cıkarıyor olacaktı.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Orasi bir gercek ama su anda abd de musteri memnuniyeti anketlerinde lumia900 birinci cikiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt