Gerçekten İhtiyacınız Olan Telefonu mu Alıyorsunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PalmerTech

PalmerTech

Üye
    Konu Sahibi
Gerçekten İhtiyacınız Olan Telefonu mu Alıyorsunuz?
Başlık biraz garip gelebilir. Ancak merak ettiğim, gerçekten ihtiyacımız olan alana yönelik telefonlar alıp almadığımız yönünde. Bunu sormamın en büyük nedeni ise, cep telefonu değiştirme sıralamasında dünyada başları çeken ülkelerden birisiyiz. Eğer bu kadar sık telefon değiştiriyorsak, bana öyle geliyor ki aslında bize gereken modeller dışında, belki de gereksiz modellere de yönleniyoruz.

Mesela kendimi örnek verecem, Nokia N79 modelini 2008 yılında almıştım, nedeni ise kamera telefonları arasında en uygun fiyatlı olan model olmasıydı.

Yıl 2012'ye geldiğinde, sosyal medyayı ve neti çok fazla kullandığımı anladım. Ha bir de mesajları seri atamama sıkıntısı vardı. İlk o zaman akıllı bir cep telefonu almak istedim. Yanlış yönlerdirme ile LG P503 Optimus One aldım. Sorun şuydu ki, ben arkaplanda açık kalan uygulamaların mesaj yazarken beni kasmasından nefret ediyordum. Mecbur oldum sattım, bu sefer de işlemcisi 1Ghz olan Optimus Black modelini inanılmaz bir dille övdü satıcı. O telefonun hakkını yemeyim, daha kaliteli ekrana sahip modeller piyasada çok fazla değil. Ama aynı sorun bu modelde de vardı. İşin aslı, ben zaten oyun manyağı değildim. Ne işim vardı ki bu kadar akıllı bir telefonla?

iPad 2 modelini zaten halihazırda kullandığım için, bana daha az akıllı ama seri bir cep telefonu lazımdı. iPhone 4S çok pahalı olduğu için, arkaplanda uygulamaları kapatılan seri bir model aramaya başladım ve Nokia N9 modeli ile karşılaştım. Özelliklerine göre biraz pahalı ama benim istediğim telefondu. Sonuç: şimdi tam istediğim modeli kullanıyorum ve piyasaya çıkan yeni ve çok güçlü modellere aldırmaksınız, herhangi bir şekilde telefonu değiştirmeyi düşünmüyorum.

Sizler de hikayenizi paylaşırsanız sevinirim, telefon olayı farkında olmadan çok para harcadığımız bir sektör. Siz ihtiyacınız olan modeli kullanıyor musunuz?

badmus

badmus

Üye
Ben ilk olarak nokia n95 kullaniyordum. Sonrasinda telefondan sogudum. Ve dokunmatik ve daha iyi birsey aradim. Ve saticinin ovguleri sonucu 5800 aldim.Aslinda aldigima pisman degilim. 2 yil once isini cok iyi yapiyordu.Su anda da 5800 kullaniyorum. Bu haziranda ipad2 ve galaxy s2 alacagim. Su siralar nokianin son zamanlarini yasiyorum. 1 ay sonra elveda nokia. Hosgeldin apple ve samsung.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
2010 kasim ayinda iki model arasindaydim. Hem kamera hem internet olarak hemde tasarim ve ergonomi olarak iyi bir cihaz secmeye calistim. Sonuc olarak iphone 3 gs ile n8 kalmisti terciklerimde. Tabi ki n8 i tercih ettim ve iki gun onceye kadar cok memnun olarak kullandim. Ama artik n8 bana yetmiyordu. Ozellikle internet performansi yetersiz kaldi. Ve yine bir telefon tercihi yapmam gerekiyordu ve bu sefer seceneklerde tek bir cihaz vardi ben de onu aldim. LUMIA900. Ama kaderin cilvesi olsa gerek n8 imi sattigim icin lumia900 gelene kadar idare etmek icin kardesimin 3gs ini kullaniyorum ve o zaman ne kadar dogru tercih yaptigimi daha iyi anliyorum.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Benim isim müzik ve internet olduğu için nokia 6233 kullanıyordum. Telefonumu bir teknik servise verdim ve o gün hayatımın en kötü günü oldu. Servis telefonu tamir edeceği yerde ebediyen açılmamak üzere geri verdi. Telefonsuz kaldım. O zamanlar işimi görecek telefon aramaya başladım. Telefoncularin gazına gelmedim. Iyi bir araştırma sonunda nokia 5800 da karar kıldım. Temiz bir ikinci el nokia 5800 telefonu 1 ay sonra tanıdık bir telefoncudan aldım (komşum olur kendisi), ve o gün gerçekten isabetli bir karar verdiğimi anladım. Telefonumu sınırlarını zorlayarak kullanıyorum. Müzik video navigasyon internet ve uygulamalar ile telefon hakkını verdi. Ilerde telefonu değiştirirsem nokia lumia 900 almayı düşünüyorum.

tempestshine

tempestshine

Üye
Geçen yıla kadar telefonun t'sinden anlamazdım.Java oyunları iyi bir halt sanar.Yükler yükler oynardım.Sonra internete girmeye başladım.0.facebook ile :ehe 0.facebook kapanınca netsiz kaldım.wlan diye birşeyi keşfettim :P: wlanlı qwerty tuşlu telefon aradım.c3 aldım.4 ay kullandım.zamanla s40 işletim sisteminden sıkıldım.aklım başıma geldi.şimdi c6-01 kullanıyorum.çok memnunum.neti hızlı.sesi güzel.oyunları güzel.bana yetiyor :)

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
2 istisna hariç her zaman istediğim telefonu aldım.

6600 : kamerası ile zoom yapınca ne kadar mutlu olduğumu tarif edemem.
6300 : işi gereği sık sık yurtdışına çıkan babamdan N73 istemiştim ama kaderde 6300 varmış. Buna rağmen severek kullandım.
N73 : Dayım sağolsun, bana bu telefonu hediye ederek çok güzel bir şey yaptı. Değerini bilemedim ama bu telefonun.
6710s : Babam yine yurtdışına çıkıyordu ve ben de çok iyi bir kameraya sahip olduğu için 6220c istemiştim. Ama babam yine farklı bi telefon getirmisti. Iyi ki farklı getirmiş. Getirdiği bu telefonda wirelles desteği de vardı. Hala bu telefonu da kullanıyorum. Symbian'ı bu telefonla keşfettim.

Gerisini de bi ara yazarım :ehe

tempestshine

tempestshine

Üye
2 istisna hariç her zaman istediğim telefonu aldım.

6600 : kamerası ile zoom yapınca ne kadar mutlu olduğumu tarif edemem.
6300 : işi gereği sık sık yurtdışına çıkan babamdan N73 istemiştim ama kaderde 6300 varmış. Buna rağmen severek kullandım.
N73 : Dayım sağolsun, bana bu telefonu hediye ederek çok güzel bir şey yaptı. Değerini bilemedim ama bu telefonun.
6710s : Babam yine yurtdışına çıkıyordu ve ben de çok iyi bir kameraya sahip olduğu için 6220c istemiştim. Ama babam yine farklı bi telefon getirmisti. Iyi ki farklı getirmiş. Getirdiği bu telefonda wirelles desteği de vardı. Hala bu telefonu da kullanıyorum. Symbian'ı bu telefonla keşfettim.

Gerisini de bi ara yazarım :ehe

bekleriz :D

PalmerTech

PalmerTech

Üye
    Konu Sahibi
herkesin değişik bir telefon macerası var demek :oke:

bountykiller

bountykiller

Üye
2 yıl önce 5800 ve e55 arasında kalmştm. Telefoncum e55 kullanıyordu. Onda görünce bende aldm. Ber den Distrbtor garantili olarak e55 aldm. Şuana kadar yazılım harici hiçbir arıza vermedi. Hala internet hızı neredeyse tüm androidlerden yüksek (14m) . Hala telefonumdan çok memnunum. Hala en ince ve en uzun şarjı giden tuşlu telefon ve hala kız gibi tertemiz. şarj aletm bile 2 senesini doldurmak üzere ama hala taş gibi. geçen ay birde teknik servisim arka kapak ve şarj aleti hediye etti . Bu telfn inş. 2 sene daha götürür beni=)

Nokiafanboy

Nokiafanboy

Üye
Ben ilk telefonumu aldigimda sene 2004du (10 yasindaydim) . Sadece gerektiginde ailemle irtibata kece bilmek icin aldim. Motorola t191. Sonra o bozuldu. ben de Sony Ericsson t100 aldim. 2006da artik baktim herkesde renkli ekran kamerali muzik dinlenebilen telefonlar var. ben de Siemens CX75 aldim. 2008de kadar kullandim. zamanina gore iyi telefondu. sonra o telefonun uzerine su dokuldu ve ekran bozuldu. ben de Nokia 7210 supernova aldim. gecen seneye kadar onu kullandim. defalarca elimden dustu. her yere carpti ama yine bisey olmadi. sonunda gecen yil o telden biktim. su an universiteye hazirlaniyorum. o yuzden telefon bana sadece mesaj yazmak ve arabir internete girmek icin lazim. ben de piyasadaki en ucuz Q klavyeli telefonu aldim. Aileme guc olmasin diye. Samsung Ch@t 222. Bu yaz universite sinavindan sonra kismetse Nokia 701 alicam.
acaip Nokia hayraniyim. ben 222yi alana kadar Asha serisi cikmis olsaydi Asha 200 alirdim. ama kismet iste.

PalmerTech

PalmerTech

Üye
    Konu Sahibi
N79 modelinden önceyi anlatmamışım:

İlk telefonum Siemens A50 modeliydi. Bilen bilir, taş gibi telefondu. Zamanında onu alana kadar bir hayli çaba sarfetmiştim :sarıl: Daha sonra Siemens CX70 modelini aldım. Şunu söyleyim, en zevkle kullandığım telefon oldu: çünkü java oyunları çalıştırmak, arayüzü değiştirmek için ne taklalar atmak gerekiyordu çoğu zaman, ee meraklısı olunca da kurcalıyorduk habire :kop: Sonra Sony Ericsson K750i aldım. İlk gerçek anlamda kameralı telefonum bu oldu. Halen duruyor, kaliteli telefon bilen bilir zaten. Liseyi o modelle tamamladım.

Nerden nereye işte :good:

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Ben başlıyım baya hikaye gibi anlatıcam :D N73ME kullanırken ki dönemden başlıyorum, o zamanlar 5800 fırtınası esmeye başlamıştı. 1 seneye yakın kullandım N-Gage 2.0 ve kamerası beni baya cezbetse de gözüm hep 5800'da kalmıştı. "The Dark Knight" filminde de görüp etkilendiğim bir telefondu malum ortada doğru düzgün dokunmatik telefonun olmadığı bir dönem. Arada arkadaşların 5800'ını kurcalıyordum çünkü bizim sınıfta 3 kişide vardı o zamanlar lise sondum. N73 güzel telefondu N82'si olan arkadaşımla multiplayer oyunlar oynuyordu güzeldi ancak ortada eksik bişeyler vardı bu telefon beni oyun yönünden o dönem tatmin etse de performans yönünden hiç mi hiç tatmin etmiyordu sürekli takılmalar reset atmalarla beni deli etmeye başlamıştı bile yazılım güncellemesi yapsam da format atsam da kısa süreli çözümlerdi N73ME'dan önceki 4 yıl kullandığım 6630 bir başkaydı N73 ondan iyi olsa da 6630'un bana verdiği heyecanı veremiyordu bir türlü. En sonunda değiştirmeye karar verdim tam bu sırada 5800'ın büyük rakibi Monte çıktı tabi almayı çok istediğim bir diğer model X6 da çıkmıştı ancak gereksiz pahalı olması beni biraz soğutmuştu Monte'de kapasitif ekran ve şık tasarım vardı beni cezbetmişti 5800'ı unutturdu hemen bu modeli aldım resmen aşık olmuştum telefon herşeyi yapabiliyordu benim gözümde ve 5800'ın aksine mükemmel performans sergiliyordu başta pek takmadığım oyun/uygulama sıkıntısına takmaya başladım ve etrafımda akıllanıp akıllı telefon alan arkadaşlarım çoğalmaya başladılar Nokia N8-HTC Sensation-Iphone 4-Nokia C6-01 vb. artık herkesde gördüğüm 5800 resmen silinmiş gibi bişeydi. O telefonları denedikten sonra baya akıcı ve hızlı teriminin aslında onlara uygun olduğunu anladım zaten aklımda olan C6-01'i araştırmaya başladım bana yeterli olsa da ekran boyutu sıkıntıydı f/p olarak yeterli görmediğim C7'ye bakmak yerine Wave 2'yi araştırmaya başladım o sıralarda da Nokia 603'ü tanıtıyordu ama pek sallamıyordum Wave 2 750 tl'ye vardı telefoncularda kararım kesindi ancak o da ötv zammı yüzünden gereksiz yere pahalanıp 850-900'lere çıkmıştı biranda şok olmuştum ve bir telefona en azından şuan için o kadar vermek istemiyordum en azından 750'yi geçmemeliydi. Sonra düşündüm ne alsam diye Galaxy Ace'i ele aldım ama HD video çekememesi ekran çözünürlüğü düşük olması beni biraz soğuttu cihazdan. Sonra dedim 603'e bi gene bakayım iyice araştırayım neticede en az 3.5 inch ekran, HD video çekimi, 5 mp kamera ve az da olsa HD oyun oynatmasını istiyordum 1 ghz işlemcisi de yanında bonus olan 603 bu standartlarıma uyuyordu hem de tasarımı tam istediğim gibiydi ön yüzey piano black tarzındaydı ayrıca piyasada da çok rekabetçi üst segmente kafa tutabilen performans sergiliyordu hızlıydı. Telefon tanıtıldıktan sonra incelemeler yapıldı derken "DAN" diye piyasaya düştü baya şaşırmıştım normalde lansmanı yapılan telefon 6-7 ay sonra türkiyede olurdu 603 2 ayda türkiyeye geldi ve 690 tl fiyat etiketiyle de bana çok uygundu 1000 nit parlaklık clearblack gibi özellikleriyle de istediğim ekran kalitesini yakalamıştı. Kasımda gelen cihazı Aralık ayının başında aldım sanırım uzun vadeli kullanmak üzere ikinci 6630'umu buldum hiçbir denediğim telefonu bana aratmayan bu telefonu 3 sene kullanıcam üniversite bitene kadar; sonrasında ise gene 3-4 sene kullanabileceğime inandığım farklı bir modelle yoluma devam edicem.

bountykiller

bountykiller

Üye
bu arada nokia e55 in 3.2 mp lik kamerasının hala 5 mp olan n95 ve yine 5 mp olan sony ericsn neo v den daha iyi çekim yaptığını söylemeyi unutmuşum...

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
N79 modelinden önceyi anlatmamışım:

İlk telefonum Siemens A50 modeliydi. Bilen bilir, taş gibi telefondu. Zamanında onu alana kadar bir hayli çaba sarfetmiştim :sarıl: Daha sonra Siemens CX70 modelini aldım. Şunu söyleyim, en zevkle kullandığım telefon oldu: çünkü java oyunları çalıştırmak, arayüzü değiştirmek için ne taklalar atmak gerekiyordu çoğu zaman, ee meraklısı olunca da kurcalıyorduk habire :kop: Sonra Sony Ericsson K750i aldım. İlk gerçek anlamda kameralı telefonum bu oldu. Halen duruyor, kaliteli telefon bilen bilir zaten. Liseyi o modelle tamamladım.

Nerden nereye işte :good:

k750i'nin bende ayrı yeri var :D

theposies

theposies

Üye
bende samsung e250 ile başladım . Sonra samsung l700 kullandım. Sonra nokia yı keşfettim ve c6-01 aldım. Kısmetse lumia 710 veya 800 alıcam (fiyata göre)

Türe

Türe

Üye
iPhone 4 su ana kadar butun ihtiyaclarimi eksiksiz ve hizli bir sekilde karsiladi , baska bir telefonu aratmadi . Mukemmel :oke:

atakan25

atakan25

Üye
ilk 6131 aldım 5 yıl önce 2.5 yıl sonra sıkıldım şarjı falan dayanmıyordu gözüme n73 kestirdim ikinci elini aldım joistik bozulması bıktırdı sırf o yüzden değiştirmek zorunda kaldım ve 2 yıl kullanıp c6-01 aldım oyun sıkıntısı var şu anda :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt