Hangi Durumlarda Öldürmek Serbest

Sponsorlu Bağlantılar

DDorlion

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi
Hangi Durumlarda Öldürmek Serbest
Selam arkadaşlarım abilerim geçen gün arkadaşımla konuşurken arkadaşımın dediği düşündürdü bni öldürmeyle ilgili konuşuyoduk ve eğer karşındaki kişi sana zarar verdiyse senin onu öldürmen günah değil demişti doğrumu doğruysa hangi konuşullarda yazarmısınız lütfen

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
öldürmeye niyetlendiğin haklıysa peki bu konuda kımse fetva veremez

TheCower

TheCower

Üye
Evet tutup da sana tokat atana sen silah sıkamazsın. Amacı can yakmaksa can yakarsın, can almaksa can alırsın. (ha şa kafiye olsun diye söyledim)

DDorlion

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi
Evet tutup da sana tokat atana sen silah sıkamazsın. Amacı can yakmaksa can yakarsın, can almaksa can alırsın. (ha şa kafiye olsun diye söyledim)
Yani Şuan Adam Beni Öldürme Amacına Girdi Vurdu Beni Ama Öldüremedi Ben İntikam Almaya Kalktım Öldürsem Günahmı ?

bandoLeRos

bandoLeRos

Üye
ALLAH'ın verdiği canı almak bize düşmez

TheCower

TheCower

Üye
Günah tabi sen de sorduğun soruya bak. Nefsi müdafaa yaparken insan öldürmek günah değil demek de saçma olur yani yaşama hakkına gasp eden kişi varsa eğer yaparsın bir şeyler. Ben daha fazla devam edersem kendi yorumlarımı da işin içine katarım seni de şaşırtırım. Daha da bi bilgim yok açıkçası.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Yukardaki metinde eğer zarar verdiyse diyor, yani olay işlenmiş bundan sonrası savunmaya girmez. Bundan sonra failin cezasını vermek devlete düşer, kişiye değil. Eğer zarar verdi değilde vermek istiyorsa olsaydı kendini savunmak için olabilir ama bununda ayrıntıları var.
Adam sinirle çekmiş bıçağı geliyor ve sende çektin silahı, adamın ayağına sıkıp yaralamak varken kafasına sıkıp öldürmen mazur görülmez.

yaren_dede

yaren_dede

Üye
Selam arkadaşlarım abilerim geçen gün arkadaşımla konuşurken arkadaşımın dediği düşündürdü bni öldürmeyle ilgili konuşuyoduk ve eğer karşındaki kişi sana zarar verdiyse senin onu öldürmen günah değil demişti doğrumu doğruysa hangi konuşullarda yazarmısınız lütfen

sana zarar verdiyse öldürmek serbest demiş arkadaşin ama nasıl bir zarar bu hem insan öldürmek günah olmasa bile Bununla yaşayabilirmisin

DDorlion

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi
Yukardaki metinde eğer zarar verdiyse diyor, yani olay işlenmiş bundan sonrası savunmaya girmez. Bundan sonra failin cezasını vermek devlete düşer, kişiye değil. Eğer zarar verdi değilde vermek istiyorsa olsaydı kendini savunmak için olabilir ama bununda ayrıntıları var.
Adam sinirle çekmiş bıçağı geliyor ve sende çektin silahı, adamın ayağına sıkıp yaralamak varken kafasına sıkıp öldürmen mazur görülmez.
ama kafasına sıkmak varken ayağına sıkmakta sade olur biraz günah olmasa vallaha zarar veren birşeyler kullanıcam ama biber gazıyla yetiniyorum ;)

Revengeful

Emekli Yönetici
Sadece savaşlarda sanırım. Vatanın için savaşırken

DDorlion

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi

sana zarar verdiyse öldürmek serbest demiş arkadaşin ama nasıl bir zarar bu hem insan öldürmek günah olmasa bile Bununla yaşayabilirmisin
eğer günah değilse çok rahat yaşarım ben bitek allaha verilecek hesaba bakarım eğer allah günah olarak görmüyorsa benim için ava çıkmak gibi olur ;)

Revengeful

Emekli Yönetici
Bu arada sana zarar verdiyse sende ona zarar ver ilkesi LaVeyan satanizmine ait

DDorlion

DDorlion

Üye
    Konu Sahibi
tam anlamıyla bilgi sahibi olan varmı yani kesin bir şekilde cevap verebilecek sakata gelmeyelim :D

Buraxlive

Buraxlive

Üye
Tam hatirlamiyorum isimleri ama Bir gün savasta birisi düsmandan birini yere düsürmüs kilicini bogazina dayamis öldürecek. Bu sirada düsman adama tükürmüs. Adam öldürmemis. Düsman sormus noldu niye öldürmedin diye. Adam demin savas dolayisi ile bana saldirdigin icin öldürecektim. Ama tükürünce öldürsem nefsime yenilmis olurum ondan öldürmedim demis

Revengeful

Emekli Yönetici
kuranda cinayet işlemek ayetleri - ayetler - ada öldürmek hakkında ilgili ayeti kerimeler - dinimizde cinayet işlemek

Soru:Cinayet işlemek günahmıdır.Adam öldürmek hakkında kuranda ne yazmaktadır.Cinayetin Günahı nedir?

Cevap

Kuranda adam öldürmek ile alakali tahmini 7 ayet geçiyor
2:178 - Ey iman edenler! Öldürmede kısas size farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın. Ama her kim, ölenin kardeşi tarafından bir şey karşılığı bağışlanırsa, o zaman örfe uyması, ona diyeti güzellikle ödemesi gerekir. Bu, Rabbiniz tarafından bir hafifletme ve bir rahmettir. Her kim bunun arkasından yine saldırırsa, artık ona acı veren bir azab vardır.
4:92 - Hata dışında bir mümin, diğer bir mümini öldüremez. Ve kim bir mümini yanlışlıkla öldürürse, mümin bir köle azad etmesi ve ölenin ailesine (varislerine) teslim edilecek bir diyet vermesi gerekir. Ancak ölünün ailesinin bağışlaması müstesnadır. Eğer öldürülen, mümin olmakla beraber size düşman bir kavimden ise, o zaman, öldürenin bir köle azad etmesi gerekir. Eğer öldürülen sizinle aralarında antlaşma olan bir kavimden ise, öldürenin, ölenin ailesine diyet vermesi ve mümin bir köle azad etmesi gerekir. Bunlara gücü yetmeyenin de Allah tarafından tevbesinin kabulü için arka arkaya iki ay oruç tutması gerekir. Allah, Alimdir (her şeyi bilendir), Hakimdir (hüküm ve hikmet sahibidir).
4:93 - Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedî olarak kalacağı cehennemdir. Allah ona gazab ve lanet etmiş ve onun için büyük bir azab hazırlamıştır.
5:32 - Bunun içindir ki, İsrâiloğulları'na: "Kim, bir cana kıymayan veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayan bir nefsi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir nefsin yaşamasına sebep olursa, bütün insanları yaşatmış gibi olur" hükmünü yazdık (farz kıldık). Şüphesiz ki onlara peygamberlerimiz açık delillerle geldiler. Yine de bundan sonra onların birçoğu yeryüzünde aşırı gitmektedirler.
6:151 - De ki: Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, sizin de onların da rızkını biz veriyoruz. Kötülüklerin açığına da, gizlisine de yaklaşmayın. Haksız yere Allah'ın haram kıldığı cana kıymayın. Düşünesiniz diye Allah size bunları emretti.
17:33 - Haklı bir sebep olmadıkça, Allah'ın öldürülmesini haram kıldığı canı öldürmeyin. Kim haksız yere öldürülürse, biz onun velisine bir yetki verdik. O da öldürmede aşırı gitmesin. Çünkü ona (dinin kendisine verdiği yetki ile) yardım olunmuştur.
25:68 - Yine onlar ki, Allah ile beraber başka bir tanrıya yalvarmazlar, Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar ve zina etmezler. Bunları yapan günahı(nın cezasını) bulur.

yaren_dede

yaren_dede

Üye
eğer günah değilse çok rahat yaşarım ben bitek allaha verilecek hesaba bakarım eğer allah günah olarak görmüyorsa benim için ava çıkmak gibi olur ;)

kaç kere adam öldürdün yada kadın
:aman2:

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Arkadaşım ahireti yakmamak için Fıkıh kitaplarına bakacaksın

Dünyanı yakmamak için Türkiye Cumhuriyeti ceza muhakemeleri kanunlarına

Üst Alt