Hangi Durumlarda Öldürmek Serbest

Sponsorlu Bağlantılar

DDorlion

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi
Tam hatirlamiyorum isimleri ama Bir gün savasta birisi düsmandan birini yere düsürmüs kilicini bogazina dayamis öldürecek. Bu sirada düsman adama tükürmüs. Adam öldürmemis. Düsman sormus noldu niye öldürmedin diye. Adam demin savas dolayisi ile bana saldirdigin icin öldürecektim. Ama tükürünce öldürsem nefsime yenilmis olurum ondan öldürmedim demis
gerçeklik payı nekadar bilmiyoruz malesef o yüzden yine tam cevap alamadım :D

Revengeful

Emekli Yönetici
Savaş harici öldüremezsin.

---------- Eklendi @ 23:56:46 ---------- Yazıldı @ 23:56:21 ----------

Psikopat mısın yahu ? Birini mı öldüreceksin :D

Enes

Enes

Üye
Sübliminal mesajların etkisi altında kalmış arkadaşımız :D

DDorlion

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi

kaç kere adam öldürdün yada kadın
:aman2:

allah korkusuyla hiç öldürmedim savunma amaçlı bile öldürmeyi düşünmüyordum ta ki arkadaşım aklıma bu soruyu sokana kadar cevap alamadım hala ama :D

---------- Eklendi 16.05.2012 @ 00:00:30 ---------- Yazıldı 15.05.2012 @ 23:58:11 ----------

Savaş harici öldüremezsin.

---------- Eklendi @ 23:56:46 ---------- Yazıldı @ 23:56:21 ----------

Psikopat mısın yahu ? Birini mı öldüreceksin :D

eğer kesin cevapsa bn yine bildiğim yoldan incitmeden kimseyi devam ederim psikopatlık bakımından bnim sadece amacım iti kopuğu öldürme gibi yani insanlara zararı dokunanların demek istiyorum yoksa gidipte normali öldürcek halimiz yok zararlı şahıslar sadece :D

---------- Eklendi @ 00:02:36 ---------- Yazıldı @ 00:00:30 ----------

Sübliminal mesajların etkisi altında kalmış arkadaşımız :D
sübliminal mesajla ne alakası var :D

Revengeful

Emekli Yönetici
Hayır öldüremezsin :D Ama biri cocuğuma falan dokunsaydı gözümü bile kırpmazdim

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Kardeşim şahıs kendi başına ceza verme yetkisi yoktur.
Kısas bile devlet eliyle uygulanır. Eğer herkes kendi cezasını kendi verirse kan davaları ve kaos götürür ortalığı

DDorlion

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi
aaa tamam açıklayıcı oldu teşekkürler :D

---------- Eklendi @ 00:04:41 ---------- Yazıldı @ 00:04:04 ----------

Hayır öldüremezsin :D Ama biri cocuğuma falan dokunsaydı gözümü bile kırpmazdim

:) :)

Enes

Enes

Üye
bilinçaltına çok felaket işlemişler senin gidip katır kutur keseceksin birilerini işte böyle bi bağlantı var gibi :aha::D

bandoLeRos

bandoLeRos

Üye
hambunların hepsi amarikanın oyunu habarınız ola:ehe

DDorlion

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi
bilinçaltına çok felaket işlemişler senin gidip katır kutur keseceksin birilerini işte böyle bi bağlantı var gibi :aha::D

ama bn kmsyi durdukyere öldürme niyetinde değilimki hakedene (tecavüzcüsü katili vs ) zaten günah olduğunu şuanda anladım yazılardan :D

---------- Eklendi @ 00:09:03 ---------- Yazıldı @ 00:08:21 ----------

hambunların hepsi amarikanın oyunu habarınız ola:ehe

:d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d:

Enes

Enes

Üye
ama bn kmsyi durdukyere öldürme niyetinde değilimki hakedene (tecavüzcüsü katili vs ) zaten günah olduğunu şuanda anladım yazılardan :D

---------- Eklendi @ 00:09:03 ---------- Yazıldı @ 00:08:21 ----------

:d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d::d:
Bak Allah doğru yolu bulmana yardım etti :D

HaqperesT

HaqperesT

Üye
nefsi müdafa yaparken karşı tarafın ölmesi durumunda gunah yoktur; ancak müdafa yaparken misliyle olmalı. ancak karşı tarafın nasıl saldıracagı kesin degilse guvenliginizi saglıyacak ust savunma/saldırı pozisyonuna gecersiniz. ornekler: size sopayla saldıran birine hedef gozetmeksizin silah sıkamazsınız. 2gece kapınız zorla kırılarak size saldırılacaksa var gucunuzle karsı koymalısınız

DDorlion

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi
nefsi müdafa yaparken karşı tarafın ölmesi durumunda gunah yoktur; ancak müdafa yaparken misliyle olmalı. ancak karşı tarafın nasıl saldıracagı kesin degilse guvenliginizi saglıyacak ust savunma/saldırı pozisyonuna gecersiniz. ornekler: size sopayla saldıran birine hedef gozetmeksizin silah sıkamazsınız. 2gece kapınız zorla kırılarak size saldırılacaksa var gucunuzle karsı koymalısınız
en açıklayıcı cevap bu oldu teşekkürederim :)

istersensor

istersensor

Üye
İslam Dinin de Hiç Bir Şekilde Öldürmek Serbest Değildir (Gayrı Müslimlerle Allah cc Yolunda Savaşmak ve İslam Mahkemelerinin Verdiği Ölüm Kararları Hariç).. Zor durumda Kalırsan Onun Adı Nefsi Müdafaa dır ..

Haluk.

Haluk.

Üye
Ben sana sunu soyliyim adam seni oldurmeye geldi yanlizsin sendede silah var savunma aciyla adami vurursun ancak olmemeli bacagindan kolundan biyerinden:cool:

Pantok2

Üye
Oldurmenin sartlari var oncelikle dinine ALLAHİNA canina malina kast varsa once hicret edeceksin dahada ustune geliyorsa bunlar disinda oldurmek vacip degildir..

yunus4554

yunus4554

Üye
favorotti :p :ehe

DDorlion

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi
Konu Hortladı Beyler :D

Üst Alt